Τί κουρτίνα να τοποθετήσω στην μπαλκονόπορτα της κουζίνας;

Τί κουρτίνα να τοποθετήσω στην μπαλκονόπορτα της κουζίνας; http://www.houzz.com/photos/1173148/PB-Essentials-Drape-Rod-traditional-curtain-rods

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Στην κουζίνα μου υπάρχει μπαλκονόπορτα. Δεν ξέρω τί κουρτίνα να επιλέξω. Θα πρέπει να βάλω κουρτινόξυλο ή να επιλέξω ρόλερ ή περσίδες;"

Η άποψή μας:

Αρχικά η επιλογή κουρτίνας εξαρτάται από το είδος της μπαλκονόπορτας στην κουζίνα, δηλ. αν είναι δίφυλλη ή μονόφυλλη και ανοιγόμενη ή συρόμενη.

Επίσης πρέπει να είναι γνωστή η διαμόρφωση του χώρου, αν δηλ. η κουζίνα είναι ενιαία με το καθιστικό ή όχι.

Σε περίπτωση σαλοκουζίνας πρέπει να υπάρχει αρμονικός συνδυασμός με τις κουρτίνες του υπόλοιπου χώρου.

Τέλος η επιλογή κουρτίνας εξαρτάται από το στυλ διακόσμησης του ενιαίου χώρου, ή το στυλ των επίπλων (ντουλαπιών) κουζίνας (χωριστός χώρος κουζίνας).

Κουρτίνα σε κουρτινόξυλο

Λύση πρακτική και λειτουργική. Δίνει τη δυνατότητα άμεσης χρήσης της μπαλκονόπορτας, γιατί η κουρτίνα μετακινείται εύκολα στο πλάι. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία κουρτινόξυλων και τρόπων ραφής των κουρτινών (με σούρα, trooks κλπ.).

Επιλέγεται όταν η κουρτίνα πρέπει να καλύπτει τη μπαλκονόπορτα (θέαση από έξω, ηλιοπροστασία).

Ρόλερς, ρόμαν, περσίδες

Λύσεις λιγότερο εύχρηστες για μπαλκονόπορτα, γιατί απαιτείται χρόνος για να τραβηχτούν προς τα πάνω για το άνοιγμα της μπαλκονόπορτας.

Οι παραπάνω λύσεις είναι αποτελεσματικές είτε για παράθυρα, είτε για χώρους με μικρότερη συχνότητα χρήσης του ανοίγματος.

Συνεπώς, για την μπαλκονόπορτα της κουζίνας σας, προτείνουμε την επιλογή κουρτίνας που σύρεται σε κουρτινόξυλο. Οι μπαλκονόπορτες κουζίνας, συνήθως έχουν μεγάλη κυκλοφορία και έτσι πρέπει να επιλέξετε κάτι που θα ανοίγει και θα κλείνει πολύ εύκολα.

Σχετικά Άρθρα

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved