Με τί χρώματα να βάψουμε το δωμάτιο της κορούλας μας;

Ερώτηση αναγνώστη:

"Γεια σας. Σε 3 μήνες θα έχει γεννηθεί η κορούλα μας και θα θέλαμε μια γνώμη για τα χρώματα στο παιδικό δωμάτιό της καθώς και τη διακόσμηση του. Έχει φως απέναντι από το κρεβάτι της και αν χρειαστεί μπορώ να σας στείλω φώτο του δωματίου (είναι βαμμένο σε άσπρο προς το παρόν). Μας αρέσουν τα απαλά χρώματα, όπως μπεζ, κρεμ ροζ απαλό, βανίλια άμμο. Η ντουλάπα της είναι ήδη σε χρώμα ανοιχτό μπεζ."

Ευχαριστούμε

Η απάντηση μας:

Το δωμάτιο έχει πολύ φώς και φαίνεται αρκετά ευρύχωρο. Ως εκ τούτου, μπορείται να χρησιμοποιήσετε ώς και δύο διαφορετικούς τόνους, δηλαδή έναν απαλό τόνο για φόντο και ένα σκουρότερο για τη δημιουργία ενός μοτίβου. Για παράδειγμα, μπορείτε να σχηματίσετε κατακόρυφες ρίγες στις εσοχές των τοίχων (οι εσοχές δημιουργούνται από τα δοκάρια και τα υποστηλώματα).

Τα χρώματα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο συγκεκριμένο δωμάτιο είναι πολλά. Αρκεί να επιλέξετε ένα απαλό και ένα σκουρότερο τόνο (του ίδιου χρώματος). Κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις θα μπορούσαν να είναι για παράδειγμα το πράσινο του δάσους (που είναι χαλαρωτικό, ζεστό και παραμυθένιο) ή κάποιες γήινες, κρεμώδεις αποχρώσεις (ταιριάζουν πολύ με το πάτωμα και την ντουλάπα).

Δείτε παρόμοια παιδικά δωμάτια:

Σε αποχρώσεις του πράσινου του δάσους.

Σε γήινες κρεμώδης αποχρώσεις (οριζόντιες ρίγες)

Σε γήινες κρεμώδης αποχρώσεις (κατακόρυφες ρίγες)

Σε ροζ αποχρώσεις

Σχετικά Άρθρα

 • Πώς να διαλέξουμε κουρτίνες για το παιδικό δωμάτιο Πώς να διαλέξουμε κουρτίνες για το παιδικό δωμάτιο

  Όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου, αγοριού ή κοριτσιού, ξοδεύουμε αρκετό χρόνο για να σκεφθούμε την οργάνωση του, την επιλογή αξεσουάρ και διακοσμητικών αντικειμένων, τα οποία πρέπει πρωτίστως να εξασφαλίζουν την ασφαλή διαμονή των παιδιών.

 • Πώς να διαρρυθμίσω το παιδικό δωμάτιο Πώς να διαρρυθμίσω το παιδικό δωμάτιο

  Ερώτηση αναγνώστριας:

  Το παιδικό δωμάτιο είναι υπό κατασκευή αλλά για να προχωρήσουν οι εργασίες πρέπει να ξέρω που θα τοποθετηθούν οι ντουλάπες, το κρεβάτι και το γραφείο για να βάλω τις πρίζες σωστά. Επίσης θα ήθελα και ράφια ή βιβλιοθήκη διότι έχω πολλά βιβλία. Η πόρτα θα γίνει πάνω δεξιά και θα γίνει παράθυρο στον τοίχο που πρόκειται να κτιστεί. Το μέγεθος δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Σκέφτομαι να είναι ορθογώνιο (2,00Χ1,60).

  Την απάντηση δίνει η Αναστασία Καραβασίλη (Msc Interior Designer)

  Αγαπητή αναγνώστρια. Βλέποντας τις διαστάσεις του χώρου που μας έχεις στείλει αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα ευρύχωρο παιδικό δωμάτιο 17 τ.μ. περίπου. Κατανοώντας την ανάγκη σου για αποθήκευση βιβλίων γεννήθηκε η ιδέα ενός χώρου γραφείου μέσα στο ίδιο το παιδικό υπνοδωμάτιο.

  Εικ. 1

  Περιγραφή ιδέας

  Το δωμάτιο χωρίζεται νοητά σε δύο ζώνες (εικ.1) α) ζώνη μελέτης και β) ζώνη ύπνου. Το αντικείμενο που χωρίζει τους δύο χώρους είναι μία βιβλιοθήκη παράλληλα τοποθετημένη με τους τοίχους των ανοιγμάτων (πόρτα εισόδου, παράθυρο). Η ιδέα είναι να δημιουργηθούν δύο χώροι οι οποίοι να συνυπάρχουν στο ίδιο δωμάτιο, αλλά να έχει παράλληλα ο καθένας την ανεξαρτησία του.

  Δηλαδή ενώ το παιδί κοιμάται στη «ζώνη ύπνου» να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της «ζώνης μελέτης» (ενασχόληση στον υπολογιστή ή ανάγνωση κάποιου βιβλίου).

  Εικ.2. Προτεινόμενη κάτοψη δωματίου

  Περιγραφή σχεδιασμού

  1) Η «ζώνη μελέτης» αναπτύσσεται κατά την είσοδο στο δωμάτιο ώστε να μην ενοχλεί αυτόν που ξαπλώνει στη «ζώνη ύπνου». Η ζώνη μελέτηςπεριλαμβάνει το γραφείο 1.50 x 0.60μ. με τις περιμετρικές βιβλιοθήκες.

  2) Η «ζώνη ύπνου» βρίσκεται στο τέλος του δωματίου και αποτελείται από το κρεβάτι 1.20 x 1.90μ., τα δύο κομοδίνα 0.55x0.40μ. και απέναντι τη συρταριέρα με τον καθρέφτη. Στην περίπτωση που μελλοντικά το κρεβάτι γίνει διπλό 1.60 x 2.00μ. αφαιρείται απλά το κομοδίνο που βρίσκεται δίπλα στη βιβλιοθήκη.

  Στη μέση όλων, στην εσοχή δεξιά του δωματίου, βρίσκεται μία ευρύχωρη ντουλάπα 2.78 x 0.65μ.

  Εικ.3. Άποψη του δωματίου από την πόρτα της εισόδου

  Στις εικ.3 και 4 φαίνεται πως χωρίζεται νοητά ο χώρος με μία σύνθεση ντουλαπιών βιβλιοθήκης. Εάν εσύ το επιθυμείς μπορεί αυτή η σύνθεση να είναι ψηλότερη μέχρι τα 2.00 μέτρα ή ακόμα πίσω από αυτήν να τοποθετήσεις και μία ρολοκουρτίνα ή περσίδα ώστε να καλύψεις τελείως την ορατότητα προς το κρεβάτι.

  Εικ.4.Άποψη του δωματίου από την γωνία του παραθύρου

  (Η χρήση των υλικών και χρωμάτων καθώς και ο σχεδιασμός επίπλων παρουσιάζονται ενδεικτικά και δεν αποτελούν τμήμα μελέτης).

  Το πιο χρήσιμο σχέδιο στην περίπτωσή σου είναι η εικ.2 με την κάτοψη του δωματίου στην οποία μπορείς να βγάλεις τις ηλεκτρολογικές παροχές που χρειάζεσαι. Η διάσταση για το παράθυρο 1.60 x 0.90μ. είναι αρκετή!

  Από τη μεριά μας ελπίζω να σου φανήκαμε χρήσιμοι. Αυτό που σουευχόμαστε είναι καλή συνέχεια στις εργασίες σου!


  Αναστασία Καραβασίλη

  Msc Interior Designer

  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  blog: www.karavasilidesign.blogspot.gr

  web: www.karavasilisgroup.gr

 • Χωροθέτηση δύο μονών κρεβατιών στο υπνοδωμάτιο Χωροθέτηση δύο μονών κρεβατιών στο υπνοδωμάτιο

  Αρκετές φορές, στο ίδιο δωμάτιο είναι απαραίτητο να συνυπάρξουν δύο χρήστες, όπως για παράδειγμα δύο αδέρφια, δύο φιλοξενούμενοι, κτλ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, επιλέγεται συνήθως η λύση της αγοράς δύο μονών κρεβατιών αντί ενός διπλού. Ως εκ τούτου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσει κανείς είναι η διάταξη των δύο μονών κρεβατιών. Παρακάτω παρουσιάζονται εικονογραφημένες όλες σχεδόν οι δυνατότητες διάταξης δύο μονών κρεβατιών σε ένα δωμάτιο. Ωστόσο, όλες οι λύσεις δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους χώρους. Το κάθε δωμάτιο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τους δικούς περιορισμούς, όπως για παράδειγμα διαφορετικές διαστάσεις και αναλογίες, διαφορετική θέση της πόρτας εισόδου, ύπαρξη μπαλκονόπορτας, παραθύρου ή εντοιχισμένης ντουλάπας, κτλ.

  Πώς μπορείτε να διατάξετε δύο μονά κρεβάτια σε ένα δωμάτιο:

  Δημιουργήστε γωνία, τοποθετώντας τα κρεβάτια κάθετα μεταξύ τους. Στην περίπτωση αυτή, είναι προτιμότερο να αφήσετε κενό μεταξύ των κρεβατιών και να τοποθετήσετε ανάμεσα ένα έπιπλο, όπως για παράδειγμα μία ντουλάπα, μία συρταριέρα, ένα γραφείο, το κομοδίνο, κτλ.

  Τα κρεβάτια τοποθετήθηκαν με το προσκέφαλο στη γωνία του δωματίου. Η ντουλάπα που τοποθετήθηκε ανάμεσα προσφέρει επιπλεόν ιδιωτικότητα στου χρήστες.

  Το ένα κρεβάτι τοποθετήθηκε με το προσκέφαλο στη γωνία και το άλλο με τα πόδια. Η συρταριέρα που τοποθετήθηκε ανάμεσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κομοδίνο.

  Τα κρεβάτια είναι ενωμένα μεταξύ τους. Για τη συγκεκριμένη διάταξη θα πρέπει το σχέδιο του κρεβατιού να είναι κατάλληλο, όπως για παράδειγμα να έχει χαμηλό προσκέφαλο.

  Για περισσότερη ιδιωτικότητα, μπορεί να κατασκευαστεί ανάμεσα στα κρεβάτια διαχωριστικό από γυψοσανίδα

  Στη γωνία, πίσω από τα προσκέφαλα των κρεβατιών, μπορεί να τοποθετηθεί ειδικό έπιπλο. Συνήθως τα έπιπλα αυτά κατασκευάζονται κατά παραγγελία.

  Τοποθέτηση των κρεβατιών, στη σειρά, με τη μεγάλη διάσταση σε έπαφή με τον τοίχο. Τα κρεβάτια μπορούν να είναι σε επαφή μεταξύ τους ή να παρεμβάλεται ανάμεσα κάποιο έπιπλο. Φυσικά, ο τοίχος του δωματίου πρέπει να είναι αρκετά μακρύς (τουλάχιστον 4 μέτρα) έτσι ώστε να χωρούν τα κρεβάτια.

  Τα κρεβάτια τοποθετήθηκαν με τα πόδια ενωμένα μεταξύ τους

  Ανάμεσα στα κρεβάτια τοποθετήθηκε χαμηλό έπιπλο

  Με τα προσκέφαλα κάθετα στον ίδιο τοίχο (παράλληλη τοποθέτηση): Συνήθως ανάμεσα στα κρεβάτια τοποθετούνται ένα ή δύο κομοδίνα. Επίσης μπορεί να τοποθετηθεί συρταριέρα, ντουλάπα, γραφείο ή άλλο έπιπλο. Τα κρεβάτια, μπορούν να είναι και ενωμένα μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα διπλό κρεβάτι. Ωστόσο, η λύση αυτή είναι κατάλληλη για παιδιά μικρής ηλικίας, καθώς όσο, μεγαλώνουν τα παιδιά τόσο περισσότερο χρειάζονται τον προσωπικό τους χώρο.

  Τα κρεβάτια τοποθετήθηκαν παράλληλα μεταξύ του και ανάμεσα τοποθετήθηκε ένα κομοδίνο

  Ανάμεσα στα κρεβάτια τοποθετήθηκαν δύο κομοδίνα

  Τα κρεβάτια τοποθετήθηκαν παράλληλα και σε απέναντι τοίχους.

  Τα κρεβάτια τοποθετήθηκαν, παράλληλα και σε επαφή μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα διπλό κρεβάτι.

  Τοποθέτηση των κρεβατιών σε αντίθετους τοίχους και αντίθετες γωνίες: Η διάταξη αυτή προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ιδιωτικότητα στους χρήστες καθώς δηιουργεί δύο διαφορετικές ζώνες. Δίπλα στο κάθε κρεβάτι μπορεί να τοποθετηθεί κομοδίνο, ντουλάπα, γραφείο, κτλ.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved