Μπορείτε να μου προτείνετε ταπετσαρία και κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι;

Ερώτηση αναγνώστριας:

"α) Η κρεβατοκάμαρα μου, η οποία είναι μικρή σε διαστάσεις έχει λευκή ντουλάπα και το πάτωμα είναι πλακάκι λευκό με γκρι νερά. Το κρεβάτι είναι γκρι υφασμάτινο σε μοντέρνο ύφος με μπεζ κομοδίνα. Σκεφτόμουν να βάλω στον τοίχο που είναι στο πίσω μέρος του κρεβατιού ταπετσαρία, αλλά τι χρώμα και τι σχέδιο να επιλέξω έτσι ώστε να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος; Επίσης τι χρώμα κουρτίνες να επιλέξω;

β) Το σαλόνι μου, το οποίο είναι ενιαίος χώρος με τη κουζίνα έχει επίσης πάτωμα από λευκό πλακάκι με γκρι νερά. Ο καναπές είναι ανοιχτόχρωμο γκρι και οι πολυθρόνες είναι μαύρες με γκρι μαξιλάρια. Θα ήθελα και εδώ τη συμβουλή σας για το χρώμα των κουρτινών."

Την απάντηση δίνει η Νάσσια Καραγιώτα από το εργαστήρι

α) Για να κάνουμε ένα χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος θα πρέπει, να μην έχουμε μεγάλες αντιθέσεις και να εκμεταλλευτούμε όσο τα δυνατό περισσότερο το φυσικό φως του δωματίου. Βέβαια σε αυτό βοηθούν και τα ανοιχτά χρώματα όχι απαραίτητα τα θερμά.

Για εσάς που έχετε συνδυασμό γκρι με μπεζ, θα μου άρεσε πάρα πολύ μια ταπετσαρία σε αυτά τα χρώματα όπως σας έχω παρακάτω.

Αν είναι δυνατό το υπόλοιπο δωμάτιο θα το έβαφα σε μια πολύ ελαφριά απόχρωση της ταπετσαρίας, και μετά θα πήγαινα στην κουρτίνα.

Τα πάω με αυτή τη σειρά γιατί για εμένα είναι πολύ πιο εύκολο να βρούμε κουρτίνα σύμφωνα με την ταπετσαρία παρά ταπετσαρία σύμφωνα με την κουρτίνα. Στην κουρτίνα αφού θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο το δωμάτιο, θα πρότεινα να μπει μονή και όχι διπλή (για να μην μπουκώσει ο μικρός χώρος από τα πολλά μέτρα ύφασμα) αλλά και ημιδιάφανη. Η οργάτζα θεωρείται πια αρκετά ξεπερασμένη αλλά και λίγη για μόνη της, όμως υπάρχουν υπέροχες γάζες, λινά, οργάντζα με λινό…. Σας δείχνω παρακάτω κάποια παραδείγματα.

β) Στο σαλόνι τώρα νομίζω ότι μπορείτε να ξεδώσετε!!! Οι επιλογές είναι αμέτρητες, μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα που σας αρέσει και να εστιάσετε σε αυτό. Δείτε για παράδειγμα τους παρακάτω συνδυασμούς από την Benjamin Moore.

Και μερικές ήδη υλοποιημένες ιδέες για συνδυασμό γκρι με κάτι!

Μαύρη κουρτίνα με ασπρόμαυρη δέστρα

Ριγέ κουρτίνα με πιάστρα

Συνδυασμός κουρτίνας ρομάν με σουπλά

Γκρί κουρτίνες

Γκρί κουρτίνα με πιάστρα τύπου "γραβάτα"

Σχετικά Άρθρα

  • Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού

    Νέο μωράκι στην οικογένεια; Είτε μόλις γεννήσατε, είτε ετοιμάζεστε να το φέρετε στον κόσμο, τα βρεφικά σεντόνια και οι βρεφικές κουρτίνες θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στο δωμάτιο του δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να μεγαλώσει σωστά και προστατευμένο.

  • Κουρτίνες, στόρια, πάνελ παραθύρων: Τα μοναδικά πλεονεκτήματα τους Κουρτίνες, στόρια, πάνελ παραθύρων: Τα μοναδικά πλεονεκτήματα τους

    Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες, ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό και τη θέα, συμπληρώνονται συνήθως από τις κουρτίνες, τα στόρια, τα πάνελ κ.ά. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης κουρτινών θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα παρακάτω:

  • Έχω πολλά ετερόκλιτα στοιχεία στο χώρο μου. Τι χρώμα κουρτίνες να επιλέξω; Έχω πολλά ετερόκλιτα στοιχεία στο χώρο μου. Τι χρώμα κουρτίνες να επιλέξω;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    «Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνες να βάλω στο σαλόνι μου. Επειδή έχω πολλά άσχετα χρώματα νομίζω δυσκολεύομαι αρκετά. Έχω 1 γκρι καναπέ, 1 πορτοκαλί καναπέ, 2 βιβλιοθήκες σκούρο καφέ , 1 βιβλιοθήκη λεύκη, 1 τραπεζάκι λευκό και ένα τραπέζι με τζαμί και ινοξ πόδια. Θα ταίριαζαν βυσσινί? Η προτείνετε μου κάποιο χρώμα. Ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων. Θα έστελνα φωτογραφία αλλά τα έπιπλα είναι σε διαφορετικά σπίτια υπό μετακόμιση.»

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved