Πώς να διαρρυθμίσω το μπάνιο μου;

Ερώτηση αναγνώστη

“Θα ήθελα πολύ τη βοήθεια σας.......είναι σχετικά με το δωμάτιο της μπανιέρας. Σας αποστέλλω foto..... Θα κάνω μερικές αλλαγές. Στην εικόνα φαίνεται το δωμάτιο του μπάνιου και της γκαρνταρόμπας. Ο τοίχος που τα διαχωρίζει θα χαλάσει και θα γίνει μόνο δωμάτιο μπάνιου με διαστάσεις 4mx2,50. Στο μέσα μέρος που φαίνεται ο νιπτήρας και στα 2m πιο κάτω.......εκεί που δείχνει το νιπτήρα έχει 1m πλάτος..... Θα ήθελα πολύ να με συμβουλέψετε πως θα μπορούσα να βάλω ντουζιέρα του 1m και jacuzzi γωνιακό, μαζί με νιπτήρα- έπιπλο και την τουαλέτα......πως θα είναι η διαρρύθμιση? ...ακόμη δεν έχει φτιαχτεί η θέση της πόρτας .... Σας ευχαριστώ πολύ.” Νίκος

Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

Αρχικά θα λέγαμε ότι το μέγεθος του μπάνιου σας είναι πολύ ικανοποιητικό και άνετο. Όταν λέτε jacuzzi πιθανότατα εννοείτε την μπανιέρα η οποία έχει υδρομασάζ. Αν εννοείτε κάτι διαφορετικό καλό θα ήταν να το διευκρινήσετε.

Λύση 1

Κάτοψη

κλίμακα 1:25

Στη λύση 1 έχει τοποθετηθεί ασύμμετρη μπανιέρα 1.60μΧ1.00μ στη θέση της ντουζιέρας όπου υπάρχει τώρα. Λόγω του ότι η αποχέτευση δεν μπορεί να μετακινηθεί η λεκάνη θα μείνει στον ίδιο τοίχο και θα μπορεί να μετακινηθεί δεξιά ή αριστερά κάποια εκατοστά. Όπως βλέπετε στο τοίχο μπαίνοντας δεξιά μπορεί να υπάρχει ή ένα μεγάλο έπιπλο ή ένας χτιστός πάγκος όπου το κάτω μέρος του να είναι χώρος αποθήκευσης. Η ντουζιέρα έχει γίνει ασύμμετρη και έχει τοποθετηθεί στο λοξό μέρος όπου ήταν το έπιπλο.


Λύση 2

Κάτοψη

κλίμακα 1:25

Στη λύση 2 έχουμε αλλαγές στη θέση της μπανιέρας η οποία σε αυτή τη λύση είναι γωνιακή, διαστάσεων 1.50μ χ 1.50μ, δίπλα υπάρχει η λεκάνη και δίπλα στη λεκάνη είναι χτιστή ντουζιέρα 1.30μχ0.80μ. Ο νιπτήρας μπορεί πάλι να είναι είτε πάνω στο πάγκο ή σε έπιπλο.

Σημείωση:

Λόγω του μεγάλους μεγέθους του μπάνιου σας τα είδη υγιεινής μπορούν να αλλάξουν διάσταση (να έχουν μεγαλύτερη ή και μικρότερη διάσταση).

Τα μεγέθη της μπανιέρας είναι ενδεικτικά, υπάρχουν πολλά μεγέθη που μπορείτε να διαλέξετε.

Σχετικά Άρθρα

 • Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης

  Μια ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά νέα υλικά και να απομακρύνετε όλα τα παλιά. Μπορείτε να ανακυκλώσετε κάποια από τα παλιά υλικά και να τα χρησιμοποιήσετε κατά την ανακαίνιση. Θα προσδώσουν γοητεία στο χώρο και θα μειώσουν τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης.

 • Νέες τάσεις στο σχεδιασμό και στην ανακαίνιση του μπάνιου Νέες τάσεις στο σχεδιασμό και στην ανακαίνιση του μπάνιου

  Το μπάνιο αποτελεί τον πιο προσωπικό χώρο σε μια κατοικία. Ωστόσο, το στυλ και η διακόσμηση του είναι εξαιρετικά σημαντικά και επηρεάζουν την αξία μιας κατοικίας. Σήμερα, στο εμπόριο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ειδών υγιεινής, υλικών, επίπλων και αξεσουάρ που αφορούν στο σχεδιασμό του μπάνιου. Βέβαια, κάποια προϊόντα μπορούν να φύγουν από τη μόδα. Ωστόσο, οι επιλογές σε υλικά, υφές, χρώματα, εξοπλισμό κτλ είναι τόσες πολλές, που ο σχεδιαστής μπορεί να δημιουργήσει ένα χώρο που να ικανοποιεί ακόμη και τον πιο δύσκολο πελάτη.

  Ανακαίνιση μπάνιου
  Ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα.
 • Ανακαίνιση μπάνιου: Τι να προσέξετε Ανακαίνιση μπάνιου: Τι να προσέξετε

  Το μπάνιο ή λουτρό αποτελεί το βασικό χώρο υγιεινής στις κατοικίες αλλά και στους επαγγελματικούς χώρους και στα δημόσια κτίρια. Τι πρέπει όμως να προσέξει κανείς στην ανακαίνιση μπάνιου και ποια είναι τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή:

  Τα είδη υγιεινής. Στο εμπόριο υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία ειδών υγιεινής σε ενδιαφέροντα σχέδια και χρώματα. Ωστόσο εκτός από το κριτήριο της αισθητικής και του design, τα είδη υγιεινής πρέπει να πληρούν μια σειρά κριτηρίων ποιότητας. Πρέπει να είναι ανθεκτικά, να στερεώνονται εύκολα και να λειτουργούν σωστά. Οι επιφάνειες επίσης πρέπει να καθαρίζονται εύκολα με συνήθη απορρυπαντικά χωρίς να αλλοιώνεται η επιφάνεια τους. Αναλογιστείτε ότι η αντικατάσταση των ειδών υγιεινής δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση και συχνά απαιτεί την αφαίρεση πλακιδίων. Για αυτό επιλέξτε με προσοχή ειδή υγιεινής που διακρίνονται για την αντοχή και την ποιότητά τους ακόμη και αν θέλετε να διατηρήσετε τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης σε χαμηλό επίπεδο, δηλαδή πρόκειται για οικονομική ανακαίνιση μπάνιου.

  Το καζανάκι. Το καζανάκι παρουσιάζει αρκετά συχνά προβλήματα, ακόμη και λίγους μήνες μετά την εγκατάστασή του. Πολύ συχνά παρουσιάζεται διαρροή νερού από το καζανάκι και κατά συνέπεια σπατάλη νερού καθώς και άλλες δυσλειτουργίες. Λόγω της ευαισθησίας της συγκεκριμένη συσκευής, θα πρέπει να επιλέξετε καζανάκι υψηλής ποιότητας.

  Οι εγκαταστάσεις του μπάνιου (υδραυλικά, αποχέτευση και ηλεκτρολογικά) θα πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή και αφού πρώτα έχει εκπονηθεί μελέτη και προγραμματισμός εργασιών. Η σωστή εγκατάσταση θα σας γλιτώσει από μελλοντικά έξοδα που αφορούν σε βλάβες, κακοτεχνίες και συχνές επισκευές. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα για ανακαίνιση μπάνιου προφορές.

  Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση έτσι ώστε να είναι δυνατή η επιδιόρθωση βλαβών. Σημαντική είναι επίσης η ηχομόνωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων για να μειώνονται οι ενοχλητικοί θόρυβοι.

  Εξαερισμός. Στα λουτρά εμφανίζεται έντονο πρόβλημα υδρατμών και υγρασίας. Για αυτό το λόγο θα πρέπει είτε να υπάρχει παράθυρο που να επιτρέπει το φυσικό αερισμό του χώρου είτε ηλεκτρικός εξαεριστήρας.

  Υλικά συγκόλλησης και αρμολόγησης. Τα υλικά συγκόλλησης και αρμολόγησης των ειδών υγιεινής και των πλακιδίων πρέπει να είναι στεγανά έτσι ώστε να αποτρέπεται διαρροή νερού στους γύρω χώρους. Σήμερα χρησιμοποιούνται σύγχρονα υλικά συγκόλλησης και όχι απλό τσιμέντο που εξασφαλίζουν την απαραίτητη στεγανότητα.

  Σφραγίσεις μεταξύ νιπτήρα και τοίχου και μεταξύ μπανιέρας και τοίχου. Οι σφραγίσεις συνιστάται να γίνονται με ειδική αντιμυκητιακή σιλικόνη και όχι με απλούς στόκους. Ο απλός στόκος δεν προσφέρει την απαραίτητη στεγανότητα και δεν έχει αντοχή στο συχνό καθάρισμα.

  Κρεμαστές λεκάνες. Οι κρεμαστές λεκάνες πρέπει να στηρίζονται σε γερή τοιχοποιία. Σε περίπτωση γυψοσανίδων πρέπει να γίνεται ειδική πρόβλεψη για σιδερένια στηρίγματα.

  Μπανιέρες. Σε περίπτωση τοποθέτησης κτιστών μπανιερών συνιστάται η κατασκευή παραθύρου επισκευής βλαβών. Με αυτό τον τρόπο τυχών βλάβες αντιμετωπίζονται εύκολα χωρίς αφαιρέσεις πλακιδίων.

  Καπάκι λεκάνης. Το καπάκι της λεκάνης πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και να είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό καθώς στο προϊόν αυτό παρατηρούνται συχνές φθορές όπως σπασίματα, λεκέδες κτλ.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved