Πώς να χωροθετήσω και να οργανώσω το καθιστικό και την τραπεζαρία σε ενιαίο χώρο σαλοκουζίνας;

Ερώτηση αναγνώστριας:
"Βρίσκομαι στην διαμόρφωση του νεόδμητου διαμερίσματος μου. Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι δεν έχω καθόλου φαντασία για το πως μπορούν να τοποθετηθούν τα έπιπλα!!!!!!!!!!!!Τι καναπέ θα βάλω? γωνία? 2θεσιο? 3θεσιο? Που θα μπει η τηλεόραση? Θα είναι στον τοίχο η σε επιπλάκι; Το μόνο που μου αρέσει πολύ και θα ήθελα οπωσδήποτε είναι μια μπρεζέρα σε  νεομπαρόκ στυλ και το τραπέζι να είναι για 8 άτομα! Μακάρι να με βοηθήσετε! Ευχαριστώ."

Ελ. Ορ.

Σας στέλνω την κάτοψη του σπιτιού. 

 

Η απάντηση μας: 
Στο σκίτσο της κάτοψης που μας στείλατε δεν αποτυπώνεται η ακριβής θέση, το μέγεθος και το είδος των ανοιγμάτων του καθιστικού σας. Θεωρούμε λοιπόν ότι το ένα άνοιγμα είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το άλλο. Σύμφωνα λοιπόν, με αυτή την υπόθεση προτείνουμε τη χωροθέτηση του σαλονιού δίπλα στη μεγάλη μπαλκονόπορτα και δίπλα στην είσοδο του διαμερίσματος και την χωροθέτηση της τραπεζαρίας μπροστά από τη μικρότερη μπαλκονόπορτα. 

 

Η θέση της τηλεόρασης:

1η ιδέα: Τοποθέτηση της τηλεόρασης μπροστά από τον τοίχο (κλασική προσέγγιση)

Στη λύση αυτή η τηλεόραση μπορεί, είτε να αναρτηθεί στον τοίχο είτε να ακουμπήσει πάνω σε κάποιο έπιπλο (ή επιπλοσύνθεση). Το καθιστικό μπορεί να οργανωθεί με 1 τριθέσιο καναπέ, 1 διθέσιο και την μπερζέρα.

σχεδιο σαλονιου

 2η Ιδέα: Τοποθέτηση της τηλεόρασης στο κέντρο του σαλονιού (λιγότερο συνηθισμένη και πιο μοντέρνα λύση)

Στη λύση αυτή η τηλεόραση μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σ'ένα έπιπλο στο κέντρο του σαλονιού, οριοθετώντας έτσι (και διαχωρίζοντας) τις ζώνες του καθιστικού και της τραπεζαρίας.

Καθώς οι τηλεοράσεις, μπορούν να περιστρέφονται (γύρω από τη βάση τους), αυτό σημαίνει ότι μπορούν να παρακολουθούνται είτε από το καθιστικό είτε από την τραπεζαρία.  

Το καθιστικό μπορεί να οργανωθεί με ένα γωνιακό καναπέ και μια μπερζέρα απέναντι από τη μεγάλη μπαλκονόπορτα.

σχεδιο σαλοκουζίναςΚαι στις δύο περιπτώσεις παραμένει αρκετός χώρος για την τοποθέτηση μπουφέ στον εγκάρσιο τοίχο της τραπεζαρίας.Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved