Υπνοδωμάτιο: Η απόσταση μεταξύ δύο κρεβατιών

Η παρακάτω εικόνα παρουσιάζει την απόσταση που πρέπει να έχουν δύο κρεβάτια μεταξύ τους προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση και άνετη κίνηση. Φυσικά, όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση τόσο πιο άνετη είναι η κίνηση και χρήση του κρεβατιού, για παράδειγμα το στρώσιμο των σεντονιών.

Σε περίπτωση που ο χώρος κάτω από το κρεβάτι χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος, τότε η απόσταση μεταξύ των κρεβατιών πρέπει να αυξάνεται. Ειδικά αν υπάρχει συρτάρι θα πρέπει να υπολογίζεται τόσο ο χώρος που καταλαμβάνει το συρτάρι (συνήθως είναι το μισό του κρεβατιού) όσο και ο χώρος που καταλαμβάνει ο γονατισμένος άνθρωπος (61-92 cm).

Αν μία πλευρά του κάθε κρεβατιού είναι ελεύθερη (για παράδειγμα τα κρεβάτια έχουν τοποθετηθεί στη μέση του δωματίου) τότε η απόσταση μεταξύ των κρεβατιών μπορεί να είναι μικρότερη. Αυτό συμβαίνει, γιατί η χρήση του κρεβατιού γίνεται κυρίως από την ελεύθερη πλευρά.

Σχετικά Άρθρα

  • Ελεύθερος χώρος γύρω από το κρεβάτι Ελεύθερος χώρος γύρω από το κρεβάτι

    Περιμετρικά του κρεβατιού πρέπει να μένει ελεύθερος χώρος περίπου 66-76 εκατοστά. Ο χώρος αυτός εξασφαλίζει την άνετη κίνηση και το στρώσιμο του κρεβατιού. Αν πρόκειται για διπλό κρεβάτι ο χώρος αυτός πρέπει να υπάρχει και από τις δύο πλευρές. Αν πρόκειται για μονό κρεβάτι, η μία πλευρά του κρεβατιού μπορεί να ακουμπάει στον τοίχο.

    Αν υπάρχει ντουλάπα ή συρταριέρα, παράλληλα στο κρεβάτι, τότε η απόσταση μεταξύ του κρεβατιού και της ντουλάπας πρέπει να είναι τουλάχιστον 91 cm. Ωστόσο, αν τα φύλλα της ντουλάπας είναι συρόμενα, τότε η απόσταση μπορεί να είναι μικρότεση (για παράδειγμα 75 cm).

    Πηγή: Furniture arrangement in residential spaces

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved