Τί έπιπλα και κουρτίνες να επιλέξω σε χώρο όπου κυριαρχεί το γκρι και το λευκό χρώμα;

Ερώτηση αναγνώστριας

"Καλησπέρα, αλλάζω σπίτι το οποίο έχει ενιαίο χώρο σαλόνι κουζίνα, φρεσκοβαμμένο λευκό με άσπρο-γκρι πλακάκι μπεζ ντουλάπια κουζίνας με γκρι πάγκο κουζίνας. Σκέφτομαι για ανοιχτό γκρι καναπέ και τραπέζι σαλονιού είμαι ανάμεσα σε σημύδα και μαύρο. Το μαύρο ίσως να ταιριάζει καλύτερα αλλά με ψυχοπλακώνει κάπως...για κουρτίνες δεν έχω σκεφτεί τίποτα. Τι μου προτείνετε..; Ευχαριστώ πολύ."

Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι

Μην φοβάσαι καθόλου! Το σπίτι σου είναι ακόμη παρθένο και ουδέτερο. Αν μπορώ να διακρίνω κάτι από αυτά που ρωτάς, είναι ότι θέλεις τόνους του γκρι μεν, αλλά και το στοιχείο του ξύλου για να ‘ζεστάνει’ ο χώρος.

Η συμβουλή μου…. Διαφοροποιήσου από τις αποχρώσεις των χρωμάτων που έχεις στα στατικά σημεία του σπιτιού, 2-3 τόνους πάνω και 2-3 τόνους κάτω για τα έπιπλα και τα ογκώδη αντικείμενα και στα μικρά εάν θες και μπορείς να το ανεχθείς πρόσθεσε χρώμα. Το μόνο που έχεις να προσέξεις είναι να μην σου βγει στο τέλος μονότονο και χωρίς ενδιαφέρον.

Τι λέει τώρα αυτή θα μου πεις…..

λοιπόν πάμε καναπέ. Αν το πλακάκι είναι γκρι σκούρο, θα έπαιρνα πιο ανοιχτό καναπέ, αν είναι πιο ανοιχτό θα τον πήγαινα στο πιο σκούρο. (θα έβαζα και διάφορα χρώματα μαξιλάρια επάνω! Και μια ασορτί πολυθρόνα μη σου πω! )

Πάμε τραπεζάκι. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα έβαζα ούτε σημύδα, ούτε μαύρο . στα καινούρια χρωματολόγια υπάρχουν υπέροχα χρώματα, είτε decape είτε σαν decape, που δένουν απίστευτα με τα χρώματα που θες, δίνοντας έναν γήινο τόνο. Κατά προτίμηση ματ και όχι γυαλιστερά.

Πάμε κουρτίνες. Εάν θέλεις ένα ήσυχο αποτέλεσμα θα κινηθείς πάλι στην ίδια οικογένεια χρωμάτων…. Όχι σε εμπριμέ, ίσως σε καμία ήσυχη ρίγα ή φάσα ή με ελάχιστο χρώμα…. δηλαδή ένα μωβ-ροζ που γκριζάρει ένα κατάτι πράσινο κοκ.

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων

    www.vitamin-ha.com/re-purposed-furniture-30-pics-2/repurposed-furniture-279;

    Σήμερα μία ανακαίνιση κατοικίας αποτελεί την ιδανική λύση για να αναβαθμιστεί κατασκευαστικά, να εκσυγχρονιστεί εσωτερικά και εξωτερικά σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ενοίκους της.

    Η έκταση της ανακαίνισης κυμαίνεται από μεγάλη έως μικρή. Η ριζική περιλαμβάνει ουσιαστικές επεμβάσεις στην κάτοψη με νέα διαρρύθμιση των χώρων (ηλεκτρολογικά/υδραυλικά), αντικατάσταση κουφωμάτων, δαπέδων, ειδών υγιεινής, ντουλαπιών κουζίνας, νέων κατασκευών (ψευδοροφές/ταπετσαρίες), χρωματισμούς.

  • Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου
    traditional kitchen
    Photo by Brett Mickan Interior Design - Look for transitional kitchen design inspiration

    Αν αισθάνεστε συχνά άγχος και στρες σε κάποιο χώρο του σπιτιού σας, όπως για παράδειγμα στο καθιστικό ή στο γραφείο, ή αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε την επίδραση που έχουν τα χρώματα στην ψυχολογία σας. Τα χρώματα στους εσωτερικούς χώρους βρίσκονται παντού, στο δάπεδο, στην οροφή, στους τοίχους, στα έπιπλα, στα μικροαντικείμενα, στα υφάσματα και αλλού. Ωστόσο, οι βαμμένοι τοίχοι αποτελούν εκείνες τις επιφάνειες που καθορίζουν σημαντικά την χρωματική παλέτα ενός χώρου.

  • Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού

    Νέο μωράκι στην οικογένεια; Είτε μόλις γεννήσατε, είτε ετοιμάζεστε να το φέρετε στον κόσμο, τα βρεφικά σεντόνια και οι βρεφικές κουρτίνες θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στο δωμάτιο του δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να μεγαλώσει σωστά και προστατευμένο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved