Οι τοίχοι του σαλονιού είναι ζαχαρί και ένα τοίχος πράσινος. Τί κουρτίνες να επιλέξω;

Οι τοίχοι του σαλονιού είναι ζαχαρί και ένα τοίχος πράσινος. Τί κουρτίνες να επιλέξω; http://www.houzz.com/photos/616354/Contemporary-Curtains-contemporary-curtains

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Θα ήθελα να μου προτείνετε τι απόχρωση να χρησιμοποιήσω στις καινούριες κουρτίνες για το σαλόνι μου! Το σαλόνι είναι βαμμένο ζαχαρι και ο ένας τοίχος έχει γίνει ενα ανοιχτό γλυκό πρασινακι. Τα έπιπλα μου είναι σε βεγκε και το σαλονι σε μπεζ χρώμα. Η κουρτίνα θα τοποθετηθεί στον πράσινο τοίχο που υπάρχει το παράθυρο.

Αν γίνετε μια μικρή βοήθεια, γιατι δεν θελω να μου βγει ουτε φορτωμένο, αλλα ούτε και αδιάφορο... Έχω μπερδευτεί γιατί ο καθένας μου προτείνει και κατι διαφορετικό.. (Το στυλ του σπιτιού είναι γενικότερα μοντέρνο και οι αποχρώσεις του είναι γήινες."

Η απάντηση μας:

Σίγουρα, δεν υπάρχει μία και μοναδική απάντηση στο ερώτημά σας, για αυτό και οι γνωστοί σας σας προτείνουν και απο κάτι διαφορετικό, ανάλογα με το δικό τους γούστο.

Εμείς σας συστήνουμε να επιλέξετε κουρτίνες σε χρώματα που ήδη υπάρχουν στο χώρο ή σε παρόμοιες αποχρώσεις.

Α' Πρόταση: Ουδέτερα χρώματα και φυσικά υφάσματα

Στο χώρο κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις και το ύφος είναι μοντέρνο. Οπότε, μια πρόταση θα μπορούσε να ειναι η επιλογή κουρτινών από φυσικό ύφασμα σε ανοιχτά χρώματα όπως κρέμ, ζαχαρί, εκρού, απαλό γκρί, ιβουάρ, κλπ, που θα δημιουργούν αντίθεση με τον πράσινο τοίχο.

Για παράδειγμα μπορείτε να επιλεξετε λινές κουρτίνες σε χρώμα ζαχαρί, ιβουάρ, κλπ.

Β' Πρόταση: Μοντέρνα και νεανική επιλογή

Επειδή ο τοίχος, που λειτουργεί ως φόντο έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα που δεν περνάει απαρατήρητο (γλυκό πράσινο), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα αυτό και στις κουρτίνες. Ωστόσο, δεν συστήνουμε να επιλέξετε κουρτίνες εξολοκλήρου πράσινες αλλά με μια λεπτομέρεια του υφάσματος σε αυτήν την απόχρωση (ακόμα καλύτερα πιο σκούρα ή πιο ανοιχτή).

Δείτε για παράδειγμα την παρακάτω πρόταση, όπου σε μια λευκή κουρτίνα προστέθηκαν ρίγες από λαδί χρώμα.

Σχετικά Άρθρα

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved