Πώς να διακοσμήσω τον τοίχο δεξιά και αριστερά από εσωτερικό παράθυρο;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Στην τραπεζαρία μου ο ένας τοίχος έχει ένα μικρό παράθυρο που τον χωρίζει σε 2 μέρη. Έχω τοποθετήσει στο παράθυρο μια κουρτίνα roman σε άσπρο- μαύρο χρώμα. Θα ήθελα να μου πείτε πώς μπορώ να διακοσμήσω τον τοίχο δεξιά και αριστερά από το παράθυρο.” Αναστασία

Η άποψη μας

Οι επιλογές διακόσμησης πλευρικά του παράθυρου εξαρτώνται από το πλάτος του τοίχου που απομένει και από το στυλ διακόσμησης του χώρου.

Αναφέρουμε διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να πλαισιώσουν το παράθυρο σας.

Απλίκες τοίχου

Αν υπάρχει δυνατότητα παροχής ρεύματος οι απλίκες δεξιά και αριστερά του παράθυρου συνεισφέρουν στο φωτισμό του χώρου. Το στυλ τους πρέπι να συνδυάζεται με το ύφος των επίπλων του χώρου.

Έργα τέχνης

Δύο διακριτικού μεγέθους έργα τέχνης εκατέρωθεν του παράθυρου τονίζουν τον τοίχο με την παρουσία τους. Η τεχνοτροπία τους θα εξαρτηθεί από το ύφος διακόσμησης.

Αυτοκόλλητα τοίχου

Μια σύγχρονη, αρκετά οικονομική, ευέλικτη λύση αποτελούν τα αυτοκόλλητα τοίχου. Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη, στυλ και θεματογραφία.

Σχετικά Άρθρα

  • Αυτοκόλλητα τοίχου που φέρνουν την άνοιξη στο χώρο Αυτοκόλλητα τοίχου που φέρνουν την άνοιξη στο χώρο

    Τα αυτοκόλλητα τοίχου αποτελούν ιδανική λύση διακόσμησης. Χρησιμοποιούνται ευρέως καθώς μπορούν να αλλάξουν εύκολα και γρήγορα την εμφάνιση ενός τοίχου. Σε σύγκριση με το χρονοβόρο βάψιμο και την σχετικά ακριβή λύση της ταπετσαρίας, τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι οικονομικά και μπορούν να τοποθετηθούν από μη-επαγγελματίες.

  • Πως να διακοσμήσω έναν τοίχο από γυψοσανίδες χωρίς να καρφώσω ή να βιδώσω πάνω του; Πως να διακοσμήσω έναν τοίχο από γυψοσανίδες χωρίς να καρφώσω ή να βιδώσω πάνω του;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    "Ο καναπές του σαλονιού μου βρίσκεται μπροστά από λευκό τοίχο. Ο τοίχος είναι κατασκευασμένος με γυψοσανίδες. Πώς μπορώ να τον διακοσμήσω χωρίς να καρφώσω ή να βιδώσω πάνω του"

    Η απάντησή μας:

    Μερικές ιδέες διακόσμησης χωρίς να τρυπήσετε τον τοίχο από γυψοσανίδα είναι οι παρακάτω:

    Τοποθετήστε αυτοκόλλητα τοίχου.

    Στο εμπόριο διατίθεται μια μεγάλη ποικιλία από αυτοκόλλητα, με δεκάδες διαφορετικά θέματα, στύλ και χρώματα. Τσ αυτοκόλλητα τοίχου τοποθετούνται και αφαιρούνται εύκολα χωρίς να καταστρέφουν τις επιφάνειες. Είναι οικονομικά και επιτρέπουν τη συχνή ανανέωση της διακόσμησης του χώρου.

    Τοποθετήστε μια κατακόρυφη λωρίδα ταπετσαρίας.

    Επιλέξτε μια εντυπωσιακή ταπετσαρία και τοποθετήστε μια λωρίδα, από το δάπεδο ως την οροφή. Η ταπετσαρία, αφαιρείται χωρίς να αφήνει σημάδια στις επιφάνειες των τοίχων.

    Κρεμάστε πίνακες ζωγραφικής, διακοσμητικά κάδρα, φωτογραφίες, κλπ, από την οροφή.

    Αν θέλετε να τοποθετήσετε πίνακες στους τοίχους, χωρίς όμως να τους τρυπήσετε, μπορείτε να καταφύγετε στη λύση της ανάρτησης από την οροφή με ανοξείδωτα συρματόσχοινα. Αν θέλετε να κρεμάσετε περισσότερους πίνακες, μπορείτε να στερεώσετε στην οροφή μια λεπτή κουρτινόβεργα και από αυτή να κρεμάσετε τα συρματόσχοινα.

  • Τι ντουλάπια, κουρτίνα και τραπέζι να επιλέξω στην κουζίνα μου; Τι ντουλάπια, κουρτίνα και τραπέζι να επιλέξω στην κουζίνα μου;

    Ερώτηση αναγνώστη

    "Θα ήθελα τη συμβουλή σας για το τι χρώμα ντουλάπια να βάλω στη μικρή κουζίνα μου. Στέλνω 2 σχέδια για να καταλάβετε το μέγεθος και την απλότητά της και έχω μπερδευτεί απίστευτα πολύ. Είναι που δεν υπάρχουν λεφτά και θα μπει κλασσική μελαμίνη οπότε οι επιλογές μου είναι περιορισμένες. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να την κάνω 2χρωμη ή μονόχρωμη; Τα πλακάκια είναι μπεζ γυαλιστερά και υπάρχει ένα παράθυρο απέναντι από το ψυγείο. Είναι ξεχωριστή με τον υπόλοιπο χώρο. Ούτε χρώμα στους τοίχους ξέρω, ούτε τραπέζι ούτε κουρτίνα..."

    Η απάντησή μας:

    Καταρχήν, το γεγονός ότι επιλέγετε μελαμίνη δεν είναι απαραίτητα κακό. Το υλικό αυτό είναι οικονομικό και έτσι σας δίνει μεγαλύτερη ελευθερία να αλλάξετε (ή να ανανεώσετε) την κουζίνα σας μελλοντικά.

    Σε σχέση με τις εικόνες που μας στείλατε: Μας άρεσε περισσότερο η πρώτη κουζίνα. Μας άρεσε επίσης, η επιλογή διαφορετικού χρώματος μεταξύ κάτω και πάνω ντουλαπιών. Επιλέξτε λοιπόν διχρωμία στην κουζίνα σας.

    Όσον αφορά το χρώμα των τοίχων: Μπορείτε να επιλεξετε ένα τόνο του γκρί (με μικρή προσθήκη χρώματος λαδί), όπως για παράδειγμα το "Overtly Olive" της dulux.

    http://www.dulux.co.uk/servlet/SiteAdvancedSearchHandler

    Όσον αφορά την κουρτίνα: Επιλέξτε καλύτερα τον τύπο κουρτίνας roman (πακέτο) σε ουδέτερα χρώματα.

    Όσον αφορά το τραπέζι της κουζίνας: Μπορείτε να επιλέξετε μια σύνθεση τραπεζιού και καθισμέτων από λευκό λακαρισμένο ξύλο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved