Έχω παράθυρο και μπαλκονόπορτα σε γωνία. Τί κουρτίνες να επιλέξω;

Ερώτηση αναγνώστριας:

«Θα ήθελα τη συμβουλή σας για το μικρό ψηλοτάβανο(3,50 μ) μας υπνοδωμάτιο (3,20Χ2,90). Στον 3,20 τοίχο υπάρχει μια μπαλκονόπορτα με ανοιγόμενα φύλλα (0,90Χ2,20) και ακριβώς στον κάθετο τοίχο ένα παράθυρο (1μ μήκος) και αυτό με ανοιγόμενα φύλλα. Το παράθυρο και η μπαλκονόπορτα είναι σαν να ακουμπούν το ένα με το άλλο στη γωνία. Το δωμάτιο βρίσκεται σε υπερυψωμένο ισόγειο. Τι είδος κουρτίνας πρέπει να μπει στο παράθυρο και τi στη μπαλκονόπορτα, ώστε να μη ''μπουκώσει'' ο χώρος, μα να είναι και λειτουργικός»

Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι

«Να λοιπόν που ήρθε και η στιγμή εγώ, να πω ότι δεν θα ήθελα να βάλουμε τις οποιεσδήποτε κουρτίνες από το ταβάνι!!!

Αρχικά λοιπόν οι κουρτίνες (τόσο του παραθύρου όσο και της πόρτας) θα ήθελα να κρεμαστούν στη μέση της απόστασης μεταξύ κουφώματος και ταβανιού, αν αυτό είναι μικρότερο από 20 cm τότε θα τρυπήσουμε στα 20 cm ψηλότερα από το κούφωμα.

Μετά πάμε στο είδος, το γεγονός ότι τα ανοίγματα είναι ανοιγόμενα μας δυσκολεύει λίγο. Στο παράθυρο θα πρέπει να μπει οπωσδήποτε κάτι σε ευθεία γραμμή, δηλαδή ρόμαν ή ρόλλερ ή περσίδα (τα 20 cm μας φτάνουν για να ανεβεί τελείως το ρόμαν ή το ρόλλερ και να ανοίξει χωρίς εμπόδιο το παράθυρο ). Τα 2 κομμάτια θα είναι πιο χρηστικά , για να ανοίγετε όποιο παραθυρόφυλλο θέλετε.

Πάμε τώρα στην πόρτα, αν δεν ήταν ανοιγόμενη τότε θα πηγαίναμε και εκεί σε ρόλλερ ή σε ρόμαν, για αν μην φάμε όγκο από το δωμάτιο, όμως δεν είναι καθόλου χρηστικά λόγω του ανοιγόμενου. Αν δεν υπήρχε το παράθυρο δίπλα ακριβώς θα μπορούσαμε να βάλουμε κάτι από τα 3 παραπάνω πάνω στο κούφωμα, για να το ακολουθεί όταν ανοίγει, όμως θα έχουμε ένα τεράστιο σκαλί ύψους και δεν θα το πρότεινα. Άρα για μένα η καλύτερη λύση για την πόρτα είναι η κλασική κουρτίνα, να χρειάζεται απλά να την τραβήξω και να βγω. Επίσης θα ήθελα να είναι 1 φύλλο γιατί είναι αρκετά μικρή και αν γίνουν 2 θα είναι τόσο μικρά που θα κάνουν ακόμη πιο μακρόστενο το παράθυρο. Ελπίζω να βοήθησα και περιμένω να δω το τελικό αποτέλεσμα!»

Σχετικά Άρθρα

  • Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού

    Νέο μωράκι στην οικογένεια; Είτε μόλις γεννήσατε, είτε ετοιμάζεστε να το φέρετε στον κόσμο, τα βρεφικά σεντόνια και οι βρεφικές κουρτίνες θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στο δωμάτιο του δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να μεγαλώσει σωστά και προστατευμένο.

  • Κουρτίνες, στόρια, πάνελ παραθύρων: Τα μοναδικά πλεονεκτήματα τους Κουρτίνες, στόρια, πάνελ παραθύρων: Τα μοναδικά πλεονεκτήματα τους

    Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες, ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό και τη θέα, συμπληρώνονται συνήθως από τις κουρτίνες, τα στόρια, τα πάνελ κ.ά. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης κουρτινών θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα παρακάτω:

  • Έχω πολλά ετερόκλιτα στοιχεία στο χώρο μου. Τι χρώμα κουρτίνες να επιλέξω; Έχω πολλά ετερόκλιτα στοιχεία στο χώρο μου. Τι χρώμα κουρτίνες να επιλέξω;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    «Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνες να βάλω στο σαλόνι μου. Επειδή έχω πολλά άσχετα χρώματα νομίζω δυσκολεύομαι αρκετά. Έχω 1 γκρι καναπέ, 1 πορτοκαλί καναπέ, 2 βιβλιοθήκες σκούρο καφέ , 1 βιβλιοθήκη λεύκη, 1 τραπεζάκι λευκό και ένα τραπέζι με τζαμί και ινοξ πόδια. Θα ταίριαζαν βυσσινί? Η προτείνετε μου κάποιο χρώμα. Ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων. Θα έστελνα φωτογραφία αλλά τα έπιπλα είναι σε διαφορετικά σπίτια υπό μετακόμιση.»

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved