Τί κουρτίνες θα ταίριαζαν με τους μπλε καναπέδες?

Η κ. Διονυσία ζητάει τη συμβουλή μας στο παρακάτω ζήτημα: "Εχω μπλέ καναπέδες και δεν ξέρω τι χρώμα κουρτίνες να επιλέξω. Θα ήθελα κάτι μοντέρνο. Ο χώρος είναι ενιαίος Σαλόνι-κουζίνα"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την απάντηση στο ερώτημά ανέλαβε το γραφείο NAi design

"κ. Διονυσία

Χωρίς να ξέρουμε λεπτομέρειες σχετικά με το ύφος και το μέγεθος του χώρου σας, τον αριθμό και το είδος των ανοιγμάτων (μπαλκονόπορτες, παράθυρα) αλλά και την απόχρωση του μπλε των καναπέδων, είναι δύσκολο να σας δώσουμε ολοκληρωμένη απάντηση. Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να σας δώσουμε μερικές ιδέες.

Το μπλε είναι χρώμα που επιστρέφει στη μόδα, μετά από αρκετά χρόνια στο περιθώριο. Ιδιαίτερα «καυτές» θεωρούνται οι αποχρώσεις του indigo (πολύ σκούρο μπλε) καθώς και κάποιες αποχρώσεις γαλάζιες προς τιρκουάζ. Το μπλε συνδυάζεται αρκετά εύκολα με άλλα χρώματα, οπότε έχετε πολλές επιλογές.

Ένας κλασικός συνδυασμός είναι μπλε με λευκό. Ταιριάζει σε σπίτια κάθε ύφους: Κλασικά, σύγχρονα, έθνικ. Η κουρτίνα μπορεί να είναι κατάλευκη, από γάζα ή από πιο στητό ύφασμα με σχέδιο στην ύφανση, ή να συνδυάζει λευκό και τόνους του μπλε σε ριγέ ή με άλλο σχέδιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε να «σπάσετε» την αυστηρότητα της διχρωμίας και τις αιγαιοπελαγίτικες αναφορές, μπορείτε να προσθέσετε μαξιλαράκια ή διακοσμητικά αντικείμενα σε φωτεινό κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο ή γκρι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν οι τοίχοι σας είναι υπόλευκοι, μπεζ ή κρεμ, και ο χώρος έχει ύφος ανάλαφρο και λιτό, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες σε απόχρωση παρόμοια με το χρώμα του τοίχου και σε ύφασμα με βάση από φυσικές ίνες, δηλαδή λινό ή βαμβάκι. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε ένα τρίτο χρώμα, για να αποκτήσει προσωπικότητα ο χώρος. Αν δεν σας αρέσει η πολυχρωμία, το τρίτο χρώμα μπορεί να είναι ένα πιο ανοιχτό μπλε ή ένα πιο σκούρο μπεζ χρώμα.

Έχετε ήδη μονόχρωμες κουρτίνες, τις έχετε βαρεθεί αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα; Μπορείτε να τις εμπλουτίσετε με μια φάσα του τρίτου χρωματος στο κάτω μέρος (50-70 εκατοστά). Το κόλπο αυτό λειτουργεί καλά αν το τα υφάσματα είναι αδιαφανή και οι κουρτίνες ντουμπλαρισμένες.

Για το πιο σύγχρονο και φρέσκο αποτέλεσμα, ιδανικά είναι τα υφάσματα με γεωμετρικά μοτίβα σε διάφορα χρώματα. Φροντίστε να υπάρχει στο ύφασμα μια μικρή ποσότητα μπλε όμοιου με του καναπέ ώστε να  «δέσει» αρμονικά.

Μερικές ιδέες για υφάσματα κουρτινών από την τελευταία συλλογή της εταιρίας Zimmer+Rohde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν αγαπάτε ιδιαίτερα τις αποχρώσεις του μπλε και ο καναπές δεν είναι σκουρόχρωμος αλλά γαλάζιος, τολμήστε να επαναλάβετε το ίδιο χρώμα και σε άλλα στοιχεία, όπως πολυθρόνες, τοίχους, χαλιά διακοσμητικά. Ωστόσο αποφύγετε την κυριαρχία του μπλε στις κουρτίνες: Κινδυνεύει να κάνει τον χώρο μουντό και πένθιμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγές εικόνων: momoge.com, www.housebeautiful.com

 

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved