Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες ιδέες για το χρώμα και το υλικό της ταπετσαρίας?

Ερώτηση Αναγνώστη: 

Ο κ. Γιάννης ζητάει την άποψη μας για την απόχρωση και το υλικό της ταπετσαρίας που πρόκειται να τοποθετήσει στο χώρο του καθιστικού του. Συγκεκριμένα, θέλει να επενδύσει με ταπετσαρία έναν τοίχο (διαστάσεων 4.00 Χ 2,70 μέτρων). Μπροστά, θα τοποθετηθούν μια γωνία καναπέδων (λευκό δέρμα) και δύο χαμηλά τραπεζάκια (κεντρικό και γωνίας μαύρου χρώματος).

Το δάπεδο έχει απαλή μπέζ απόχρωση. Το γενικό ύφος του χώρου είναι λιτό και σύγχρονο. 

 

 

Οι συμβουλές μας: 

Ο χώρος σας, έχει λιτό ύφος, σύγχρονα υλικά και ουδέτερα χρώματα. Σας προτείνουμε, τρείς διαφορετικές προσεγγίσεις για την επιλογή και την τοποθέτηση της ταπετσαρίας, που προσδίδουν χαρακτήρα στο καθιστικό σας.

 

1η λύση: Χρωματικά ουδέτερη αλλά με εκκεντρική τοποθέτηση

Σε ένα χώρο, όπου επικρατούν τα ουδέτερα χρώματα και οι απλές φόρμες, θα ταίριαζε μια ταπετσαρία με γεωμετρικά μοτίβα και ουδέτερα χρώματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μια ριγέ, συνθετική ταπετσαρία σε τόνους του λευκού και του γκρίζου.

Καθώς, όμως η υπερβολική χρήση ουδέτερων αποχρώσεων δημιουργεί "ανιαρούς" χώρους, προτείνεται η τοποθέτηση της ταπετσαρίας, όχι μόνο στον τοίχο αλλά και στην οροφή. Η λύση είναι αρκετά εκκεντρική που όμως καταφέρνει να 'ισορροπεί΄καθώς το λευκό χρώμα λειτουργεί ως ουδέτερο φόντο ενώ οι γκρί λωρίδες σχηματίζουν το μοτίβο. 

Τέλος η συνθετική ταπετσαρία αποτελεί μία οικονομική λύση και ως εκ τούτου μπορεί να τοποθετηθει σε μεγάλες επιφάνειες.

ταπεσταρια ριγε, ταπετσαρια με ριγες

 

 

2η λύση: Φωτοταπετσαρία με ανοιξιάτικα χρώματα και σχέδια

Μία δροσερή και ευχάριστη πρόταση για το χώρο αποτελούν οι φωτοταπετσαρίες. Εκτός από τα ετοιμοπαράδοτα σχέδια της αγοράς, υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης της φωτοταπετσαρίας με την εικόνα της επιλογής σας, σε αρκετά προσιτή τιμή.

Έτσι για παράδειγμα, θα μπορούσατε να επιλέξετε μια φωτοταπετσαρία που να απεικονίζει ανοιξιάτικα θέματα, όπως πράσινα φύλλα, λουλούδια, κλπ. Οι υπόλοιποι τοίχοι μπορούν να βαφούν σε μια ανάλογη αλλά απαλή απόχρωση του πράσινου. Το πράσινο χρώμα δημιουργεί συναισθήματα χαλάρωσης και ηρεμίας και ως εκ τούτου θεωρείται κατάλληλο για τα περισσότερα δωμάτια της κατοικίας. 

φωτοταπετσαρια 

3η λύση: Μονόχρωμη ταπετσαρία με ανάγλυφα σχέδια

Μια εκλεπτυσμένη πρόταση αποτελεί η επιλογή βινυλικής ταπετσαρίας μονόχρωμης σε απόχρωση του λευκού με ανάγλυφα σχέδια (φλόραλ), που συνδυάζεται άψογα με την απόχρωση του πορφυρού χρώματος στον άλλο τοίχο.

Οι μονόχρωμες ταπετσαρίες με ανάγλυφα σχέδια είναι γενικά πιο ακριβές αλλά δίνουν την αίσθηση της πολυτέλειας και της λεπτότητας. Το πορφυρό χρώμα, είναι επίσης ένα βαθύ, μελαγχολικό χρώμα που όμως ενισχύει τη δημιουργικότητα και την πνευματικότητα.

μονοχρωμη ταπετσαρία με ανάγλυφα μοτίβα


Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved