Τι πρέπει να προσέξετε όταν ψάχνετε για ιδιαίτερα μαθήματα

Τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος τόσο για να καλύψει τα τυχόν κενά του κάποιος μαθητής λη να προετοιμαστεί για εξετάσεις γλωσσομάθειας όσο και για να αποκτήσει κάποιος ενήλικος νέες γνώσεις και δεξιότητες. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πολύ απλός: η μαθησιακή διαδικασία προσαρμόζεται απόλυτα πάνω στον μοναδικό μαθητή που θα υπάρχει στη «τάξη». Επιπλέον, το σπίτι δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας στον μαθητή – ασχέτου ηλικίας – και τον κάνει ποιο ανοικτό και λιγότερο «ντροπαλό» αφού δεν υπάρχουν άλλοι μαθητές για να τον σχολιάσουν. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στον νέο κόσμο του Covid, το γεγονός ότι στα ιδιαίτερα δεν υπάρχει ο έστω και μικρός συγχρωτισμός των φροντιστηρίων, είναι σίγουρα ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το να βρει κανείς τον κατάλληλο καθηγητή, είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και κόπο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει στη τύχη. Για αυτό και η πλατφόρμα για καθηγητές ιδιαίτερων μαθημάτων ediaitera.gr ήρθε για να κάνει τη ζωή του μαθητή αλλά και του καθηγητή ακόμα πιο εύκολη. Αυτό που κάνει τα ιδιαίτερα μαθήματα ξεχωριστά είναι η σχέση ανάμεσα στον δάσκαλο και τον μαθητή, αν δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια τέτοια σχέση, όλη η διαδικασία μπορεί να ακυρωθεί. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέχετε όταν ψάχνετε για καθηγητή ιδιαίτερων.

Η πρώτη εικόνα

Εννοείται ότι δεν είναι καλό να κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του, όπως λέει και η γνωστή παροιμία, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις έχουν πάντα σημασία. Σε γενικές γραμμές, είναι καλό να βλέπετε τι τονίζει ο κάθε καθηγητής στην αγγελία του, η οποία και στην ουσία είναι ο τρόπος με τον οποίο σας συστήνεται. Ένας καθηγητής που σέβεται τον εαυτό του θα δώσει έμφαση στις γνώσεις, την εμπειρία και τα ακαδημαϊκά του προσόντα. Ένας άπειρος θα προσπαθήσει να τονίσει τη χαμηλή τιμή που προσφέρει. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι ένας φθηνός ή άπειρος καθηγητής είναι σίγουρα κακός, αλλά καλό είναι επικεντρωθείτε σε έμπειρα άτομα, αν έχετε την οικονομική δυνατότητα.

Προσοχή στις συστάσεις

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να βρείτε καθηγητή εννοείται ότι είναι να ζητήσετε να σας συστήσει κάποιον ένας γνωστός σας που έχει προσλάβει κάποιον είτε για τον ίδιο είτε για το παιδί του. Όπως είπαμε και πριν όμως, η μάθηση είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και βασίζεται στη σχέση μαθητή και δάσκαλου. Το ότι λέει ένας γνωστός σας ότι ο ένας καθηγητής είναι καλός σημαίνει ότι είναι καλός για τον ίδιο ή το παιδί του και δε σημαίνει ότι θα είναι καλός και για σας. Με άλλα λόγια, καλό είναι πάντα να περνάτε έναν καθηγητή από μια μίνι συνέντευξη ή κι ένα δοκιμαστικό μάθημα όσο καλές συστάσεις και να έχει γιατί μπορεί εν τέλει να μην είναι ο κατάλληλος για σας.

Προσοχή στις χρεώσεις

Αν κάνετε μια έστω και στοιχειώδη έρευνα αγοράς για ιδιαίτερα μαθήματα, είναι σίγουρο ότι θα καταλάβετε ότι οι τιμές των περισσότερων καθηγητών κυμαίνονται σε κάποια επίπεδα. Αν κάποιος καθηγητής προσφέρει μια τιμή που είναι αρκετά ή και πολύ κάτω από αυτά τα επίπεδα, κάτι μάλλον δεν πάει καλά. Δεν εννοούμε ότι μπορεί να είναι «κομπογιαννίτης», απλά μπορεί απλά να μην περιλαμβάνει στη τιμή του τις φωτοτυπίες και άλλα βοηθήματα που μπορεί να χρειαστούν πέρα από τα βασικά εγχειρίδια που είναι απόλυτα φυσικό να επιβαρύνουν τον μαθητή. Καλό θα ήταν λοιπόν να ξεκαθαρίσετε αμέσως γιατί είναι τόσο χαμηλή η χρέωση και τι περιλαμβάνει.

Δώστε σημασία στις γνώσεις για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ζούμε πλέον σε πολύ δύσκολες και απρόβλεπτες εποχές και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν και πότε θα γίνει άλλο ένα ολικό ή μερικό lockdown. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό η εξ αποστάσεως εκπαίδευση να επιστρέψει και πάλι για να αντικαταστήσει τη δια ζώσης. Εννοείται ότι τα περιοριστικά μέτρα επηρεάζουν και τα ιδιαίτερα μαθήματα, οπότε καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι ένας υποψήφιος καθηγητής μπορεί να κάνει μαθήματα εξ αποστάσεως αν χρειαστεί πριν να τον προσλάβετε.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved