Τι ύφασμα να διαλέξω για την ανακατασκευή μιας παλιάς πολυθρόνας;

Ερώτηση αναγνώστριας:

"καλησπέρα! έχω μια παλιά πολυθρόνα και θα ήθελα να την αξιοποιήσω...έβαψα τους βραχίονες και τα ποδαράκια με ασημί σπρει (πολύ καλό αποτέλεσμα!) σκεφτόμουν να την τοποθετήσω στην κρεβατοκάμαρα αλλά....δεν ξέρω με τι ύφασμα και τι χρώμα να την ντύσω! το δωμάτιο κινείται σε λευκούς τονους-λευκές κουρτίνες, υπόλευκος τοίχος και υφασμάτινο γκρί κρεβάτι με πολύ μεγαλο προσκέφαλο, αμπαζούρ λευκά με inox. Ειλικρινά, θα ηταν φοβερά χρήσιμη μια ιδεα σας! Ευχαριστω εκ των προτερων!"
Denise

 

 

 

 

Η απάντηση μας: 

Στο υπνοδωμάτιο κυριαρχούν οι λευκοί και ουδέτεροι τόνοι. Ως εκ τούτου μια μεγάλη ποικιλία υφασμάτων (διαφόρων μοτίβων και χρωμάτων) θα μπορούσε να ταιριάξει στο χώρο. Συνεπώς, το ύφασμα που τελικά θα επιλέξετε για την πολυθρόνα εξαρτάται κυρίως από το ύφος που θέλετε να επιτύχετε (πχ. μοντέρνο, λιτό, ρομαντικό, κλπ). Εμείς σας προτείνουμε τρείς διαφορετικές προσεγγίσεις: 

  • Νεανικό και σύγχρονο ύφος:

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε ένα βαμβακερό ύφασμα, είτε κατάλευκο είτε με κάποιο χρωματιστό μοτίβο (για παράδειγμα με ρίγες). Το βαμβακερό είναι δροσερό και υποαλλεργικό ύφασμα που θα δώσει την αίσθηκη του καινούργιου στην παλιά πολυθρόνα.

Αν επιλέξτε ένα ύφασμα με μοτίβο τότε το απότέλεσμα θα είναι πιο ζωηρό και νεανικό. Αν αντίθετα επιλέξετε ένα απλό, λευκό ύφασμα το αποτέλεσμα θα είναι πιο ουδέτερο

καρέκλα με ριγες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όσον αφορά το μοτίβο, αυτό μπορεί να είναι γεωμετρικό (ρίγες, κύκλοι, καρό, κλπ) ή πιο ελεύθερο (φυτικά μοτίβα). Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη επιλογή αποτελεί και το γνωστό καρό ύφασμα (στα αγγλικά ονομάζεται gingham) που έχει αξιοποιηθεί ελάχιστα στο χώρο της διακόσμησης. 

καρο πολυθρόνα


  • Ρομαντικό ύφος

Αν θέλετε να δώσετε στην πολυθρόνα και στο υπνοδωμάτιο, ένα ρομαντικό ύφος που να παραπέμπει στην αγνότητα και την "αφέλεια" των μικρών παιδιών, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα καρό ύφασμα (gingham) σε γαλάζιες ή άλλες απαλές αποχρώσεις. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν η πολυθρόνα είναι καλοδουλεμένη, με λεπτές λεπτομέρειες τότε μπορείτε να επιλέξετε το αριστοκρατικό ύφασμα toile (τουάλ). 

Frontier Country Toile Chair traditional chairs
  • Πολυτελές και αισθησιακό ύφος
Αν τέλος, θέλετε να δώσετε την αίσθηση της πολυτέλειας στην πολυθρόνα, δεν έχετε παρά να την ντύσετε με το αισθησιακό βελούδο. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε το λευκό βελούδο ή ένα συνδυασμό γκρί και λευκού βελούδου. 

Black and white Living room

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved