Διάταξη βιβλίων και αντικειμένων σε ράφια και βιβλιοθήκες

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Οι βιβλιοθήκες και τα ράφια χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για την τοποθέτηση βιβλίων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωστόσο και για την τοποθέτηση μικρών έργων τέχνης, φωτογραφιών, συλλογών, ενθυμίων από ταξίδια ή για την αποθήκευσή εγγράφων και μικρών αντικειμένων. Δείτε τα παρακάτω μυστικά, για να μετατρέψετε τη βιβλιοθήκη σας σε μια ενδιαφέρουσα σύνθεση. 

 

διακόσμηση βιβλιοθήκης, ιδέες για βιβλιοθήκη

  • Τοποθετήστε ανάμεσα στις σειρές των βιβλίων μικρά αντικείμενα, όπως αγαλματίδια, ρολόγια, φωτογραφίες κτλ. Τα αντικείμενα αυτά λειτουργούν και ως βιβλιοστάτες. 
  • Μην παραφορτώνετε τη βιβλιοθήκη με διακοσμητικά αντικείμενα και μην τοποθετείτε διακοσμητικά αντικείμενα σε καθε εσοχή. Διαλέξτε, μερικά καλά αντικείμενα και τοποθετήστε τα σε ευδιάκριτες θέσεις στη βιβλιοθήκη. 
  • Αποφύγετε την αυστηρή συμμετρία. Προσπαθήστε να διατάξτε τα αντικείμενα έκκεντρα ή να ομαδοποιήσετε μαζί, μικρά και μεγάλα διακοσμητικά αντικείμενα. 
  • Τοποθετήστε τα βιβλία κατά ομάδες, τόσο σε οριζόντια όσο και σε κατακόρυφη στοίχιση. 
  • Αντί βιβλιοστατών, μπορείτε να τοποθετήσετε κάδρα με φωτογραφίες ή μερικά οριζόντια βιβλία. 
  • Αν χρειάζεστε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο ή αν έχετε πολλά έγγραφα και μικροαντικείμενα, προσθέστε στη βιβλιοθήκη καλάθια ή κουτιά. Οι ετικέτες στα κουτιά διευκολύνουν την έυρεση των αντικειμένων. 
  • Τοποθετήστε έργα ζωγραφικής ή φωτογραφίες πίσω από βιβλία. Αν τα ράφια έχουν μεγάλο βάθος μπορείτε να παίξετε με τα επίπεδα. Μπορείτε για παράδειγμα να τοποθετήσετε μια όρθια διακοσμητική πιατέλα και μπροστά μικρότερα αντικείμενα. 
  • Διατάξτε τα βιβλία, σε αντίθετες κατευθύνσεις, για παράδειγμα στο πάνω ράφι τα βιβλία ξεκινούν από αριστερά προς τα δεξιά, ενώ στο κάτω ράφι από δεξιά προς τα αριστερά. 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-11-17-11-07-20Ανάλογα με το χώρο και τις ανάγκες σε μια κατοικία υπάρχουν ποικίλα έπιπλα αποθήκευσης, όπως ράφια, ντουλάπια και συρτάρια. Σε μερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα στην κουζίνα, το μεγαλύτερο μέρος των αποθηκευτικών χώρων είναι ντουλάπια και συρτάρια καθώς τα αντικείμενα (μαγειρικά σκεύη, πιάτα,...
2011-11-03-19-58-00Ένας εναλλακτικός τρόπος για να οργανώσετε τη βιβλιοθήκη σας, είναι η τοποθέτηση/ταξινόμηση των βιβλίων στα ράφια ανάλογα με το χρώμα του εξωφύλλου τους.
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+