Τι χρώματα να συνδυάσω σε σαλόνι, με ντουλάπια κουζίνας καρυδιά;

Τι χρώματα να συνδυάσω σε σαλόνι, με ντουλάπια κουζίνας καρυδιά; http://www.houzz.com/photos/400139/Kitchen-contemporary-kitchen-minneapolis

Ερώτηση αναγνώστη

“Με ποια χρώματα μπορώ να παίξω στο σαλόνι-χωλ (ενιαίος χώρος), στον οποίο έχει πρόσβαση η κουζίνα χρώματος δρυ καρυδιά καφέ? Δεν υπάρχουν έπιπλα ούτε τίποτα. Ευχαριστώ” Βασίλης

Η άποψη μας

Το χρώμα των ντουλαπιών προσδίδει μια σκούρα νότα στο χώρο, οπότε για τους τοίχους πρέπει να κινηθείτε στην περιοχή των ανοιχτόχρωμων ουδέτερων αποχρώσεων. Η επιλογή των χρωμάτων εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου και το στυλ διακόσμησης.

Γκρι-μπλε

Η απόχρωση αυτή επιλέγεται σε κλασικό ύφος του χώρου, αναδεικνύει τα σκούρα έπιπλα και δίνει δυνατότητες επιλογής χρωμάτων σε υφάσματα και κουρτίνες.

Πράσινο του φασκόμηλου

Χρώμα κατάλληλο για το καθιστικό, και σε συνδυασμό με τα ντουλάπια σε καρυδιά δίνει γήινο τόνο στη διακόσμηση του χώρου. Επιλέξτε φυσικά υλικά για τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου, πχ καραβόπανα και γάζα στις κουρτίνες.

Ανοιχτό γκρι

Το γκρι χρώμα συνδυάζεται με το καρυδί χρώμα, αρκεί ο χώρος να φωτίζεται επαρκώς. Για τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου διαλέξτε ουδέτερες αποχρώσεις, γκρι, off white και μπεζ.

Κρεμ της βανίλιας

Μία ασφαλής, αρκετά κοινή επιλογή για τους τοίχους. Ωστόσο σε συνδυασμό με το χρώμα της καρυδιάς και ενδεχόμενα σκουρόχρωμα έπιπλα, μπορεί να προκύψει ένα ενδιαφέρον τονικό κοντράστ, που δίνει ενδιαφέρον και κομψότητα στο χώρο και είναι κατάλληλο για σύγχρονο ύφος στο χώρο.

Απόχρωση της γαλλικής βανίλιας

Μια ανοιχτόχρωμη, ζεστή, πλούσια απόχρωση που προσδίδει ξεχωριστό ύφος στο χώρο, είτε σύγχρονου, είτε κλασικού στυλ, που συνδυάζεται απόλυτα με το καρυδί χρώμα των ντουλαπιών και συνδυάζεται αρμονικά με πολλές χρωματικές επιλογές στα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου.

Σχετικά Άρθρα

 • Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου; Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Θέλω να δώσω χρώμα στο σαλόνι μου και θα ήθελα να μου προτείνετε χρώματα. Το σαλόνι μου είναι εκρού, τα έπιπλα μου βέγκε σκούρο και οι κουρτίνες μου λαδί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.” Βιργινία

  Η άποψη μας

  Επειδή δεν γνωρίζουμε το μέγεθος του χώρου και το υλικό του δαπέδου (μάρμαρο/ πλακάκι ή ξύλο), προτείνουμε δύο εναλλακτικά σχήματα.

  Το εξεζητημένο ανοιχτό σοκολά, εντυπωσιακό και ζεστό συγχρόνως σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμο δάπεδο προβάλλει τα στοιχεία του χώρου και δημιουργεί μία ατμόσφαιρα θαλπωρής.

  Το δροσερό, ζωηρό γαλάζιο σε συνδυασμό με ζεστό ξύλινο δάπεδο αποτελεί την ιδανική απόχρωση για να ανανεώσετε το χώρο σας. Καλή επιτυχία!

 • Τι χρώμα ντουλάπια κουζίνας να διαλέξω σε ορεινό σπίτι; Τι χρώμα ντουλάπια κουζίνας να διαλέξω σε ορεινό σπίτι;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Θα ήθελα πολύ την βοήθεια σας. Σε ορεινό σπίτι 60τ.μ η οροφή του είναι από σουηδική ξυλεία στο φυσικό χρώμα. Τα παράθυρα και οι πόρτες είναι στο χρώμα της καρυδιάς. Το καθιστικό με την κουζίνα είναι ενιαίο. Ο προβληματισμός μου είναι σε τι χρώμα να διαλέξω τα ντουλάπια της κουζίνας όπως και τι χρώμα πλακάκι στο πάτωμα; Ευχαριστώ.” Έλλη

  Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

  Το φυσικό χρώμα της ξυλείας στην οροφή, καθώς και τα κουφώματα σε χρώμα καρυδιάς μπορούν να συνδυαστούν με γήινους τόνους που θα δώσουν ένα ιδιαίτερο και ζεστό αποτέλεσμα. Το σπίτι βρίσκεται στο βουνό οπότε θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε το φυσικό τοπίο στη διακόσμηση του σπιτιού.

  Παρακάτω θα δείτε κάποια ενδεικτικά χρώματα πλακιδίων που ταιριάζουν στους τόνους της κατοικίας. Για να έχει ένα πιο κλασικό στυλ θα ήταν καλή η διάσταση 30εκ.Χ30εκ..

  Επίσης θα μπορούσατε να κάνετε ένα συνδυασμό με διαφορετικές διαστάσεις πλακιδίων.

  Το χρώμα της κουζίνας που θα σας πρότεινα να είναι στο χρώμα καρυδιάς, όπου θα ταιριάζει με τα κουφώματα και θα δώσει ζεστασιά στο σπίτι. Αυτή η κουζίνα θα ταίριαζε με όλα τα πλακάκια που σας έδειξα παραπάνω, αλλά θα ήταν καλύτερο να προτιμήσετε ή ένα πλακάκι σε μπεζ απόχρωση (για να υπάρχει αντίθεση και να μην σας δεσμεύσει στο χρώμα των επίπλων που θα επιλέξετε) ή με το πλακάκι στους τόνους του πράσινο.

  Άλλη μια λύση για ένα πιο φωτεινό αποτέλεσμα είναι το χρώμα στα ντουλάπια της κουζίνας να είναι σε ανοιχτό χρώμα. Εδώ θα μπορούσε τοποθετηθεί ένα ανοιχτόχρωμο πλακάκι για να δημιουργήσει ομοιομορφία ή ένα πλακάκι σε κεραμιδί χρώμα για αντίθεση με τα ντουλάπια.

  Πηγή φωτό: https://www.facebook.com/karampasis.solu

 • Τι χρώμα να βάψω το καθιστικό μου με πόρτες σε απόχρωση καρυδιάς; Τι χρώμα να βάψω το καθιστικό μου με πόρτες σε απόχρωση καρυδιάς;

  Ερώτηση αναγνώστη

  “Φτιάχνω καινούργιο σπίτι 55τ.μ. Έχει τοποθετηθεί πλακάκι 45Χ45 cream γυαλιστερό, κάνει σαν μάρμαρο με νερά καφέ σκούρα, όχι έντονα. Η πόρτα εισόδου είναι σε απόχρωση καρυδιάς, όπως κι οι εσωτερικές πόρτες. Το καθιστικό με την κουζίνα είναι ενιαίο και ανατολικό. Το ένα δωμάτιο είναι μεσοτοιχία με την κουζίνα ανατολικά και το άλλο είναι δυτικό. Σε τι απόχρωση θα ταίριαζε να βάψω τους τοίχους και το ταβάνι τόσο στο καθιστικό όσο και στα δωμάτια; Τα ντουλάπια κουζίνας και οι ντουλάπες στα δωμάτια θα πρέπει να είναι στο χρώμα της καρυδιάς όπως και οι πόρτες ή και κάτι άλλο; Ευχαριστώ.” Μηνάς

  Η άποψη μας

  Η επιλογή χρώματος για τους τοίχους εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όπως το μέγεθος του χώρου, η φωτεινότητα, το στυλ διακόσμησης, τα χρώματα των υπόλοιπων στοιχείων του χώρου και οπωσδήποτε οι προτιμήσεις των ενοίκων.

  Η απόχρωση της καρυδιάς είναι μια σκούρη, πλούσια, ζεστή απόχρωση που έρχεται σε αρμονική αντίθεση με απαλά χρώματα, όπως το μπεζ της βανίλιας, το ανοιχτό γκρι, το γκρι-μπλε, το offwhite.

  Σε κλασικό στυλ διακόσμησης και εφόσον το μέγεθος το χώρου είναι αρκετό, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους του καθιστικού κρεμ της βανίλιας με λευκή οροφή και να επιλέξετε ντουλάπια κουζίνας σε απόχρωση καρυδιάς.

  Σε σύγχρονο στυλ διακόσμησης μπορείτε να συνδυάσετε ντουλάπια κουζίνας με κάσωμα σε καρυδιά και πορτάκια σε λευκό ή μπεζ της καραμέλας, ακόμη και ολόλευκα ντουλάπια για πιο μοντέρνο ύφος στο χώρο.

  Στην περίπτωση αυτή οι τοίχοι βάφονται σε γκρι ανοιχτό ή γκρι-σιέλ. Επίσης ο χώρος αναδεικνύεται και με offwhite απόχρωση προς την ανοιχτή μόκα. Η οροφή μπορεί να έχει το ίδιο χρώμα με τους τοίχους ή να είναι λευκή.

  Αν υπάρχει κάποιο στοιχείο που θέλετε να αναδείξετε μπορείτε να βάψετε κάποιο τοίχο ή στοιχεία σε κάποιο σκουρότερο τόνο, αρκεί να μη δημιουργείται αίσθημα στενότητας στο χώρο.

  Με την ίδια λογική επιλέγεται και το χρωματικό σχήμα στα δωμάτια. Η ντουλάπα αποτελεί το ογκωδέστερο έπιπλο του δωματίου, οπότε μπορείτε να διαλέξετε απόχρωση ανοιχτότερη, που συνδυάζεται με την καρυδί πόρτα του δωματίου, όπως μπεζ της καραμέλας.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved