Πιείτε το ποτό σας με άρωμα design

Το ντιζάιν είναι ανεξάντλητο και αφορά σε όλους του τομείς της ζωής μας. Για αυτόν το λόγο, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο δε διστάζουν να πειραματιστούν με κάθε είδους αντικείμενο. Ο σκοπός φυσικά είναι η βελτίωση των καθημερινών μας συνηθειών, ακόμη και του τρόπου που πίνουμε το ποτό μας.

Τα ποτήρια κονιάκ της Normann Copenhagen κατασκευάζονται σε ιδιαίτερο σχήμα έτσι ώστε να αυξάνουν την εμπειρία απόλαυσης του ποτού. Τα ποτήρια λειτουργούν ως εξής: τοποθετούνται στο τραπέζι και κινούνται ελαφρά αναδεικνύοντας το άρωμα του κονιάκ.

Το κόστος τους είναι 40 ευρώ τα δύο ποτήρια. Αγοράστε το προϊόν από εδώ.

ποτήρια, γυάλινα ποτήρια

 

Ο συνιδρυτής της Teroforma, ο Σουηδός Andrew Hellman αποφάσισε να αντικαταστήσει τον πάγο που προσθέτουμε στο ποτό μας με φυσικές πέτρες από στεατίτη. Οι συγκεκριμένες πέτρες που ονομάζονται Whisky Stones, μπορούν να διατηρήσουν όχι μόνο το ουίσκι αλλά και οποιοδήποτε άλλο ποτό σε δροσερή θερμοκρασία χωρίς να το νερώσουν. Ο Andrew εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο προϊόν, όταν ανακάλυψε μια σακούλα με φυσικές πέτρες που βρήκε στο ντουλάπι του σουηδού παππού του. Άλλωστε η συνήθεια να χρησιμοποιούνται πέτρες αντί για πάγο ήταν πανάρχαια στις χώρες της Σκανδιναβίας και η εταιρεία Teroforma αποφάσισε να μεταφέρει τη συνήθεια αυτή και στην Αμερική.

Το ερώτημα ωστόσο είναι γιατί να προτιμήσετε τα Whisky Stones έναντι του πάγου. Η απάντηση είναι απλή. Ο πάγος λιώνει με αποτέλεσμα το ποτό να αναμιγνύεται με νερό, χάνοντας το άρωμα και τη γεύση του. Αντίθετα οι ορυκτοί κύβοι δεν λιώνουν ποτέ και χρησιμοποιούνται όσες φορές θέλετε. Θα πρέπει απλά να τους έχετε τοποθετημένους στην κατάψυξη, ώστε να τους χρησιμοποιείτε όταμ χρειάζεται. Από την στιγμή που θα τους βγάλετε από την κατάψυξη μπορούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία τους για 20 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι θα παγώσουν το ποτό σας και θα το διατηρήσουν δροσερό για αρκετό χρόνο.

Τα Whisky Stones είναι εξορυγμένα και κομμένα στο χέρι στο παλιότερο ορυχείο στεατίτη των ΗΠΑ. Οι στρογγυλεμένες γωνίες των Whisky Stones, σε συνδυασμό με το μαλακό υλικό του στεατίτη, δεν χαράζει τα ποτήρια σας και φυσικά δεν τραυματίζει τα δόντια σας.

Μια ιδέα για αντρικό δώρο που κοστίζει 18 ευρώ (οι 6 κύβοι). Αγοράστε το προϊόν από εδώ.

πέτρες πάγος, στεατίτης, πέτρες αντί για πάγος

Κομψά και εργονομικά ποτήρια ουίσκι από την εταιρεία Normann Copenhagen. Τα ποτήρια είναι ειδικά σχεδιασμένα με φαρδύ άνοιγμα έτσι ώστε να απολαμβάνεται το ποτό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η εταιρεία συνεργάζεται με γνωστούς Σκανδιναβούς ντιζάινερ, οι οποίοι χρησιμοποιούν την παράδοση και τα υλικά των χωρών τους με αναπάντεχο και πρωτοποριακό τρόπο.  Τα συγκεκριμένα ποτήρια σχεδιάστηκαν από την Rikke Hagen. 

Το κόστος των δύο ποτηριών είναι 40 ευρώ. Αγοράστε το προϊόνα από εδώ

ποτήτρια ουίσκυ


Βρείτε περισσότερα προϊόντα design στο ηλεκτρονικό κατάστημα Design Is This

 

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved