Πώς μπορώ να διαρρυθμίσω ένα μακρόστενο μπάνιο?

μακρόστενο μπανιοΗ κ. Ελευθερία από τη Θεσσαλονίκη ζήτησε τη συμβουλή μας σε σχέση με τη διαρρύθμιση του μπάνιου της και τη διάταξη των ειδών υγιεινής και του εξοπλισμού.

 

 

 

 

 

Σύντομη ανάλυση:

Το σοβαρό μειονέκτημα του χώρου είναι ότι είναι μακρόστενος (1,50 Χ 3,00 μέτρα). Αντίθετα το πλεονέκτημα του είναι, ότι η πόρτα βρίσκεται περίπου στην μέση του τοίχου αφήνοντας έτσι ελεύθερες προς αξιοποίηση όλες τις γωνίες του μπάνιου.

Η συμβουλή μας:

Λόγω του μακρόστενου σχήματος αλλα και της θέσης της πόρτας (στη μέση περίπου), προτείνεται να αντιμετωπιστεί ο χώρος συμμετρικά με την τοποθέτηση μια ντουζιέρας στα δεξιά (καθώς εισέρχεται ο επισκέπτης στο χώρο) και μιας άνετη μπανιέρας στα αριστερά. Η συμμετρική συτή αντιμετώπιση θα δημιουργήσει στο κέντρο μια ευρύχωρη περιοχή για την τοποθέτηση της τουαλέτας και του νιπτήρα.

Επιπλέον προτείνεται πλαγίως της τουαλέτας να κατασκευαστεί μια χαμηλή διαχωριστική επιφάνεια (ύψους περίπου 1,5 μέτρου) ώστε να περιορίζεται αισθητά η θέαση της τουαλέτας, κατά την είσοδο στο μπάνιο. Η επιφάνεια αυτή μπορεί να κατασκευαστεί απο αμμοβολημένο γυαλί, επο τουβλοδομή, απο ξύλο, κλπ. Τέλος, η ντουζιέρα θα πρέπει απαραίτητα να προστατευτεί από καμπίνα για τη συγκράτηση των νερών.

λύση σε μακρόστενο μπάνιο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε σχέση με τη διαχωριστική επιφάνεια που θα "κρύψει" την τουαλέτα, μια πρακτική επιλογή αποτελεί το αμμοβολημένο γυαλί, καθώς τοποθετείται εύκολα, στεγνώνει καλά ενώ μπορεί να αφαιρεθεί οποιαδήποτε στιγμή.

James Hill Arrchitect modern bathroom

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved