Τι κουρτίνες να διαλέξω σε παράθυρα που “βλέπουν” στο δρόμο;

Τι κουρτίνες να διαλέξω σε παράθυρα που “βλέπουν” στο δρόμο; https://www.houzz.com/photos/215942/Honore-Transitional-Family-Room-transitional-family-room-chicago

Ερώτηση αναγνώστριας:

“Γεια σας! Νοίκιασα σπίτι το οποίο είναι ισόγειο και θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με τις κουρτίνες. Το σαλόνι και το ένα υπνοδωμάτιο έχουν παράθυρα και όχι μπαλκονόπορτες, καθώς κοιτάζουν απευθείας στο δρόμο. Θα ήθελα να διαλέξω κουρτίνες, ώστε να φωτίζονται αρκετά οι χώροι αυτοί, χωρίς όμως να επιτρέπουν τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών... Μου αρέσουν πολύ τα ρόμαν αλλά νομίζω πως "χάνουν" σε παράθυρα που κοιτάζουν στον δρόμο, αφού θα πρέπει να είναι μονίμως κατεβασμένα. Κάνω λάθος σε αυτό? Κι αν τελικά επιλέξω κουρτίνες, ποιο ύψος θα ήταν καλύτερο, ως το πάτωμα ή στο κάτω μέρος του παραθύρου? Το σπίτι είναι πέτρινο και σύγχρονο.”. Ζωή

Η απάντηση μας

Αρχικά η επιλογή τύπου και υφάσματος κουρτίνας εξαρτάται από το στυλ διακόσμησης του χώρου, τον προσανατολισμό του και το μέγεθος του ανοίγματος.

Στην περίπτωση σας καλύτερη επιλογή αποτελεί το ρόμαν με αδιαφανές ύφασμα, το οποίο μπορείτε να έχετε σε ύψος τέτοιο, ώστε να μη σας βλέπουν αλλά και να εισέρχεται το φως.

Μπορείτε να συνδυάσετε το αδιαφανές ρόμαν με λεπτότερη κουρτίνα μέχρι το δάπεδο ή δίχτυ για περισσότερο διακοσμητικό αποτέλεσμα.

showroom.girgiris.gr

Επίσης μπορείτε να κινηθείτε στην αντίστροφη επιλογή, δηλ. τραπαρία αδιαφανή και διάφανο ρόμαν.

Το τελείωμα του ρόμαν μπορεί να έχει διάφορες μορφές και υλικά, πχ τρέσες, ρέλια, κρόσσια κλπ, ανάλογα με το ύφος του χώρου (κυρίως σε κλασικό).

Τα ρόμαν είναι ευκολόχρηστα σε συρόμενα ανοίγματα. Στα ανοιγόμενα πρέπει να το μαζεύετε για να ανοίξετε το παράθυρο. Αποφύγετε κουρτίνες μέχρι την ποδιά του παράθυρου, εκτός αν δεν έχετε άλλη επιλογή. Είναι πάντως γνωστό ότι οι κουρτίνες μέχρι το πάτωμα κολακεύουν το χώρο.

Σχετικά Άρθρα

 • Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού

  Νέο μωράκι στην οικογένεια; Είτε μόλις γεννήσατε, είτε ετοιμάζεστε να το φέρετε στον κόσμο, τα βρεφικά σεντόνια και οι βρεφικές κουρτίνες θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στο δωμάτιο του δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να μεγαλώσει σωστά και προστατευμένο.

 • Μικρές συμβουλές χωροθέτησης επίπλων Μικρές συμβουλές χωροθέτησης επίπλων

  Μια γενική ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να περιλαμβάνει νέα διαρρύθμιση των χώρων σύμφωνα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η νέα διαρρύθμιση οδηγεί στην ανάγκη τοποθέτησης των επίπλων σε διαφορετικές θέσεις από τις προηγούμενες για να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργικότητα των χώρων. 

  Η τοποθέτηση των επίπλων σε ένα χώρο αποτελεί ένα δύσκολο έργο, γιατί απαιτεί σύνθετες σκέψεις και ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η ευχάριστη διαβίωση μέσα σ’ αυτόν. Εφόσον ο χώρος είναι άδειος από έπιπλα προσπαθήστε να τον φανταστείτε με τα έπιπλα σε κατάλληλες θέσεις.

 • Κουρτίνες και είδη διακόσμησης από το κατάστημα Vissos Κουρτίνες και είδη διακόσμησης από το κατάστημα Vissos

  Στη σπιτική ατμόσφαιρα του καταστήματος Vissos, με ένα ζεστό καφέ μπροστά στο αναμμένο τζάκι το χειμώνα, ή με δροσερά αφεψήματα το καλοκαίρι, η Φανή προσφέρει αυτό που λίγοι πετυχαίνουν: το σεβασμό στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κάθε πελάτη.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved