Πώς να διαρρυθμίσω στενόμακρο μπάνιο με την πόρτα στη μικρή πλευρά;

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Θα ήθελα να με βοηθήσετε να σχεδιάσω το μπάνιο μου. Οι διαστάσεις είναι 3,00 Χ 1,50 μέτρα. Η πόρτα βρίσκεται στα 0,5m από το 1,50m και υπάρχει ένα μικρό παράθυρο ακριβώς απέναντι. Θα ήθελα να τοποθετήσω και πλυντήριο ρούχων."

Η απάντησή μας:

Σύμφωνα με την περιγραφή σας, το μπάνιο σας είναι μακρόστενο με τη πόρτα στην μικρή πλευρά. Επίσης θέλετε να τοποθετήσετε πλυντήριο (τυπικές διαστάσεις πλυντηρίου 0,60Χ0,60m). Ωστόσο, αναφέρετε ότι η απόσταση μεταξύ τοίχου και πόρτας είναι 0,54 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι δε χωράει το πλυντήριο ακριβώς δίπλα στην πόρτα.

Σας προτείνουμε τις εξής δύο κατόψεις:

Κάτοψη μπάνιου Α:

Προτείνουμε την τοποθέτηση ντουζιέρας στο ένα ακρο του μπάνιου (διαστάσεις 0,70Χ1,20). Δίπλα μπορεί να κατασκευαστεί ένα ψηλό, μακρόστενο ντουλάπι για την τοποθέτηση των ειδών καθαριότητας, προσωπικής υγιεινής, των πετσετών μπάνιου, κλπ. Προαιρετικά μπορείτε να τοποθετήσετε μπροστά από την ντουζιέρα, συρόμενες πόρτες που θα προστατεύουν το μπάνιο από τα νερά.

Στην είσοδο του μπάνιου μπορεί να τοποθετηθεί ο νιπτήρας, ένθετος σε πάγκο. Δίπλα και κάτω από τον πάγκο μπορεί να τοποθετηθεί το πλυντήριο. Δεν προτείναμε την τοποθέτηση του πλυντηρίου ακριβώς μπροστά από την είσοδο καθώς μας είπατε ότι η απόσταση της πόρτας από τον τοίχο είναι 0,54 εκ. Συνεπώς δεν χωράει ένα τυπικό πλυντήριο (διαστάσεις πλυντηρίου 60Χ60).

Πάνω από το πλυντήριο μπορούν να τοποθετηθούν ράφια για μικροαντικείμενα.

Ανάμεσα στο πλυντήριο και τη λεκάνη της τουαλέτας, μπορεί να τοποθετηθεί προαιρετικά ένα χαμηλό διαχωριστικό από ημιδιάφανο γυαλί (αμμοβολή) που θα κρύβει τη λεκάνη της τουαλέτας.

Κάτοψη μπάνιου Β:

Προτείνουμε την τοποθέτηση γωνιακής ντουζιέρας και δίπλα την τοποθέτηση του πλυντηρίου. Πάνω από το πλυντήριο μπορεί να κατασκευαστεί ντουλάπι για την αποθήκευση των ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.

Μεταξύ της λεκάνης και του νιπτήρα, προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί διαχωριστικό από γυαλί (αμμοβολή) που θα κρύβει τη λεκάνη.

Ο νιπτήρας μπορεί να είναι επικαθήμενος σε πάγκο, ένθετος ή νιπτήρας με κολώνα. Κάτω από το νιπτήρα μπορούν να τοποθετηθούν ντουλάπια.

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου

    Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εύκολη και να περιλαμβάνει επιλεγμένες προσθήκες ή στοχευμένες αλλαγές που σκοπό έχουν την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου. Τέτοιες απλές ανακαινίσεις, περιορίζονται συνήθως στην αντικατάσταση του εξοπλισμού (πχ. βρύσες, κρεμάστρες κτλ.) και σε αλλαγές διακοσμητικών στοιχείων. Ωστόσο, η ολική ανακαίνιση του μπάνιου αποτελεί μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία καθώς μπορεί να περιλαμβάνει αποξηλώσεις επενδύσεων (πχ. των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων), αποξηλώσεις των ειδών υγιεινής, επανασχεδιασμό των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ακόμη και καθαιρέσεις τοίχων.

  • Καινοτομίες στο μπάνιο: για ευεξία και απολαυστική χρήση Καινοτομίες στο μπάνιο: για ευεξία και απολαυστική χρήση

    Αν σχεδιάζετε ανακαίνιση μπάνιου σας σκεφθείτε κατάλληλες επιλογές σε υλικά και εξοπλισμό για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορείτε να προχωρήσετε σε επιλογές καινοτομιών για να το μετατρέψετε σε ένα ευχάριστο, απολαυστικό πολυλειτουργικό χώρο.

  • Μικρά μυστικά για να κάνετε το χώρο του μπάνιου να δείχνει μεγαλύτερος Μικρά μυστικά για να κάνετε το χώρο του μπάνιου να δείχνει μεγαλύτερος

    Ο χώρος του μπάνιου αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο και ο σχεδιασμός του αποτελεί μια σημαντική πρόκληση, τόσο για τους ίδιους τους χρήστες όσο και για τους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές. Ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση του μπάνιου είναι φυσικά το μικρό εμβαδόν. Πράγματι, πολλά διαμερίσματα λόγω του περιορισμένου συνολικού εμβαδού διαθέτουν ένα ή περισσότερα μπάνια με μικρές διαστάσεις.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved