Μπορεί η πατητή τσιμεντοκονία να εφαρμοστεί από μη ειδικό;

Μπορεί η πατητή τσιμεντοκονία να εφαρμοστεί από μη ειδικό; http://www.patiti.gr/index.php/el/

Ερώτηση αναγνώστριας

“Παρακαλώ θα ήθελα να μου πείτε από που θα προμηθευτώ το προϊόν για επίστρωση δαπέδου σε ένα μικρό μπάνιο, που είναι ήδη στρωμένο με πλακάκια, και αν μπορεί να εφαρμοστεί από μη ειδικό με καλά αποτελέσματα. Επίσης αν είναι έτοιμο το υλικό ή χρειάζεται πρόσμιξη. Ευχαριστώ”. Μαρία

Η άποψη μας

Η πατητή τσιμεντοκονία, ένα προϊόν με ρίζες στην παράδοση των χωρών της Μεσογείου, όπου η ομορφιά του στηρίζεται στη λιτότητα του, παράγεται από πολλές εταιρίες και διατίθεται σε καταστήματα πώλησης χρωμάτων και σε μάντρες οικοδομικών υλικών.

Διατίθεται σε μορφή ξηρού κονιάματος σε χαρτοσάκους και γίνεται έτοιμο προς χρήση με προσθήκη νερού σε αναλογία σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Μετά από πληροφόρηση από την Durostick, μία από τις παραγωγούς εταιρίες, το προϊόν μπορεί να εφαρμοστεί και από μη ειδικό, αρκεί να έχει μία στοιχειώδη εξοικείωση με εφαρμογή κονιαμάτων (σοβάδων) και να εφαρμόσει τις αναγραφόμενες οδηγίες.

Σε υφιστάμενο δάπεδο πλακιδίων προηγείται αστάρωμα με ακρυλικό χαλαζιακό αστάρι για καλύτερη πρόσφυση, στη συνέχεια εφαρμογή βελτιωτικής ρητίνης και τέλος εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας.

Το προϊόν διατίθεται σε έτοιμες αποχρώσεις, αλλά υπάρχουν οι δυνατότητες επιλογής διαφορετικής απόχρωσης με προσθήκη κατάλληλων χρωστικών στο νερό πρόσμιξης για χρωματισμό της μάζας της τσιμεντοκονίας ή εφαρμογή επιφανειακά διάφορων τεχνοτροπιών.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα στάδια εφαρμογής

{youtube}v2lo9eWKyBA{/youtube}

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved