Τι χρώματα να συνδυάσω στην επίπλωση ενιαίου χώρου κουζίνας, τραπεζαρίας και καθιστικού;

living room modern living room

Ερώτηση αναγνώστριας:

“Γεια σας. Σε ενιαίο χώρο φτιάξαμε μια κουζίνα σε ανοιχτό δρυ με πάγκο γκρι με κομματάκια ασημί, μαύρα και άσπρα, μεταλλικά χοντρά πόμολα, ανθρακί νεροχύτη, μαύρη κρυστάλλινη οβάλ εστία υγραερίου και ένα πάγκο τραπέζι στη μέση σαν νησίδα. Τι χρώμα και τι έπιπλα τραπεζαρίας και σαλονιού να διαλέξω? Σκέπτομαι οβάλ τραπεζαρία με τζάμι μαύρο η διαφανές, λάκα μαύρη ή άσπρη ή δρυ. Μ’ αρέσει και η καρυδιά, αλλά πάει? και τι χρώμα καναπέ, κουρτίνες και χαλιά? γενικά κυριαρχεί η δρυς, το μαύρο, το γκρι και το ινοξ. Ευχαριστώ!”

 

Η απάντηση μας

Οι περιγραφές των υλικών και των αποχρώσεων στο χώρο της ενιαίας σαλοκουζίνας σας παραπέμπουν σε ένα σύγχρονο στυλ διακόσμησης, όπου κυριαρχεί η δυναμική των απλών γραμμών.

Quaker Bluff Residence contemporary dining room

Οι επιλογές που σκέπτεστε για την τραπεζαρία είναι όλες κατάλληλες για το χώρο. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας στα χρώματα και υλικά.

Για παράδειγμα, μια τραπεζαρία σε δρυ, ακόμη και σε καρυδιά μπορεί να συνδυαστεί με καρέκλες λευκές σε σκελετό inox, ή καρέκλες λευκές ή εκρού σε ξύλινο σκελετό.

dining room modern dining room
 
 
Displaying art collections contemporary dining room

Οι προηγούμενες καρέκλες μπορούν να συνδυαστούν με τραπέζι λευκής λάκας ή ακόμη και γυάλινο διάφανο ή αμμοβολής, ακόμη και μαύρο.

FORMA Design modern dining room

Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε αν θέλετε ύφασμα για τις καρέκλες σε αποχρώσεις ζεστές, φωτεινές για πιο ποπ ύφος στο χώρο.

dining room modern dining room

Ο καναπές του σαλονιού μπορεί να επιλεγεί με ύφασμα σε ουδέτερες αποχρώσεις του μπεζ-καφέ, στακτί και να “ρίξετε” επάνω πινελιές χρώματος με μαξιλάρια.

Στους ίδιους ουδέτερους τόνους κινηθείτε σε κουρτίνες και χαλιά.

City Retreat contemporary living room
 
 
South of Market living room contemporary living room

Έτσι θα πετύχετε αρμονικό συνδυασμό των στοιχείων στον ενιαίο αυτό χώρο.

 

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved