Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Παρακολουθώ εδώ και καιρό τη σελίδα σας και μου αρέσουν πολύ οι ιδέες σας. Και να που έφτασε η ώρα που χρειάζομαι τις συμβουλές σας. Θέλω να διαμορφώσω το χώρο του σαλονιού-καθιστικού μου. Ο χώρος είναι ένα ορθογώνιο στα αριστερά της βάσης του ορθογώνιου είναι η πόρτα και ακριβώς μπροστά σε απόσταση 3 μέτρων είναι το τζάκι. Όπως κοιτάζουμε το τζάκι στα δεξιά του υπάρχει μια μπαλκονόπορτα. Μια δεύτερη μπαλκονόπορτα βρίσκεται στη δεξιά μικρή πλευρά του ορθογώνιου και στην αριστερή πλευρά του είναι ο χώρος της τραπεζαρίας της κουζίνας. Οι 2 μπαλκονόπορτες και η θέση του τζακιού με εμποδίζουν στο να ταχτοποιήσω τα έπιπλα μέσα στο χώρο. Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε με την περιγραφή μου τη διαμόρφωση του χώρου. Περιμένω τις συμβουλές. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων.” Λίλια

Η άποψη μας

Μελετώντας την περιγραφή του χώρου σας προσπαθήσαμε να την αποδώσουμε σχεδιαστικά, ώστε η πρόταση μας να γίνει καλύτερα αντιληπτή. Στην περιγραφή σας αναφέρετε το πλάτος του χώρου (3μ), ενώ δεν γνωρίζουμε το μήκος του, ούτε και την απόσταση της μπαλκονόπορτας από το τζάκι. Θεωρήσαμε λοιπόν ένα σχετικά σύνηθες μήκος καθιστικού 5μ και μια σχετική θέση της μπαλκονόπορτας και δημιουργήσαμε το χώρο.

Παρατηρούμε ότι πράγματι υπάρχει δυσκολία στην επιλογή της θέσης των επίπλων γιατί συντρέχουν πολλοί περιορισμοί ταυτόχρονα.

Αφενός το πλάτος του χώρου είναι μικρό και σε συνδυασμό με τη θέση του τζακιού (απέναντι από την πόρτα) δεν είναι εφικτή η τοποθέτηση καναπέ απέναντι από το τζάκι. Άλλωστε από το σημείο αυτό γίνεται η επικοινωνία με την τραπεζαρία και την κουζίνα. Μένει λοιπόν ο χώρος στη δεξιά πλευρά να αξιοποιηθεί. Υπάρχουν όμως δύο μπαλκονόπορτες στους δύο κάθετους τοίχους και μικρή επιφάνεια ανάπτυξης του καθιστικού. Οπότε λαμβάνουμε την απόφαση να αντιμετωπίσουμε την μπαλκονόπορτα της στενής πλευράς ως παράθυρο, δηλ. να αποκλείσουμε τη διέλευση μέσω αυτής, ώστε να δημιουργήσουμε μια γωνιά σαλονιού στην κάτω δεξιά γωνία του χώρου με ταυτόχρονη θέα στο τζάκι και την μπαλκονόπορτα στα δεξιά του. Η τηλεόραση τοποθετείται επίτοιχα στον ελεύθερο τοίχο και η ακριβής θέση της θα επιλεγεί από σας, καθώς δεν γνωρίζουμε την απόσταση της από τζάκι.

Επίσης αν ο συσχετισμός της θέσης του τζακιού με το καθιστικό το επιτρέπει (το τζάκι δεξιότερα) από ότι το θεωρήσαμε θα μπορούσατε να τοποθετήσετε την τηλεόραση πάνω από τζάκι.

Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι εξασφαλίζεται μια σχετικά καλή ροή στο χώρο σας. Καλή επιτυχία!

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο καθιστικό μου; Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο καθιστικό μου;

    Ερώτηση αναγνώστη

    “Θα μπορούσα να σας στείλω ένα σχέδιο διαμερίσματος ώστε να με βοηθήσετε στην επιλογή και τοποθέτηση των επίπλων?” Κώστας

  • Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι μου;/ τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου; Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι μου;/ τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    "Μόλις αγοράσαμε καινούριο σπίτι και δυσκολευόμαστε πολύ να διαλέξουμε τί χρώμα θα βάψουμε το σαλόνι και πώς θα μπούνε τα έπιπλα. Το σαλόνι έχει πάτωμα από ξύλο κερασιάς σε συνδυασμό με κάποια σημεία από μάρμαρο λευκό. Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν ξέρουμε τι χρώματα ταιριάζουν με το πάτωμα αυτό και το πώς θα μπούνε τα έπιπλα γιατί το σαλόνι έχει σχήμα ορθογώνιο. Τι χρώμα θα προτείνατε να βάψουμε τους τοίχους? και πώς να τοποθετήσουμε τα έπιπλα?" Χρύσα

    Η άποψη μας

    Καταρχήν όπως φαίνεται από τη φωτογραφία πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο χώρο και σύγχρονο χώρο. Το δάπεδο της κερασιάς προσθέτει κομψότητα και θαλπωρή συγχρόνως και συνδυάζεται αρμονικά με το λευκό μάρμαρο.

    Πράγματι όμως, πρόκειται για ένα στενόμακρο χώρο με την είσοδο στη στενή πλευρά και την κουζίνα στο βάθος, οπότε απαιτείται αρκετή διαδρομή μέσα στο χώρο για να προσεγγίσετε την κουζίνα.

    Επιπρόσθετα, η θέση του τζακιού στο κέντρο του χώρου είναι σχετικά δεσμευτική, καθώς το τζάκι αποτελεί κεντρικό σημείο σε ένα χώρο και συνήθως το καθιστικό οργανώνεται γύρω από αυτό.

    Τα καλοριφέρ επίσης, όπως φαίνονται στη φωτό και στην κάτοψη που στείλατε βρίσκονται σε θέσεις που επηρεάζουν τη χωροθέτηση των επίπλων στο χώρο.

    Α. Χωροθέτηση των επίπλων

    Η πρόταση μας φαίνεται στη διαμορφωμένη κάτοψη που στείλατε. Το σκεπτικό μας είναι να δημιουργήσουμε μια γωνιά καθιστικού προσανατολισμένη προς το τζάκι που αποτελείται από 2 διθέσιους καναπέδες και τραπεζάκι μέσης τοποθετημένη μπροστά από το καλοριφέρ για να εκμεταλλευτείτε όλο το πλάτος του χώρου. Η κίνηση προς την κουζίνα από την είσοδο ορίζεται από τα βελάκια, δηλ. ο νοητός διάδρομος κυκλοφορίας δεν μειώνει την ευρυχωρία.

    Προτείνουμε την τραπεζαρία μπροστά από το καθιστικό σε θέση που βρίσκεται βέβαια μακριά από την κουζίνα, αλλά το μικρό πλάτος του χώρου μπροστά από την κουζίνα (2,30μ) είναι αποτρεπτικό.

    Τέλος εκατέρωθεν του τζακιού προτείνουμε στην αριστερή πλευρά κάποιο χαμηλό μπουφέ σε μήκος που επιτρέπει η θέση της κολώνας που προεξέχει και δεν σημειώνεται στην κάτοψη και στη δεξιά πλευρά κάποιο επίσης χαμηλό έπιπλο τηλεόρασης σε ανάλογο μήκος, λόγω του καλοριφέρ, του οποίου δεν σημειώνεται η ακριβής θέση, όπως και των υπολοίπων, παρά μόνο το μήκος τους (1,00μ). Ελπίζουμε ότι η θέση τους θα επιτρέπει την χωροθέτηση μας.

    Β. Χρωματικό σχήμα

    Ένα χρωματικό σχήμα που προσδίδει στο χώρο ένα σύγχρονο ύφος είναι ο συνδυασμός του off white προς το μπεζ, σχεδόν λευκού, ή ακόμη και λευκού, και του κίτρινου της κρέμας. Οι επιλογές των χρωμάτων στους τοίχους φαίνεται στη φωτό. Η πλαστικότητα του τοίχου από την πλευρά της σκάλας και ο όγκος του μας οδηγούν να τους βάψουμε με χρώμα για ένα ιδιαίτερο ύφος στο χώρο. Καλή επιτυχία!

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved