Αναζητώντας περισσότερους χώρους αποθήκευσης

Μια από τις βασικότερες επιθυμίες των ενοίκων ενός σπιτιού είναι να ζουν σ’ ένα χώρο, όπου το κάθε τι έχει τη θέση του και είναι όλα τακτοποιημένα, έτσι ώστε το περιβάλλον να αποπνέει ηρεμία αλλά και οι ένοικοι να βρίσκουν εύκολα τα αντικείμενα που χρειάζονται. Ωστόσο, οι αποθηκευτικοί χώροι σε μια κατοικία, ιδιαίτερα αν πρόκειται για διαμέρισμα, δεν είναι απεριόριστοι. Οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα αποθήκευσης σε όποιο δωμάτιο μπορεί να βρεθεί. Αναζητήστε λοιπόν αυτές τις θέσεις σε διάφορα σημεία του σπιτιού, σε γωνιές, στα έπιπλα, στις σκάλες, θεωρητικά κάθε ελεύθερος χώρος μπορεί να μετατραπεί σε αποθηκευτικό.

  • Κάτω από τη σκάλα: Οχώρος κάτω από την σκάλα προσφέρει πολλές δυνατότητες για διαφορετικές χρήσεις, για αποθήκευση, για ράφια βιβλιοθήκης, ακόμη και για την κατασκευή μιας εντυπωσιακής και απόλυτα λειτουργικής κάβας δίπλα στην τραπεζαρία. οι συγκεκριμένες λύσεις συνδυάζουν πρακτικότητα και αισθητική, καθώς ο χώρος κάτω από την σκάλα παραμένει κατά βάση αμήχανος και αχρησιμοποίητος. Αν λοιπόν, αναζητάτε περισσότερα τετραγωνικά και κυρίως επιπλεόν χώρους αποθήκευσης μη διστάσετε να κατασκευάσετε κάτω από την σκάλα μια ευρύχωρη ντουλάπια με συρτάρια και ράφια ή μια οργανωμένη βιβλιοθήκη.
κάτω από την σκάλα, ντουλάπα κάτω από σκάλα, βιβλιοθήκη κάτω από σκάλα,
 
  • Γύρω από το τζάκι: Ο κενός χώρος γύρω από τη φούσκα του τζακιού μπορεί να διαμορφωθεί σε αποθηκευτικό χώρο, κάβα ή μια προστατευμένη βιβλιοθήκη.
  • Γύρω και πάνω από το κρεβάτι: Στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να διαμορφωθεί μια ζεστή, φιλόξενη γωνιά ύπνου με την κατασκευή αποθηκευτικών στοιχείων γύρω από το κρεβάτι. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε στο θέμα της τοποθέτησης ραφιών ή ντουλαπιών πάνω από το κρεβάτι καθώς υπάρχει κίνδυνος πτώσης αντικειμένων και τραυματισμών. Γενικά η λύση της αποθήκευσης πάνω από το κρεβάτι θα πρέπει να αποφεύγεται, αλλά σε περίπτωση που επιμένετε θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι τα έπιπλα είναι πολύ καλά στερεωμένα στον τοίχο.
 
  • Πάνω από το μπάνιο της κρεβατοκάμαρας:  Το μπάνιο δεν απαιτείται να έχει μεγάλο ύψος. Αυτό σημαίνει ότι ακριβώς από πάνω μπορεί να δημιουργηθεί ένα ευρύχωρο πατάρι, μια βιβλιοθήκη η ακόμη και ένας χώρος ύπνου. Φυσικά, όλοι αυτοί οι χώροι θα είναι προσβάσιμοι με σκάλα.
πατάρι, ιδέες για πατάρι, ύπνος στο πατάρι, κρεβάτι στο πατάρι,

Contemporary Home Office by Salt Lake City Photographers Lucy Call

  • Τα έπιπλα με έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους. Αν έχετε έλλειψη χώρου, τότε θα πρέπει να επιλέξετε έπιπλα που διαθέτουν διακριτικούς και έξυπνους χώρους αποθήκευσης. Για παράδειγμα, υπάρχουν κρεβάτια που διαθέτουν ευρύχωρα συρτάρια, καναπέδες με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, τραπέζια με συρτάρια, καναπέδες με ενσωματωμένη βιβλιοθήκη κ.α.
καναπές, καναπέδες, μπλε καναπές, καναπές με αποθηκευτικό χώρο
  • Τέλος στο μπάνιο, εκτός από τους συνήθεις αποθηκευτικούς χώρους στα ντουλάπια, μπορούν να βρεθούν θέσεις αποθήκευσης για τα προϊόντα περιποίησης και για τις πετσέτες κάτω από το νιπτήρα ή στη βάση της μπανιέρας.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved