Πώς να διαρρυθμίσω το μπάνιο μου που είναι μικρό και με λοξούς τοίχους;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θα ήθελα και εγώ βοήθεια καθώς το μπάνιο μου είναι πολύ μικρό και με λοξούς τοίχους και έχω προβληματιστεί για το πως θα το φτιάξω. Σας στέλνω σε σκίτσο την κάτοψη με τις διαστάσεις. Το παράθυρο μπορεί να μικρύνει ή να μετακινηθεί αν χρειάζεται. Θα ήθελα στο μπάνιο να χωρέσει το πλυντήριο και ο θερμοσίφωνας.” Θωμαΐς

Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

Απάντηση

Το μπάνιο σας είναι ιδιαίτερα διαμορφωμένο στις διαστάσεις του, αλλά με προσοχή στη λεπτομέρεια μπορεί να έχουμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Στις παρακάτω 2 λύσεις το παράθυρο έχει διατηρηθεί ως έχει διότι δεν επηρεάζει στη νέα διαρρύθμιση .

ΛΥΣΗ 1:

Στη πρώτη περίπτωση έχουμε τη λεκάνη η οποία είναι στη θέση όπου υπάρχει η αποχέτευση κάτω από το παράθυρο και δίπλα ακριβώς είναι το πλυντήριο διαστάσεων 45Χ60εκ. Ο νιπτήρας που μπορεί να είναι κρεμαστός ή μικρό επιπλάκι μέχρι 55εκ. βρίσκεται δίπλα στη πόρτα από τα δεξιά. Στα αριστερά από τη λεκάνη έχουμε τη ντουζιέρα η όποια είναι χτιστή διαστάσεων 1,05Χ0,65μ. Τελος ο θερμοσίφωνας μπορεί να κρεμαστεί ή πάνω από το πλυντήριο ή πάνω από το καλοριφέρ.

ΛΥΣΗ 2:

Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε διαφορές σε σχέση με τη πρώτη λύση. Εδώ δεν έχουμε ντουζιέρα (σε περίπτωση που υπάρχει και άλλο μπάνιο και δεν σας χρειάζεται) με αποτέλεσμα να έχουμε μεγαλύτερη άνεση κινήσεων και μεγαλύτερο πλυντήριο διαστάσεων 60Χ60εκ. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γωνία στα δεξιά και να κάνετε ένα χτιστό πάγκο με επικαθήμενο νιπτήρα. Η διαφορά είναι ότι δημιουργείται κάτι ιδιαίτερο και με τη καμπύλη γίνεται πιο ομαλή η γωνία. Τέλος και σε αυτή τη περίπτωση δεν μας επηρεάζει ο θερμοσίφωνας καθώς μπορεί να κρεμαστεί σε 3 πιθανά σημεία (βλ. σχέδιο)

Σημείωση: Όταν έχουμε μπάνιο μικρών διαστάσεων δεν πρέπει να φοβόμαστε το μεγάλο πλακάκι. Όταν το πλακάκι είναι μεγάλων διαστάσεων (π.χ. 20Χ50, 25Χ75, 30Χ60, 60Χ60), ένα μικρό μπάνιο το δείχνει πολύ μεγαλύτερο. Σε μικρά μπάνια ταιριάζει ανοιχτόχρωμο πλακάκι το οποίο θα δώσει φως στο χώρο.


Ζωή Καραμπάση

Interior Designer

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

web: www.karampasis.gr

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved