Πλακίδια ειδικών χαρακτηριστικών για την ανακαίνιση του σπιτιού σας

www.specifiedby.com/grestec-tiles/iridium-xxl-large-format-porcelain; www.specifiedby.com/grestec-tiles/iridium-xxl-large-format-porcelain;

Τα πλακίδια αποτελούν διαχρονικά ένα δημοφιλές οικοδομικό υλικό. Είναι ανθεκτικά, εύκολα στο καθάρισμα και η ποικιλία του υλικού, των αποχρώσεων, του ύφους και του μεγέθους τους προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες, ώστε να προσθέτουν μοναδικές διακοσμητικές πινελιές σε κάθε χώρο.

Από το δάπεδο μέχρι την πλάτη της κουζίνας και τους τοίχους του μπάνιου, τα πλακίδια δίνουν το μοναδικό παρόν τους από οποιοδήποτε υλικό είναι φτιαγμένα και για οποιοδήποτε αισθητικό αποτέλεσμα.

Παρακάτω ακολουθεί περιγραφή ειδικού τύπου πλακιδίων που μπορείτε να επιλέξετε κατά την ανακαίνιση εσωτερικού χώρου. Αναφέρονται πλακίδια με κριτήριο τις διαστάσεις τους, το σχήμα τους και το υλικό κατασκευής τους.

1. Πλακίδια μεγάλου μεγέθους

Παλαιότερα οι επιλογές περιορίζονταν σε βασικά μικρά μεγέθη. Όμως τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται συνεχώς μία τάση του σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, είτε σε νέες κατασκευές, είτε σε ανακαινίσεις υφισταμένων, για ζήτηση μεγάλου μεγέθους πλακιδίων. Τα μεγάλα πλακίδια έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν οπτικά το χώρο, καθώς απαιτούνται λιγότεροι αρμοί με αποτέλεσμα μια πιο συνεκτική και ομαλοποιημένη επιφάνεια και συγχρόνως μεγαλύτερη ευκολία στο καθάρισμα και τη συντήρηση.

Τα XXL πλακίδια υπάρχουν σε διάφορες διαστάσεις αναλόγως των εταιριών παραγωγής τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε το μέγεθος 3000x1500mm (4.50m2) και τα υποπολλαπλάσια του 750x1500mm, 1500x1500mm κλπ., είτε για επίστρωση δαπέδου, είτε για επένδυση τοίχων.

2. Πλακίδια μικρού πάχους

Μια από τις πιο hot τάσεις που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια στις εκθέσεις δομικών υλικών είναι η εμφάνιση πλακιδίων μικρού πάχους (SLIM). Το πάχος τους ξεκινάει από περίπου 2,5 mm για τους τοίχους και φθάνει μέχρι περίπου 6 mm για τα δάπεδα. Αποτελούν μια ευέλικτη λύση σε πολλές περιπτώσεις δαπέδων, αλλά είναι μοναδικά για τις ανακαινίσεις υφισταμένων δαπέδων, λόγω του ελάχιστου πάχους τους που επιτρέπει την τοποθέτηση πάνω από τις υπάρχουσες επενδύσεις δαπέδων ή και τοίχων, εξαλείφοντας την ανάγκη καθαίρεσης τους και προσαρμογής του ύψους των θυρών, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρόνο και χρήμα στο κόστος εργασίας. Τα πλακίδια είναι ελαφριά με πολύ καλές μηχανικές αντοχές, και φιλικά στο περιβάλλον, καθώς απαιτείται λιγότερο υλικό για την παραγωγή τους.

3. Πλακίδια ιδιαίτερου σχήματος

Αν θέλετε να προσδώσετε στο χώρο σας μεγαλύτερο αισθητικό ενδιαφέρον, μπορείτε να επιλέξετε πλακίδια ασυνήθιστου σχήματος, που είναι εμπνευσμένα από πλακίδια που χρησιμοποιήθηκαν σε όλη την ιστορία και σε διάφορους πολιτισμούς. Τα πλακίδια αυτά δημιουργούν τολμηρή εμφάνιση σε ολόκληρο το χώρο σε κάποιο σημείο του που θέλετε να αναδείξετε. Διατίθενται πολυγωνικά κανονικού ή ακανόνιστου σχήματος πλακίδια σε διάφορες αποχρώσεις και μεγέθη ανάλογα με το ύφος του χώρου.

www.johnson-tiles.com/blog/2014/10/absolute-offers-perfect-tiles-2015-trends;

4. Ανοξείδωτα πλακίδια

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο αναθεωρείται η δυσπιστία προς τα μεταλλικά/ανοξείδωτα πλακίδια έναντι των συμβατικών κεραμικών. Τα ανοξείδωτα πλακίδια είναι καινοτόμα, ευέλικτα και προσφέρουν ένα εντυπωσιακό αισθητικό hi-tech αποτέλεσμα, που ικανοποιεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του κάθε σχεδιαστή. Είναι αντιστατικά και αντιμικροβιακά , καθαρίζονται εύκολα, απαιτούν μικρή συντήρηση και έχουν υψηλή αντοχή. Εκτός από την κουζίνα μπορούν να λειτουργήσουν ως διακοσμητικό στοιχείο σε όλους τους χώρους του σπιτιού.

5. Πλακίδια από γυαλί

Ένα δάπεδο από γυαλί μπορεί να προσθέσει μια διάσταση στο χώρο σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι δημιουργίας ενός γυάλινου δαπέδου και ενώ είμαστε εξοικειωμένοι με τα γυάλινα δάπεδα σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, η οικιακή τους χρήση δεν είναι τόσο διαδεδομένη, καθώς η γενική εντύπωση της υφής του γυαλιού παραπέμπει σε διαφανείς και λείες, ολισθηρές επιφάνειες. Αντίθετα υπάρχει οικιακή χρήση σε κάθετες επιφάνειες (τοίχοι κλπ). Στα πλεονεκτήματα του γυαλιού καταγράφονται η αίσθηση ευρυχωρίας, φωτεινότητας και κομψότητας που προσφέρει στο χώρο, και η ιδιαίτερη στυλιστική άποψη που δημιουργεί. Έχει ευελιξία στη διαμόρφωση σχημάτων και μεγεθών, ακόμη και τελικών υφών.

www.vitrealspecchi.co.uk/anti-slip-glass-en.htm


Αν προγραμματίζετε ανακαίνιση του σπιτιού σας και επιθυμείτε οικονομικό αλλά και ποιοτικό αποτέλεσμα, εμπιστευτείτε την κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας και πάρτε άμεσα προσφορά: ανακαίνιση σπιτιού κόστος.

Σχετικά Άρθρα

 • Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων

  www.vitamin-ha.com/re-purposed-furniture-30-pics-2/repurposed-furniture-279;

  Σήμερα μία ανακαίνιση κατοικίας αποτελεί την ιδανική λύση για να αναβαθμιστεί κατασκευαστικά, να εκσυγχρονιστεί εσωτερικά και εξωτερικά σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ενοίκους της.

  Η έκταση της ανακαίνισης κυμαίνεται από μεγάλη έως μικρή. Η ριζική περιλαμβάνει ουσιαστικές επεμβάσεις στην κάτοψη με νέα διαρρύθμιση των χώρων (ηλεκτρολογικά/υδραυλικά), αντικατάσταση κουφωμάτων, δαπέδων, ειδών υγιεινής, ντουλαπιών κουζίνας, νέων κατασκευών (ψευδοροφές/ταπετσαρίες), χρωματισμούς.

 • Μικρές συμβουλές χωροθέτησης επίπλων Μικρές συμβουλές χωροθέτησης επίπλων

  Μια γενική ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να περιλαμβάνει νέα διαρρύθμιση των χώρων σύμφωνα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η νέα διαρρύθμιση οδηγεί στην ανάγκη τοποθέτησης των επίπλων σε διαφορετικές θέσεις από τις προηγούμενες για να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργικότητα των χώρων. 

  Η τοποθέτηση των επίπλων σε ένα χώρο αποτελεί ένα δύσκολο έργο, γιατί απαιτεί σύνθετες σκέψεις και ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η ευχάριστη διαβίωση μέσα σ’ αυτόν. Εφόσον ο χώρος είναι άδειος από έπιπλα προσπαθήστε να τον φανταστείτε με τα έπιπλα σε κατάλληλες θέσεις.

 • Νέες τάσεις στο σχεδιασμό και στην ανακαίνιση του μπάνιου Νέες τάσεις στο σχεδιασμό και στην ανακαίνιση του μπάνιου

  Το μπάνιο αποτελεί τον πιο προσωπικό χώρο σε μια κατοικία. Ωστόσο, το στυλ και η διακόσμηση του είναι εξαιρετικά σημαντικά και επηρεάζουν την αξία μιας κατοικίας. Σήμερα, στο εμπόριο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ειδών υγιεινής, υλικών, επίπλων και αξεσουάρ που αφορούν στο σχεδιασμό του μπάνιου. Βέβαια, κάποια προϊόντα μπορούν να φύγουν από τη μόδα. Ωστόσο, οι επιλογές σε υλικά, υφές, χρώματα, εξοπλισμό κτλ είναι τόσες πολλές, που ο σχεδιαστής μπορεί να δημιουργήσει ένα χώρο που να ικανοποιεί ακόμη και τον πιο δύσκολο πελάτη.

  Ανακαίνιση μπάνιου
  Ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Crafts Boom
Decosoup.com

Livin

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved