Είναι το ξύλο κερασιάς κατάλληλο για δάπεδο μπάνιου?

North Berkeley Hills Bathroom Remodel traditional bathroom


Ερώτηση αναγνώστριας: 

«Έχω μια πολύ μεγάλη και μακρόστενη κρεβατοκάμαρα με παρκέ πάτωμα κερασιάς. Θέλω να την χωρίσω για να φτιάξω και μπάνιο, να την κάνω 'master bedroom'. Μπορώ να κρατήσω το παρκέ στο πάτωμα ή θα πρέπει να το σπάσω? Υπάρχει ένα παραθυράκι στο σημείο που θέλω να φτιάξω το μπάνιο. Θα αντέξει το πάτωμα τους υδρατμούς? »

Μάρω


Master Bath contemporary bathroom


Η απάντησή μας: 

Η κερασιά με το πλούσιο και ασυνήθιστο κόκκινο-καφέ χρώμα της είναι αρκετά σκληρό ξύλο, που προσδίδει ζεστασιά και ύφος σε κάθε σπίτι.

Πέρα όμως από τα πολλά πλεονεκτήματα της. Που την κάνουν κατάλληλη σε πολλούς χώρους του σπιτιού, συχνά συνιστάται η αποφυγή της χρήσης της κερασιάς σε δάπεδα υγρών χώρων, κυρίως του μπάνιου.

Το ξύλο κερασιάς έχει την τάση να απορροφά την υγρασία και να καταστρέφεται. Ακόμη και ο αερισμός από το μικρό παράθυρο που αναφέρετε δεν θα επαρκεί για τους υδρατμούς.

Huntington Beach contemporary bathroom
 

Συνίσταται λοιπόν να αποξηλώσετε το ξύλινο δάπεδο από το χώρο που θα κατασκευαστεί το μπάνιο του master bedroom. Άλλωστε θα απαιτηθούν εργασίες υδραυλικού για να διαμορφωθεί το νέο μπάνιο, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική αποξήλωση του δαπέδου για τη διέλευση σωληνώσεων.

Προχωρήστε λοιπόν σε επιλογή νέου δαπέδου για το μπάνιο και συνδυάστε το ξύλο σε άλλα σημεία του χώρου, όπως έπιπλο μπάνιου, ενδιάμεση πόρτα κλπ.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved