Πως μπορώ να κρύψω την πόρτα του υπνοδωματίου, έτσι ώστε να μη φαίνεται από το καθιστικό;

Ερώτηση αναγνώστριας:
Στο καθιστικό της κ. Δέσποινας υπάρχει μία πόρτα, που οδηγεί σε ένα γραφείο και βρίσκεται απέναντι από τον καναπέ του καθιστικού. Επιθυμεί να μετατρέψει το γραφείο σε τρίτο υπνοδωμάτιο, αλλά δεν θέλει να έχει οπτική επαφή με το σαλόνι.

Αριστερά, όπως βλέπουμε την πόρτα υπάρχει μπουφές και δεξιά ένα έπιπλο με ράφια και ντουλάπια στον τοίχο και κάτω η τηλεόραση.

Μας ρωτάει, με ποιο τρόπο μπορεί να διαμορφώσει ένα διάδρομο με γυψοσανίδα, έτσι ώστε να «καμουφλάρει» την πόρτα.


Η απάντηση μας: 

Καταρχήν, πιστεύουμε ότι μία συμπαγής κατασκευή με γυψοδανίδα, μπροστά από την πόρτα του υπνοδωματίου, θα δημιουργούσε έντονη αίσθηση στενότητας, καθώς ο όγκος της γυψοσανίδας θα ήταν δυσανάλογα μεγάλος για το συγκεκριμένο χώρο.

Θα προτείναμε λοιπόν ελαφρύτερες κατασκευές, σε ρόλο διαχωριστικών, οι οποίες θα απέκοπταν την οπτική επαφή μεταξύ της πόρτας και του καθιστικού και θα εντάσσονταν αρμονικότερα στο χώρο.

 

1η Λύση: 

Μπροστά από την πόρτα θα μπορούσε να τοποθετηθεί ένα πάνελ (διαστάσεων 1,00μx 1,80μ) το οποίο θα μπορούσε να αναρτηθεί από την οροφή και να απέχει από το δάπεδο 50 περίπου εκατοστά.  

Το πάνελ θα πρέπει να απέχει από την πόρτα 0,90- 1,00μ έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος κίνησης από και προς το δωμάτιο.

Το υλικό της κατασκευής μπορεί να είναι το ξύλο, ή γυψοσανίδα ή το μέταλλο, κλπ. Μπορεί επίσης να είναι συμπαγές ή διάτρητο, βαμμένο ή ταπετσαρισμένο.

Η λύση αυτή είναι ανάλαφρη και δεν επιβάλλεται στο χώρο. Στην περίπτωση, μάλιστα που επιλεγεί συμπαγές πάνελ, τότε μπορεί να τοποθετηθεί πάνω του και κάποιο κάδρο.

 

πανελ μπροστά από πόρτα

 
2η Λύση: 

Μπροστά από την πόρτα, μπορεί να κατασκευαστεί ένακατακόρυφο επίπεδο (πλάτους 1.00 μέτρου), που να ξεκινάει από το δάπεδο και να καταλήγει στην οροφή. Η απόστασή του από την πόρτα θα πρέπει να είναι 0.90-1.00 μέτρο.

Η επιφάνεια, αυτή μπορεί να έχει διάφορα σχέδια πάνω της, όπως για παράδειγμα μικρές και μεγάλες οπές, έτσι ώστε το αποτέλεσμα μα μοιάζει πιο εικαστικό και επιμελημένο.

πως να κρυψω την πόρτα απο το υπνοδωματιο
Η κατασκευή μπορεί να γίνει από ξύλο ή γυψοσανίδα και να βαφτεί σε διάφορα χρώματα. 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Crafts Boom
Decosoup.com

Livin

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved