Il Piccolo: αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων

Για περισσότερα από σαράντα χρόνια η εταιρία Il Piccolo έχει το σχεδιασμό, τη δημιουργία και την επίπλωση εσωτερικών χώρων. Μια μοναδική κληρονομιά δημιουργικών ικανοτήτων, σχεδιασμού και οργάνωσης, καλλιτεχνικής και χειροποίητων δεξιοτήτων σε συνδυασμό με καινοτόμες τεχνολογίες.

Il Piccolo

via Delio Tessa, 1

20121 Milano, Italy

www.ilpiccolo.com

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα

  • Social 01: Ένα διαφορετικό κέντρο εργασίας από τους i29 Interior Architects Social 01: Ένα διαφορετικό κέντρο εργασίας από τους i29 Interior Architects

    Οι Ολλανδοί αρχιτέκτονες εσωτερικού χώρου i29 με ιδιαίτερη ευαισθησία αναζήτησαν εκείνη τη φιλοσοφία σχεδιασμού για το κέντρο εργασίας που απευθύνεται σε άτομα με ψυχικό ή νοητικό περιορισμό, ώστε να προσφέρουν ένα χώρο σύγχρονο αλλά και οικείο στους χρήστες του. Η πρόταση τους τιμήθηκε με το The Great Indoors Award 2013. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την αναφορά της κριτικής επιτροπής:

  • Διαμέρισμα με θέα, σε ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης Διαμέρισμα με θέα, σε ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης

    Απο τους Hariri & Hariri

    Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 45ο όροφο ενός ουρανοξύστη, στη δυτική πλευρά της Νέας Υόρκης και όπως είναι φυσικό η θέα σου κόβει την ανάσα.

  • Διαμόρφωση Ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας Διαμόρφωση Ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας

    Από τους: Θεοφάνη Ρούσσο, Αλίκη-Μαρία Αρχοντάκη και Φώτη Γιαννακόπουλο.

    Project στα πλαισια του μαθήματος Design (Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων)

    Σχολή: ΑΤΕΙ Αθήνας τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής

    Μάθημα: Design (διαμόρφωση εσωτερικών χώρων)

    Τα δεδομένα:

    Το θέμα του project αφορούσε τη μελέτη ενός ξενοδοχείου, στο κέντρο της Αθήνας, ακριβώς απέναντι από τον εθνικό κήπο. Το ζητούμενο ήταν η διαμόρφωση και ο σχεδιασμός των κοινόχρηστων εσωτερικών χώρων και ενός τυπικού δωματίου.

    Στόχος:

    Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ηρεμίας και χαλάρωσης, για τους χρήστες, μέσα από τα χρώματα και τις μορφές στο χώρο. Ένα καταφύγιο στο κέντρο της πόλης.

    Η πρόταση:

    Τα χρώματα και οι φόρμες που χρησιμοποιούμε προέρχονται από τον εθνικό κήπο.

    Επεξεργαστήκαμε όλες τις πληροφορίες, απλοποιώντας φόρμες και δανειστήκαμε κάποιες ματιέρες τις φύσης και των ζώων, θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο χώρο διαμονής και εστίασης.

    Reception

    Το πιο δυναμικό στοιχείο σε όλο το χώρο είναι η reception ( το πιο σημαντικό κομμάτι σ’ ένα ξενοδοχείο), η οποία αποτελείται από επαναλαμβανόμενα κάθετα στοιχεία που εκτείνονται από την οροφή και τον τοίχο ως το πάτωμα, όπου σχηματίζουν και τον πάγκο εξυπηρέτησης. Αυτά τα στοιχεία εμφανίζονται και στους υπόλοιπους χώρους, ως τρισδιάστατες εφαρμογές στους τοίχους ή στα υποστηλώματα, ως διαχωριστικά στοιχεία κτλ.

    H Reception του ξενοδοχείου

    Lobby

    Η επίπλωση είναι λιτή με οργανικά στοιχεία και εντάσσεται σε ένα περιβάλλον ουδέτερο με έντονα χρωματικά στοιχεία.Το lobby παρέμεινε ανάλαφρο για να ξεκουράζει τον επισκέπτη απο την βαβούρα της πόλης.

    Ο χώρος αναμονής και υποδοχής των επισκεπτών (Lobby)

    Cafe-bar

    Το cafe-bar που τοποθετείται στο βάθος του ισογείου δεν ξεφεύγει απο την σχεδιαστική γραμμή που έχει ακολουθηθεί στα υπόλοιπα μέρη του ξενοδοχείου (reception, lobby κτλ).

    Το Cafe-bar στο ισόγειο του κτιρίου

    Εστιατόριο

    Στο πατάρι του ξενοδοχείου υπάρχει το εστιατόριο, το οπόιο έχει θέα στον εθνικό κήπο καθώς και στην εντυπωσιακή reception.

    Το εστιατόριο στο πατάρι του ξενοδοχείου

    Ενα εσωτερικό μπαλκόνι που "βλέπει" από το πατάρι προς τη Reception του ισογείου

    Χώρος συνεδριάσεων

    Στο υπόγειο υπάρχει αίθουσα συνεδρίων, με τον απαραίτητο χώρο αναμονής.

    Ο χώρος συνεδριάσεων

    Ο χώρος αναμονής

    Δωμάτιο

    Η σχεδίαση του δωματίου ακολουθεί εκείνη των βασικών κατόψεων (ισόγειου, υπογείου και παταριού) του ξενοδοχείου. Η διαρύθμιση του είναι άκρως λειτουργική και εκμεταλλεύεται στο έπακρο την θέα του δωματίου προς τον εθνικό κήπο.

    Το τυπικό δωμάτιο του ξενοδοχείου

    Προοπτική κάτοψη του δωματίου και του μπάνιου

    Κατόψεις

    Η κάτοψη του υπογείου

    Η κάτοψη του ισογείου

    Η κάτοψη του παταριού

    Ομάδα μελετητών: taf design (Θεοφάνης Ρούσσος, Αλίκη-Μαρία Αρχοντάκη, Φώτης Γιαννακόπουλος)

    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    website: www.tafdesign.gr

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved