Ανακαινίστε το σπίτι σας με laminate

Γραφει ο Κ. Χρυσοβιτσιώτης (Commercial manager της XFloor)

Όταν μπείτε στη διαδικασία να ανακαινίσετε το σπίτι σας, σκεφτείτε για το δάπεδο τη λύση του laminate. Το υλικό αυτό, τοποθετείται εύκολα, έχει υψηλές προδιαγραφές και όμορφα σχέδια ξύλου.

Όταν ανακαινίζετε το σπίτι σας, σίγουρα θα περάσει από το μυαλό σας η σκέψη του ξύλινου πατώματος. Αμέσως όμως θα ανησυχήσετε για την τιμή και την ευαισθησία του ξύλου. Τα laminate είναι ίσως η πιο καλή λύση για την ανάγκη σας, πάντα με γνώμονα την καλή σχέση αξίας προς τιμή.

  • Από τι αποτελείται το laminate:
  • Η κατασκευή του laminate γίνεται από ξύλο, απλώς όχι στην γνήσια/μασίφ μορφή του. Στην ουσία πρόκειται για πεπιεσμένη μοριοσανίδα (HDF), όπως ακριβώς τα ντουλάπια της κουζίνας μας. Στην επιφάνεια τους έχουν μία λωρίδα με το διακοσμητικό χαρτί που απεικονίζει το χρώμα που επιλέγουμε, ενώ, τέλος, διαθέτουν μία διαφανή επιφάνεια προστασίας.

  • Πως τοποθετείται το laminate;
  • Η τοποθέτηση του laminate είναι απλή για κάποιον που πιάνουν τα χέρια του ή ένα τεχνίτη. Κάθε σανίδα, οι οποίες είναι συνήθως διαστάσεων 1292x194mm, έχει ειδικές γλώσσες οι οποίες κουμπώνουν από σανίδα σε σανίδα. Με απλές κινήσεις και κουμπωτά, τελειώνετε την κάθε γραμμή και απλώς στο τέλος χρειάζεται μία σέγα για να κόψετε τη σανίδα που δεν χωράει. Με την υπόλοιπη κομμένη σανίδα, ξεκινάτε την επόμενη γραμμή.

  • Πόσο θα ανέβει το πάτωμα με το laminate;
  • Αυτή είναι μία συνηθισμένη ανησυχία όταν βάζετε laminate πάτωμα στο σπίτι σας. Τα οικιακά laminate είναι 7mm πάχος, και μαζί με το 3mm υπόστρωμα που μπαίνει από κάτω, φτάνουμε τα 10mm ύψος, ένα πόντο δηλαδή. Στις πόρτες βέβαια, μπαίνει κάποιο ειδικό προφίλ, είτε πομπέ όταν δεν συνεχίζει laminate μετά, είτε ταφ όταν συνεχίζει, το οποίο είναι 2-3mm επιπλέον. Αυτό σημαίνει πως οι πόρτες σας θα πρέπει να απέχουν από το τωρινό δάπεδο 15mm. Αυτό μπορεί να γίνει με απλές ροδέλες από το χρωματοπωλείο στους μεντεσέδες ή με τροχό να κοπεί ένα πόντο η πόρτα κατά την τοποθέτηση του laminate.

  • Τι επιλογές ποιότητας υπάρχουν στο laminate;
  • Υπάρχουν διάφορα πάχη και κατηγορίες αντοχής των laminate. Για οικιακή χρήση αρκεί το πάχος 7mm με κατηγορία αντοχής AC3, ενώ για επαγγελματικούς χώρους, όπως γραφεία, χρειάζεται να διαλέξετε laminate πάχους 8mm και κατηγορία αντοχής AC4.

  • Να διαλέξω laminate με αρμό στις άκρες ή όχι;
  • Μια όμορφη αισθητική επιλογή που έχετε όταν διαλέγετε laminate είναι να επιλέξετε να έχει αρμό (μπομπέ) στις άκρες ή όχι. Διαλέγοντας laminate δάπεδο με αρμό στις άκρες, το αποτέλεσμα δείχνει πιο πλούσιο και ρεαλιστικό.

    Παράδειγματα laminate με αρμό στις άκρες / Vintage 832 της Tarkett

  • Η επιφάνεια του laminate είναι ωραίο να είναι ανάγλυφη;
  • Τα παλαιότερα laminate είχαν τελείως λεία επιφάνεια, πράγμα το οποίο τα έκανε να δείχνουν φθηνά και ψεύτικα. Τα σημερινής γενιάς laminate έχουν ανάγλυφη επιφάνεια που τα κάνει να δείχνουν πιο ωραία. Παρόλα αυτά, τις περισσότερες φορές, η ανάγλυφη επιφάνεια τους είναι μία τυχαία ανάγλυφη αίσθηση, άσχετα από το τι σχέδιο/ρόζους δείχνει το ξύλο από κάτω. Στα πολύ ποιοτικά laminate δάπεδα, η ανάγλυφη επιφάνεια ακολουθεί πιστά το σχέδιο και τους ρόζους, κάνοντας το αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό, πλούσιο και αληθοφανές.

    Παράδειγμα laminate με ανάγλυφη επιφάνεια / Vintage 832 της Tarkett

  • Οικονομική λύση laminate, value for money
  • Πολλές φορές, οι επιπλέον λεπτομέρειες είναι πολυτέλεια, όταν θέλουμε μία οικονομική "value for money" λύση. Τα οικονομικά/οικιακά laminate είναι 7mm, δεν έχουν αρμούς στις άκρες και η ανάγλυφη επιφάνεια τους είναι τυχαίο ανάγλυφο. Επίσης, βγαίνουν σε βασικότερα σχέδια. Παρόλα αυτά, εφόσον διαλέξετε laminate από ένα καταξιωμένο εργοστάσιο, όπως είναι η Tarkett, τότε σίγουρα και το οικονομικό laminate θα είναι ικανοποιητικών προδιαγραφών και θα σας δώσει μια αξιόλογη λύση.

    Παράδειγμα οικονομικού laminate / Casual 731 της Tarkett

    Δείτε και άλλες προσφορές σε laminate.

    Κείμενο/ φωτογραφίες: http://www.xfloor.gr/

Σχετικά Άρθρα

  • Γιατί είναι απαραίτητη η τοποθέτηση δαπέδου πάνω από το πάτωμα και ποιά είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής του κατάλληλου υλικού Γιατί είναι απαραίτητη η τοποθέτηση δαπέδου πάνω από το πάτωμα και ποιά είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής του κατάλληλου υλικού

    Δάπεδο ονομάζεται η τελική επίστρωση των πατωμάτων. Το πάτωμα αποτελεί μέρος του στατικού σκελετού ενός κτιρίου, δηλαδή μέρος του φέροντος οργανισμού. Συνήθως κατασκευάζεται από οπλισμένο σκυρόδεμα. Αυτό σημαίνει ότι η επιφάνειά του δεν είναι ομαλή αλλά ούτε έχει την κατάλληλη εμφάνιση ώστε να αποτελέσει την τελική επιφάνεια τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

    παρκέ, πάτωμα, δάπεδο,

    Ανακαίνιση σπιτιού στο κέντρο της Αθήνας από την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα. Τα ξύλινα δάπεδα τρίφτηκαν και γυαλίστηκαν με οικολογικά βερνίκια. 

  • Διακόσμηση χώρου με ξύλινα δάπεδα. Τι χρώματα, έπιπλα και χαλιά να επιλέξετε Διακόσμηση χώρου με ξύλινα δάπεδα. Τι χρώματα, έπιπλα και χαλιά να επιλέξετε

    Τα ξύλινα δάπεδα ή τα δάπεδα λαμινέιτ αποτελούν μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για την επένδυση των δαπέδων κατοικιών αλλά και επαγγελματικών χώρων. Ο κυρίαρχος λόγος πρόκρισης των ξύλινων δαπέδων είναι φυσικά η εμφάνιση του ξύλου που αποπνέει ζεστασιά και διαχρονικότητα. Το ξύλο και το λαμινέιτ επιλέγονται κυρίως για την επένδυση των δαπέδων του καθιστικού και των υπνοδωματίων ενώ αποφεύγονται στους υγρούς χώρους, δηλαδή στο μπάνιο και στην κουζίνα. Ωστόσο, τα δάπεδα λάμινέιτ ανάλογα με την ποιότητά τους και τις προδιαγραφές τους μπορούν να τοποθετηθούν και σε χώρους όπου επικρατεί υγρασία αλλά και σε χώρους με υψηλή κυκλοφορία.

  • Τι δάπεδο να διαλέξω σε εσωτερικό χώρο άθλησης; Τι δάπεδο να διαλέξω σε εσωτερικό χώρο άθλησης;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    "Τι δάπεδο να επιλέξω σε εσωτερικό χώρο fitness και άθλησης;"

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved