Τι κουρτίνα και χρώματα να επιλέξω σε σκοτεινή κουζίνα;

Ερώτηση αναγνώστριας:

Στέλνω δεύτερη φορά και πραγματικά την πρώτη με βοηθήσατε πολύ. Συγχαρητήρια για τη καλή δουλειά! Στην κουζίνα - καθιστικό θέλω τοποθετήσω ένα μικρό καναπέ, θα ήθελα να μου πείτε τι χρωματικούς συνδυασμούς να επιλέξω, τι χρώματα στους τοίχους (το έχω λευκό) και τι κουρτίνα? Το δάπεδο είναι πλακάκι απομίμηση ξύλου και τα κουφώματα σε χρώμα καφέ. Επίσης έχει αριστερά (όπως το βλέπετε) μπαλκονόπορτα αλλά είναι σκοτεινό σε ότι αφορά το φυσικό φωτισμό και γενικά είναι μικρό δωμάτιο. Μου αρέσουν πολύ το λιλά, τουρκουάζ, κόκκινο και γενικότερα θέλω λίγο χρώμα όμως δεν ξέρω αν θα το σκοτεινιάσει και άλλο. Σας στέλνω και μια φωτογραφία. Ευχαριστώ πολύ.

Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι

Λίγο δύσκολο το εγχείρημά σας. Ας πάρουμε αρχικά τα δεδομένα μας, σκούρα κερασιά ντουλάπια, πάτωμα στο χρώμα του ξύλου και λιγοστό φυσικό φως. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουμε ημιδιάφανη κουρτίνα και όσο το δυνατό πιο ανοιχτή, δηλαδή δεν θα έλεγα όχι και σε μια ολόλευκη γάζα. Σας δείχνω στη φωτό μια που τοποθετήσαμε τη προηγούμενη εβδομάδα δίπλα σε πολύ σκούρο μπλε τοίχο και μας άνοιξε η καρδιά.

Ας περάσουμε τώρα στον καναπέ. Θα επέλεγα ή λευκό ή υπόλευκο, αλλά το ιδανικό για μένα θα ήταν μια ώχρα. Ναι σε μονόχρωμα κινούμαι, ή κάτι με πολύ μικρό μοτίβο καθώς ο χώρος είναι όπως μας είπατε μικρός.

Το μωβ και το τυρκουαζ δεν θα το έβαζα στον καναπέ διότι θεωρώ ότι θα κλείσουν κι άλλο τον χώρο σε αντίθεση με το κίτρινο που θα τον φωτίσει. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα έβαζα εμπριμέ πανιά για mix n’ match μαξιλάρια, τόσο πάνω στον καναπέ όσο και σε κανένα μαξιλαράκι πάνω σε τυχόν stool (σκαμπώ που θα μπουν στον πάγκο που βλέπω της κουζίνας ).

Από αυτά τα εμπριμέ σίγουρα θα χάριζα και κάτι στην κουρτίνα, δηλαδή μια φάσα οπουδήποτε, πάνω κάτω ή στο πλάι.

Κατόπιν για περισσότερες πινελιές χρώματος, θα διάλεγα κάποια από τα χρώματα από τα εμπριμέ πανιά, που μπορούν να είναι ή το λιλά ή το τυρκουάζ για τις μικροσυσκευές της κουζίνας ή τυχόν διακοσμητικά.

Έτσι θα έχουμε δόσεις χρώματος παντού, μια χαρούμενη και όσο το δυνατόν πιο φωτεινή κουζίνα.

Στοιχεία μπλέ και τυρκουάζ στην κουρτίνα:

Διάφορες φωτογραφίες που θα βοηθήσουν:

Σχετικά Άρθρα

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved