Αν τα έπιπλα του σπιτιού είναι κλασικά, μπορώ να διαλέξω μια πιο μοντέρνα κουζίνα?

garner contemporary kitchen

Ερώτηση αναγνώστριας: 

"Τα έπιπλα του σπίτιού μου είναι κλασικά. Η κουζίνα φαίνεται από το σαλόνι. Μπορώ να διαλέξω μια λίγο πιο μοντέρνα κουζίνα ή πρέπει να κατευθυνθώ αποκλειστικά στις παραδοσιακού τύπου;"

Η απάντησή μας: 

Φυσικά και μπορείτε να διαλέξετε μια πιο μοντέρνα κουζίνα. Άλλωστε, ο χώρος μέσα στον οποίο ζείτε, πρέπει να αρέσει πρώτα από όλα σε εσάς και ύστερα να συμφωνεί με κάποιο συγκεκριμένο στύλ. Από την άλλη όμως, δεν μπορείτε να επιλέξετε και μια κουζίνα, η οποία να είναι εντελώς άσχετή με οτιδήποτε υπάρχει στο υπόλοιπο σπίτι. 

Συνεπώς, θα σας συμβουλεύαμε να προσανατολιστείτε σε μια κουζίνα που να συνδυάζει κλασικά και μοντέρνα στοιχεία. Για παράδειγμα τα κυρίαρχα υλικά θα μπορούσαν να είναι πιο κλασικά (πχ. ξύλο, μάρμαρο, κλπ) ενώ τα υλικά των λεπτομερειών πιο σύγχρονα (πχ. inox).

Δείτε για παράδειγμα την παρακάτω κουζίνα: Η υφή του ξύλου στα ντουλάπια παραπέμπει στο κλασικό στύλ διακόσμησης. Ταυτόχρονα όμως ο πάγκος από ανοξείδωτο ατσάλι, οι μεταλλικές λεπτομέρειες, οι κατάλευκες λακαρισμένες επιφάνειες, κλπ παραπέμπουν σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα.  

Sea Cliff modern kitchen

Και η κουζίνα της επόμενης εικόνας (από την Neoset) συνδυάζει κλασικά με μοντέρνα στοιχεία. Οι πόρτες είναι σε απόχρωση δρυς σκούρο (κλασική επιλογή) ενώ οι πόρτες των επιτοίχιων ντουλαπιών είναι με εκτύπωση (μοντέρνο στοιχείο). Ο απορροφητήρας επίσης είναι από Inox. 

 

Για να γίνουμε λοιπον πιο συγκεκριμένοι, θα σας συμβουλεύαμε να επιλέξετε μια σύνθεση, όπου: 
- Τα κυρίαρχα υλικά (ντουλάπια, δάπεδο, κλπ) να παραπέμπουν στο κλασικό στύλ και να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα έπιπλα του σπιτιού σας
- Αρκετές λεπτομέρειες (πχ. η μπαταρία του νεροχύτη, τα φωτιστικά, τα πόμολα, κλπ) να παραπέμπουν στο σύγχρονο ύφος
- Οι γραμμές να είναι απλές και γεωμετρικά αυστηρές. 

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved