Λύσεις για το μικρό & στενόμακρο μπάνιο

ΜΠΑΝΙΟ, ΚΟΥΖΙΝΑ

Το στενόμακρο μπάνιο έχει δυσανάλογα μικρό πλάτος σε σχέση με το μήκος του. Για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του μικρού και στενόμακρου μπάνιου μπορούν να ακολουθηθούν μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προτάσεις: 

narrow_bathroom_layout_intro_

Πρόταση 1. Επιλέξτε κρεμαστά είδη υγιεινής.

Γενικά, τα είδη υγιεινής και τα έπιπλα πρέπει να είναι σχετικά μικρά. Είναι προτιμότερο, για παράδειγμα να τοποθετήσετε δύο μικρούς νιπτήρες, τον ένα δίπλα στον άλλον, παρά ένα μεγάλο νιπτήρα. 

Επίσης είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε είδη υγιεινής, αναρτημένα στο τοίχο (κρεμαστή λεκάνη και κρεμαστό νιπτήρα) καθως καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και αφήνουν ελεύθερο το δάπεδο. 

Στη μικρή πλευρά του μπάνιου συνίσταται να τοποθετήσετε την ντουζιέρα ή μια μικρή μπανιέρα. Αν πρόκειται για ντουζιέρα μπορείτε να τοποθετήσετε μπροστά ένα γυάλινο διαχωριστικό που αφενός θα συγκρατεί τα νερά και αφετέρου θα "τετραγωνίσει" οπτικά το χώρο. 

narrow_bathroom_3D_01

Πρόταση 2: Δημιουργήστε διαφορετικά επίπεδα στο δάπεδο. 

Για να μειωθεί η αίσθηση του μακρόστενου χώρου μπορούν να κατασκευαστούν διαφορετικά επίπεδα στο δάπεδο (σκαλοπάτια δηλαδή). Η λύση αυτή διορθώνει τις αναλογίες του μακρόστενου χώρου και δημιουργεί διαφορετικές περιοχές κατά μήκος της μεγάλης διάστασης. Στο ψηλότερο επίπεδο συνιστάται να κατασκευαστεί η ντουζιέρα ή να τοποθετηθεί η μπανιέρα. 

Πρόταση 3: Δημιουργείστε οφθαλμαπάτες. 

Για να τονίσετε τη μικρότερη διάσταση, μπορείτε να δημιουργήσετε με τα πλακίδια του δαπέδου, λωρίδες παράλληλες στη μικρή πλευρά του μπάνιου. 

Επίσης, η τοποθέτηση ενός μεγάλου καθρέφτη σε μία από τις δύο μεγάλες πλευρές μεγαλώνει οπτικά την στενή πλευρά (δημιουργεί προοπτική). 

narrow_bathroom_3D_02

 

 

Πρόταση 4: Μειώστε το ύψος του χώρου. 

Στα μακρόστενα μπάνια, το ύψος φαίνεται δυσανάλογα μεγάλο. Όποτε συνιστάται να χαμηλώσει το ύψος των χώρων αυτών, με την κατασκευή ψευδοροφής ή παταριού. 

Σχόλια  

 
0 # The gramlons 26-04-2012 18:02
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες και την άμεση απάντηση στο ερώτημα μου. Στη φάση που είμαι(έχουν ήδη επιλεγεί οι θέσεις των ειδών υγιεινής. Οπότε θα ακολουθήσω τις δύο τελευταίες προτάσεις σας. Δηλαδή, θα βάλω καθρέφτες στη μεγάλη πλευρά και μάλλον θα κατεβάσω και ψευδοροφη.
Τώρα για τα πλακάκια δεν είμαι πολύ σίγουρη γιατί μου φαίνεται αρκετά μοντερνα η λύση να τα βάλω καθετα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # mirka 07-04-2013 09:34
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΤΗΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ?ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ 7ΠΟΝΤΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # decobook_team 08-04-2013 20:58
Η απόσταση της καμπίνας της ντουζιέρας από την οροφή του μπάνιου δεν επηρεάζει τη λειτουργία της. Υπάρχει μόνο περίπτωση μεγαλύτερης συγκέντρωσης ατμών μέσα στην καμπίνα κατά τη διάρκεια του ντους.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2011-08-31-21-33-48Ο κ. Μιχάλης μας ζητά ιδέες για τοποθέτηση μπανιέρας, λεκάνης με εντοιχισμένο καζανάκι και νιπτήρα σε πάγκο πιθανόν και κτιστό.
2015-03-18-10-20-12Οι επιφάνειες του μπάνιου πρέπει να επενδύονται με υλικά που αποτρέπουν την εισχώρηση νερού στο υπόστρωμα του δαπέδου και στους τοίχους. Επιπλέον, αυτά τα υλικά πρέπει να είναι ανθεκτικά στην υγρασία και να μην ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων. Το δημοφιλέστατο ίσως υλικό για την επένδυση των...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+