Πώς να διαρρυθμίσω το μπάνιο μου;

Ερώτηση αναγνώστη

“Θα ήθελα πολύ τη βοήθεια σας.......είναι σχετικά με το δωμάτιο της μπανιέρας. Σας αποστέλλω foto..... Θα κάνω μερικές αλλαγές. Στην εικόνα φαίνεται το δωμάτιο του μπάνιου και της γκαρνταρόμπας. Ο τοίχος που τα διαχωρίζει θα χαλάσει και θα γίνει μόνο δωμάτιο μπάνιου με διαστάσεις 4mx2,50. Στο μέσα μέρος που φαίνεται ο νιπτήρας και στα 2m πιο κάτω.......εκεί που δείχνει το νιπτήρα έχει 1m πλάτος..... Θα ήθελα πολύ να με συμβουλέψετε πως θα μπορούσα να βάλω ντουζιέρα του 1m και jacuzzi γωνιακό, μαζί με νιπτήρα- έπιπλο και την τουαλέτα......πως θα είναι η διαρρύθμιση? ...ακόμη δεν έχει φτιαχτεί η θέση της πόρτας .... Σας ευχαριστώ πολύ.” Νίκος

Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

Αρχικά θα λέγαμε ότι το μέγεθος του μπάνιου σας είναι πολύ ικανοποιητικό και άνετο. Όταν λέτε jacuzzi πιθανότατα εννοείτε την μπανιέρα η οποία έχει υδρομασάζ. Αν εννοείτε κάτι διαφορετικό καλό θα ήταν να το διευκρινήσετε.

Λύση 1

Κάτοψη

κλίμακα 1:25

Στη λύση 1 έχει τοποθετηθεί ασύμμετρη μπανιέρα 1.60μΧ1.00μ στη θέση της ντουζιέρας όπου υπάρχει τώρα. Λόγω του ότι η αποχέτευση δεν μπορεί να μετακινηθεί η λεκάνη θα μείνει στον ίδιο τοίχο και θα μπορεί να μετακινηθεί δεξιά ή αριστερά κάποια εκατοστά. Όπως βλέπετε στο τοίχο μπαίνοντας δεξιά μπορεί να υπάρχει ή ένα μεγάλο έπιπλο ή ένας χτιστός πάγκος όπου το κάτω μέρος του να είναι χώρος αποθήκευσης. Η ντουζιέρα έχει γίνει ασύμμετρη και έχει τοποθετηθεί στο λοξό μέρος όπου ήταν το έπιπλο.


Λύση 2

Κάτοψη

κλίμακα 1:25

Στη λύση 2 έχουμε αλλαγές στη θέση της μπανιέρας η οποία σε αυτή τη λύση είναι γωνιακή, διαστάσεων 1.50μ χ 1.50μ, δίπλα υπάρχει η λεκάνη και δίπλα στη λεκάνη είναι χτιστή ντουζιέρα 1.30μχ0.80μ. Ο νιπτήρας μπορεί πάλι να είναι είτε πάνω στο πάγκο ή σε έπιπλο.

Σημείωση:

Λόγω του μεγάλους μεγέθους του μπάνιου σας τα είδη υγιεινής μπορούν να αλλάξουν διάσταση (να έχουν μεγαλύτερη ή και μικρότερη διάσταση).

Τα μεγέθη της μπανιέρας είναι ενδεικτικά, υπάρχουν πολλά μεγέθη που μπορείτε να διαλέξετε.

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης

    Μια ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά νέα υλικά και να απομακρύνετε όλα τα παλιά. Μπορείτε να ανακυκλώσετε κάποια από τα παλιά υλικά και να τα χρησιμοποιήσετε κατά την ανακαίνιση. Θα προσδώσουν γοητεία στο χώρο και θα μειώσουν τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης.

  • Τα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου Τα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου

    Κατά την έναρξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι απαραίτητη η ανακαίνιση του χώρου που θα στεγαστεί η επιχείρηση. Ωστόσο και στις ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις έρχεται κάποια χρονική στιγμή που η ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου είναι αναγκαία, καθώς ο χώρος δείχνει σημάδια παλαιότητας και φθορές και παράλληλα είναι ενδεχόμενο να μην ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της επιχείρησης.

  • Νέες τάσεις στο σχεδιασμό και στην ανακαίνιση του μπάνιου Νέες τάσεις στο σχεδιασμό και στην ανακαίνιση του μπάνιου

    Το μπάνιο αποτελεί τον πιο προσωπικό χώρο σε μια κατοικία. Ωστόσο, το στυλ και η διακόσμηση του είναι εξαιρετικά σημαντικά και επηρεάζουν την αξία μιας κατοικίας. Σήμερα, στο εμπόριο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ειδών υγιεινής, υλικών, επίπλων και αξεσουάρ που αφορούν στο σχεδιασμό του μπάνιου. Βέβαια, κάποια προϊόντα μπορούν να φύγουν από τη μόδα. Ωστόσο, οι επιλογές σε υλικά, υφές, χρώματα, εξοπλισμό κτλ είναι τόσες πολλές, που ο σχεδιαστής μπορεί να δημιουργήσει ένα χώρο που να ικανοποιεί ακόμη και τον πιο δύσκολο πελάτη.

    Ανακαίνιση μπάνιου
    Ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved