Πως μπορώ να αξιοποιήσω μια εσοχή με ένα παράθυρο?

Drew contemporary living room

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Στο υπνοδωμάτιο μας, υπάρχει μια εσοχή (1.50 Χ 0.60μ) με ένα ανοιγόμενο παράθυρο στον τοίχο. Στην μία πλευρά υπάρχει κάθετος τοίχος και στην άλλη μια ντουλάπα. Τι μπορώ να κάνω με αυτήν την εσοχή?"

Αλίκη, Σαμοθράκη.


Η απάντησή μας: 

Ακόμα και αυτό το δύσκολο κομμάτι του δωματίου μπορεί να αξιοποιηθεί λειτουργικά και όχι μόνο διακοσμητικά. 

Οι αρχικές μας σκέψεις ήταν δύο
α) Να δημιουργηθεί ένα τραπέζι εργασίας και μελέτης κάτω απο το παράθυρο που να αξιοποιεί το φυσικό φώς. 
β) Να δημιουργηθεί ένας χώρος ξεκούρασης και μελέτης με την τοποθέτηση μιας πολυθρόνας ή μιας σαιζ λονγκ μπροστά απο το παράθυρο.

Τελικά, και αφού τείναμε περισσότερο προς την δεύτερη επιλογή, σκεφτήκαμε ότι ίσως θα ήταν καλυτερο να δημιουργηθεί μια πιο μόνιμη κατασκευή κάτω απο το παράθυρο, όπως ένα πάγκος, πάνω στον οποίο θα μπορουσε να τοποθετηθούν διάφορα μαξιλάρια. Επιπλεόν, ο χώρος κάτω απο τον πάγκο, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος.

παραθυρο, σχεδιασμος παραθυρου, καναπες διπλα στο παραθυρο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πάγκος, θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ύψος 0.40 εως 0,45 μετρα απο το δάπεδο.

Η κατασκευή αυτή, θα χρησιμοποιείται αφενός ώς μικρός καναπές, αφετέρου ως επιφάνεια προσωρινής τοποθέτησης ρούχων. Το παράθυρο, παραμένει πλήρως ελεύθερο να ανοίγει και να κλείνει.

Στην επόμενη εικόνα, παρουσιάζεται μια παρόμοια περίπτωση, όπου υπήρχε μια εσοχή μέσα στο υπνοδωμάτιο και εκεί δημιουργήθηκε μια γωνιά χαλάρωσης και ανάγνωσης. Βέβαια, εμείς σας προτείνουμε κάτι πιο απλό και αφαιρετικό, που θα μπορούσε να χρησιμοποιείται και ως απλή επιφάνεια τοποθέτησης ρούχων, στρωμάτων, κλπ.

MMID portfolio contemporary living room

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved