Πώς να καταλήξετε στον κατάλληλο επαγγελματία που θα αναλάβει τη διακόσμηση του σπιτιού σας

Σας εντυπωσιάζουν τα σπίτια που βλέπετε στα περιοδικά και στην τηλεόραση και αναρωτιέστε αν θα μπορούσατε και εσείς να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες ενός διακοσμητή; Η αλήθεια είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες ανησυχούν ότι οι υπηρεσίες του αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων ή του διακοσμητή είναι πολύ ακριβές και απευθύνονται μόνο στα υψηλά οικονομικά στρώματα. Ωστόσο, αυτή η άποψη αποτελεί σε μεγάλο βαθμό μια μεγάλη παρανόηση. Για την ακρίβεια, η συμβολή ενός επαγγελματία στη διακόσμηση ή στην ανακαίνιση του σπιτιού μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα εποικοδομητική τόσο στο αισθητικό αποτέλεσμα όσο και στη μείωση του κόστους.

Το βασικό στοιχείο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι εσείς καθορίζετε τον προϋπολογισμό και το κόστος ανακαίνισης και ο διακοσμητής θα προσπαθήσει να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα μέσα στο συγκεκριμένο προυπολογισμό. Σκεφτείτε επιπλέον, ότι ένας επαγγελματίας θα αναλάβει όλη τη δύσκολή και κουραστική δουλειά όπως τη μελέτη και το σχεδιασμό, την εύρεση και οργάνωση των συνεργείων, την έρευνα αγοράς, την τήρηση του χρονοδιαγράμματος κτλ.

Πριν ωστόσο επιλέξετε ένα επαγγελματία, συνιστάται να κάνετε μια μικρή έρευνα στα αντίστοιχα μελετητικά και κατασκευαστικά γραφεία που αναλαμβάνουν διακοσμήσεις και ανακαινίσεις. Καταρχάς, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο portfolio του κάθε γραφείου και στις διακοσμητικές δουλειές που έχει διεκπεραιώσει για να διαπιστώσετε αν το στιλ της δουλειάς του ταιριάζει με το δικό σας στιλ και τις δικές σας προσδοκίες. Αφού καταλήξετε σε λίγα γραφεία θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους προκειμένου να τους περιγράψετε το χώρο αλλά και το έργο που σκοπεύετε να τους αναθέσετε. Καλό είναι να έχετε μαζί σας και μερικές φωτογραφίες του σπιτιού σας. Η αρχική αυτή επικοινωνία θα σας βοηθήσει να περιοριστείτε σε ακόμα λιγότερα γραφεία.

Ωστόσο, πριν καταλήξετε οριστικά θα πρέπει να γίνει και επίσκεψη στο χώρο σας από τον επαγγελματία προκειμένου να συζητήσετε το κόστος των υπηρεσιών, το χρονοδιάγραμμα αλλά και κάποιες αρχικές προτάσεις και ιδέες. Στο στάδιο αυτό είναι καλό να ξεκαθαρίσετε και εσείς ως εργοδότης τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε το διακοσμητή να φτάσει γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, στο ιδανικό αποτέλεσμα.

Η τελική συζήτηση που πρέπει να κάνετε προκειμένου να καταλήξετε οριστικά στο γραφείο που θα αναλάβει τη διακόσμηση του χώρου σας αφορά στο τελικό κόστος, στο κόστος δηλαδή που θα περιλαμβάνει και την αμοιβή του διακοσμητή. Η προσφορά ανακαίνισης θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα πιθανά κόστη, όπως έξοδα μετακίνησης, αγορά υλικών, συνεργεία, καθυστερήσεις κτλ.

Θα πρέπει επίσης να συζητήσετε τον τρόπο αλλά και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του ποσού αλλά και να ξεκαθαρίσετε ότι ο προϋπολογισμός σας είναι πολύ συγκεκριμένος και δεν σκοπεύετε να τον υπερβείτε. Τέλος πριν υπογράψετε, διαβάστε προσεκτικά το συμβόλαιο με τις υποχρεώσεις τόσο του μελετητικού και κατασκευαστικού γραφείου όσο και τις δικές σας.

Σχετικά Άρθρα

  • Ιδέες διακόσμησης με συνδυασμούς του γκρι Ιδέες διακόσμησης με συνδυασμούς του γκρι

    Η ανακαίνιση σπιτιού προσφέρει δυνατότητες αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης αλλά και αισθητικής ανανέωσης στους εσωτερικούς χώρους. Τα χρωματικά σχήματα είναι απεριόριστα και η επιλογή κάποιου συγκεκριμένου γίνεται με κριτήριο τις επιθυμίες των ενοίκων και το στυλ διακόσμησης του χώρου.

  • Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της

    Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων σύγχρονης διαβίωσης μέσα σε αυτό. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου με εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

  • Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου

    Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εύκολη και να περιλαμβάνει επιλεγμένες προσθήκες ή στοχευμένες αλλαγές που σκοπό έχουν την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου. Τέτοιες απλές ανακαινίσεις, περιορίζονται συνήθως στην αντικατάσταση του εξοπλισμού (πχ. βρύσες, κρεμάστρες κτλ.) και σε αλλαγές διακοσμητικών στοιχείων. Ωστόσο, η ολική ανακαίνιση του μπάνιου αποτελεί μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία καθώς μπορεί να περιλαμβάνει αποξηλώσεις επενδύσεων (πχ. των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων), αποξηλώσεις των ειδών υγιεινής, επανασχεδιασμό των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ακόμη και καθαιρέσεις τοίχων.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Crafts Boom
Decosoup.com

Livin

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved