Επένδυση τοίχων με ανάγλυφα, διακοσμητικά πάνελ

Εκτός από τις ταπετσαρίες και τα χρώματα για τη διακόσμηση των τοίχων, υπάρχουν και τα διακοσμητικά,ανάγλυφα πάνελ. Τα διακοσμητικά πάνελ ή πετάσματα χρησιμοποιούνται κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους καθώς μπορούν να επενδύσουν εύκολα και γρήγορα τις επιφάνειες των τοίχων καλύπτοντας ακόμα και φθαρμένους ή κακοβαμένους τοίχους. Αρκετά συχνά όμως τοποθετούνται και στις κατοικίες, για παράδειγμα στο καθιστικό, στο υπνοδωμάτιο, στην τραπεζαρία, κλπ., σε λιτούς χώρους με σύγχρονη αισθητική. 

ανάγλυφα πάνελ, επενδύσεις τοίχου, πάνελ τοίχου

traditional laundry room design by other metros interior designer Luo Zongze

Τα διακοσμητικά πάνελ έχουν καλύτερη συμπεριφορά από τις ταπετσαρίες και είναι ελαφρύτερα από τα πλακίδια τοίχου. Τοποθετούνται πανεύκολα είτε απευθείας στις επιφάνειες με μια ειδική κόλλα είτε καρφώνονται πάνω σε σκελετό. Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται είναι ποικίλα, όπως από ίνες ξύλου, από πολτό ζαχαροκάλαμου, από ρητίνη, κλπ.

διακόσμηση τοίχου, πάνελ τοίχου, επενδύσεις τοίχου, διακοσμητικά τοίχου,

Το εντυπωσιακότερο όμως χαρακτηριστικό των πάνελ είναι η ανάγλυφη επιφάνεια τους και τα δεκάδες τρισδιάστατα σχέδιά τους (κυμάτια, γεωμετρικά σχέδια, κλπ). Διατίθενται συνήθως σε τυποποιημένη διάσταση (πχ, 60Χ60 cm) όμως το μοτίβο τους είναι τέτοιο ώστε επαναλαμβανόμενο να δίνει ένα ενιαίο αποτέλεσμα. 

διακοσμητικά πάνελ τοίχου, διακόσμηση τοίχου, επενδύσεις τοίχων

Κατασκευάζονατι σε ποικιλία χρωμάτων, αλλά και σε λευκό χρώμα με δυνατότητα βαφής επιτόπου σε αποιαδήποτε απόχρωση. Είναι κατάλληλα για επενδύσεις νέων και ανακαινιζόμενων επιφανειών, για κατασκευή διαχωριστικών, επίπλων και πολλών άλλων εφαρμογών.


 

Εταιρείες που παράγουν διακοσμητικά πάνελς:

http://www.mywallart.com/

http://www.tecpanels.com

http://texturaldesigns.com/

 

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved