Τι χρώμα μαξιλαράκια να συνδυάσω στους καναπέδες μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Έχω σε ενιαίο χώρο κρεμ δερμάτινο σαλόνι και γωνιακό καφέ καθιστικό. Το πάτωμα είναι ιταλικό μάρμαρο perlato. Τι χρώμα μαξιλαράκια να συνδυάσω στους καναπέδες για να δώσω μια μοντέρνα και δροσερή όψη και να ξεφύγω λίγο από το μπεζ-καφέ;” Μαρία

Η άποψη μας

Υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί χρωμάτων για να επιτύχετε τη μοντέρνα και δροσερή όψη που επιθυμείτε στο καθιστικό σας.

Μπορείτε να κινηθείτε σε χρώματα, όπως πορτοκαλί, μωβ, βυσσινί, που συνδυάζονται είτε με τα πράσινα –λαδί, κυπαρισσί, είτε με τα μπλε -τυρκουάζ, μπλε ρουά, γαλάζιο.

Σχετικά Άρθρα

 • Τι χρώματα να συνδυάσω στο σαλόνι μου με μπεζ καναπέ και βέγκε έπιπλα; Τι χρώματα να συνδυάσω στο σαλόνι μου με μπεζ καναπέ και βέγκε έπιπλα;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Πρόκειται να μετακομίσω σε ένα σπίτι με ενιαίο χώρο σαλόνι τραπεζαρία κουζίνα. Ο ένας τοίχος του σαλονιού έχει πέτρα σε μπεζ απόχρωση, τα ντουλάπια της κουζίνας είναι μπεζ σκούρο (σαν κίτρινο), ο καναπές μας είναι μπεζ και η σύνθεση (τραπεζάκι-ντουλάπι-ράφια) βέγκε. Θέλω να βάψω όλους τους τοίχους, τι μου προτείνετε? Σκέφτηκα ένα χρώμα να είναι το λαδί. Ευχαριστώ πολύ!” Κωνσταντίνα

  Η άποψη μας

  Αρχικά αναφέρουμε ότι το μπεζ είναι ένα ουδέτερο, ήρεμο, ευέλικτο αν και κάποτε συντηρητικό χρώμα. Η περιγραφή του ως χρώμα εξαρτάται από τα χρώματα με τα οποία συνδυάζεται, π.χ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θαμπό και βαρετό, αλλά με διαφορετικούς συνδυασμούς δυναμικό και σοφιστικέ.

  Το βέγκε από την άλλη πλευρά αναφέρεται σε ένα πλούσιο καφέ χρώμα με αποχρώσεις του χαλκού.

  Τα χρώματα των στοιχείων του χώρου που περιγράφετε, δηλ. ο καναπές, τα έπιπλα και τα ντουλάπια κουζίνας, ακόμη και η πέτρα στον τοίχο εναρμονίζονται μεταξύ τους.

  Προτείνουμε στον ένα τοίχο μία φωτεινή απόχρωση του λαδί, που θα προσθέσει ζωντάνια στο χώρο και θα τον φωτίσει με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Παράλληλα θα δημιουργήσει εντυπωσιακούς συνδυασμούς με τα υπάρχοντα χρώματα. Για τους υπόλοιπους τοίχους επιλέξτε τη φίνα off white απόχρωση του αλάβαστρου, που επίσης δίνει ένα φως στο χώρο και δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα.

  Μπορείτε να γεμίσετε το χώρο και συγχρόνως να προστατέψετε τον καναπέ από τη φθορά ντύνοντας τον με κάποιο ριχτάρι. Τα ριχτάρια θα δώσουν νέα όψη στον καναπέ, αλλά θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα άνεσης και θαλπωρής στο χώρο. Βρείτε μεγάλη ποικιλία από ριχτάρια και μαξιλάρια στην oikianet.gr.

  Εναλλακτικά για ένα γήινο χρωματικό σχήμα μπορείτε να τολμήσετε το χρώμα της τερακότας, που με τη βαθειά απόχρωση της δημιουργεί ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον.


  Δείτε περισσότερα ριχτάρια και στη σελίδα της oikianet στο Facebook ή επισκεφτείτε το κατάστημα:

  Σωτ. Τρούπκου 2, Χαλάστρα

  τηλ: 2310-792757

  Κιν. 6942-626556

 • Τι συνδυασμό χρωμάτων να επιλέξω για καναπέ, κουρτίνες και χαλιά στο καθιστικό μου; Τι συνδυασμό χρωμάτων να επιλέξω για καναπέ, κουρτίνες και χαλιά στο καθιστικό μου;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Θα ήθελα κάποιες συμβουλές σχετικά με τις χρωματικές επιλογές του καθιστικού. Δεν ενδιαφέρομαι για κάποιο χρώμα στους τοίχους του σαλονιού. Θα ήθελα να με συμβουλέψετε ως προς την χρωματική επιλογή του καναπέ, των κουρτινών και του χαλιού.

  Σκέπτομαι να επιλέξω σαν χρώματα το άσπρο, γκρι και μωβ (σε ανοιχτή απόχρωση-λιλά), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά μεταξύ τους. Π.χ. ένας λευκός καναπές με τι χρώμα ριχτάρια θα ταίριαζε? όσον αφορά τις κουρτίνες τι συνδυασμούς αυτών των χρωμάτων θα μπορούσα να κάνω? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων”. Γιάννα

  Η άποψη μας

  Το λευκό είναι το χρώμα της καθαρότητας, της ελευθερίας, της διαφάνειας.

  Το πορφυρό είναι το χρώμα της πνευματικότητας, της δημιουργικότητας, του μυστηρίου, της κομψότητας.

  Το γκρίζο είναι ουδέτερο, συχνά συντηρητικό, ίσως μονότονο, από την άλλη πλευρά όμως κομψό και επίσημο.

  Κατά το συνδυασμό των τριών χρωμάτων στο χώρο η ατμόσφαιρα που δημιουργείται εξαρτάται κάθε φορά από το στυλ των επίπλων και των λοιπών στοιχείων αλλά και την κυριαρχία του ενός από τα τρία χρώματα.

  Η κυριαρχία του λευκού προσδίδει στο χώρο φωτεινότητα, ευρυχωρία και σύγχρονο ύφος.

  http://endospru.info/zuo-modern-portrait-sofa-corner-white.aspx

  Το ανοιχτό μωβ-λιλά δίνει στο χώρο πιο ζεστό, χαλαρό ύφος, ενώ το σκούρο πορφυρό παραπέμπει περισσότερο σε σύγχρονο μπαρόκ στυλ.

  http://thelennoxx.wordpress.com/2009/08/03/unexpected-lilacs/

  decobook.gr

  Όταν στο χώρο επικρατεί το ουδέτερο γκρίζο, απαιτούνται μικρές χρωματικές επεμβάσεις για να αποφευχθεί η μονοτονία και το απρόσωπο αίσθημα που εκπέμπει ο χώρος.

  Ο λευκός καναπές μπορεί να “δεχθεί” μαξιλάρια μωβ, λιλά, γκρίζα, μαύρα, ανθρακί, γαλάζια.

  Χαλιά μπορούν να επιλεγούν σε αποχρώσεις του γκρίζου για λιτό στυλ διακόσμησης ή του πλούσιου πορφυρού για περισσότερο σοφιστικέ ύφος στο χώρο.

  Όμοια για κουρτίνες μπορείτε να επιλέξετε λευκό, ανοιχτό λιλά ή ασημόγκριζο, ανάλογα με τις επιθυμίες σας.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved