Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στη σαλοτραπεζαρία μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

"Σας στέλνω τον χώρο που θέλω να βάλω το σαλόνι μου με τραπεζαρία και τζάκι. Θα ήθελα την βοήθειά σας γιατί δυσκολεύομαι πάρα πολύ στην διάταξη των επίπλων, λόγω σχεδίου! Το μόνο που έχω είναι η τραπεζαρία, 180*90. Θέλω γενικά ένα σαλόνι που να μπορεί να φιλοξενεί αρκετό κόσμο (δεν μου αρκεί ένας τριθέσιος καναπές). Θέλω ένα ζεστό χώρο σε ρουστικ -χωριάτικο στυλ που να μπορεί να χωρέσει και έξτρα έπιπλα όπως έπιπλο τν, βιτρίνα, μπουφέ! Επίσης και κάτι άλλο σημαντικό για μένα είναι να μπορεί η μπαλκονόπορτα να ανοίγει, να μην μπει κάποιος καναπές μπροστά! Μακάρι να μπορέσετε να με βοηθήσετε, παιδεύομαι πάνω από ένα χρόνο να βγάλω ένα όμορφο σχέδιο! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!" Αναστασία

Η άποψη μας

Πράγματι το σχήμα του χώρου δημιουργεί δυσκολίες στη χωροθέτηση των επίπλων. Παρόλα αυτά όμως μπορεί να προκύψει ένας ζεστός, φιλικός χώρος με την τοποθέτηση τζακιού και οργάνωση γύρω από αυτό του καθιστικού σας.

Στο σκίτσο της κάτοψης που στείλατε δεν αναφέρεται η θέση και οι διαστάσεις των κουφωμάτων (μπαλκονόπορτα-παράθυρο) και στην πρόταση μας προβλέψαμε ανοίγματα συνήθων διαστάσεων.

Επίσης θέλουμε να αναφέρουμε ότι στο χώρο είναι απαραίτητη η άνεση στην κυκλοφορία και το αίσθημα ευρυχωρίας. Κατά συνέπεια θα πρέπει να γίνει ιεράρχηση στην επιλογή των απαραίτητων επίπλων του χώρου.

Στην πρόταση μας ιεραρχήσαμε τις επιθυμίες σας για την επίπλωση του χώρου και χωροθετήσαμε τα έπιπλα που απαιτούνται.

Το τζάκι τοποθετείται στην πάνω δεξιά γωνία όπως μπαίνουμε στο χώρο και σε απόσταση 50εκ. προς την μπαλκονόπορτα. Στο χώρο που δημιουργείται πλευρικά προτείνουμε ξυλοθήκη, που ενισχύει τη ρουστίκ αισθητική που θέλετε στο χώρο.

Εναλλακτικά μπορείτε να αξιοποιήσετε το χώρο αυτό διαμορφώνοντας τον σαν βιτρίνα, για την οποία δεν βρίσκεται κατάλληλη και αρμονική θέση.

Επάνω στο τζάκι προτείνουμε και την τοποθέτηση της TV, καθώς στο χώρο είναι πολύ δύσκολο να τοποθετηθεί έπιπλο. Αν η μπαλκονόπορτα βρίσκεται πιο κάτω από τη θέση που την χωροθετήσαμε, ίσως υπάρχει χώρος για έπιπλο TV δίπλα στο τζάκι.

Απέναντι του τζακιού προτείνουμε ένα διθέσιο και ένα τριθέσιο καναπέ και τραπεζάκι μέσης. Μεταξύ τους προτείνουμε πλευρικό στρογγυλό τραπεζάκι ρουστίκ αισθητικής.

Στην κάτω δεξιά γωνία με το παράθυρο χωροθετούμε την τραπεζαρία και αριστερά της εισόδου προτείνουμε ένα μπουφέ με καθρέπτη, κλασική επιλογή για το στυλ διακόσμησης που θέλετε στο χώρο σας.

Σχετικά με επιλογές για ρουστίκ- χωριάτικο στυλ στο χώρο, επειδή δεν γνωρίζουμε το δάπεδο σας, περιοριζόμαστε να προτείνουμε έπιπλα σε χρώμα καρυδιάς, ένα βαθύ, γλυκό καφέ χρώμα, καναπέδες σε απόχρωση γαλαζοπράσινου, ριγέ ταπετσαρισμένες καρέκλες και κουρτίνες σε φυσικές αποχρώσεις, για να αναδεικνύουν το χρώμα των επίπλων.

Επίσης προτείνουμε ξύλινη επένδυση του τζακιού σε απόχρωση ξανθής βραζιλιάνικης κερασιάς (Jatoba).

Το χρωματικό σχήμα που προτείνουμε είναι ενδεικτικό, γιατί πρέπει να διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη και το υλικό και την απόχρωση του δαπέδου.

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο καθιστικό μου; Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο καθιστικό μου;

    Ερώτηση αναγνώστη

    “Θα μπορούσα να σας στείλω ένα σχέδιο διαμερίσματος ώστε να με βοηθήσετε στην επιλογή και τοποθέτηση των επίπλων?” Κώστας

  • Τι χρώματα να επιλέξω στο σαλόνι μου; Τι χρώματα να επιλέξω στο σαλόνι μου;

    Ερώτηση αναγνώστη:

    Θέλω τη βοήθειά σας για να επιλέξω χρώματα για τις κουρτίνες, το ταβάνι και το χαλί στο σαλόνι μου. Το σαλόνι είναι μικρό και έχει τετράγωνο σχήμα. Δύο πλευρές του δωματίου έχουν παράθυρα. Μία πλευρά έχει πόρτα στην άκρη και ακριβώς στην απέναντι πλευρά υπάρχει δέυτερη πόρτα. Στο σαλόνι, υπάρχει ένας μεγάλος καναπές και δύο μικρές πολυθρόνες. Τα χρώματα των επίπλων είναι σκούρο καφέ ξύλο και το ύφασμα κρεμ. Το σπίτι έχει γκρι και λευκό χρώμα. Όλα τα έπιπλα έχουν κλασικό στυλ. Το πάτωμα είναι στρωμένο με λευκό και μαύρο μάρμαρο με γκρι λεπτομέρειες. Μου αρέσουν τα ζωντανά και νεανικά χρώματα και η έντονη αντίθεση.

    Η απάντηση μας:

    Σας προτείνουμε δύο διαφορετικά χρωματικά σχήματα:

    1ο σχήμα: Παιχνίδι με την αντίθεση μεταξύ θερμών και ψυχρών χρωμάτων: Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να παίξετε με την κλασική αντίθεση μεταξύ θερμών και ψυχρών χρωμάτων. Επιλέξτε για τους τοίχους ένα απαλό και φωτεινό γαλάζιο. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι αισιόδοξο και θα προσφέρει αρμονία και φώς στο καθιστικό σας. Για να εξισορροπήσετε το ψυχρό φόντο, προτείνουμε να στρώσετε στο δάπεδο ένα χαλί σε ζεστές, γήινες αποχρώσεις, με τόνους του πορτοκαλί, της τερακότα, του καφέ και του κόκκινου. Επιπλέον, προσθέστε μερικές πορτοκαλί πινελιές, όπως μαξιλάρια και διακοσμητικά αντικείμενα για να τονίσετε ακόμη περισσότερο την αντίθεση μεταξύ ψυχρού-θερμού. Σε ότι αφορά στην κουρτίνα, επιλέξτε ένα ουδέτερο ύφασμα όπως γκρι, λευκό, ασημί, κρεμ με ένα απλό μοτίβο.

    2ο σχήμα: Λευκό φόντο και λεπτομέρειες στο αγαπημένο σας χρώμα. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνουμε να βάψετε του τοίχους και την οροφή με λευκό χρώμα ή υπόλευκο, δηλαδή να δημιουργήσετε ένα ουδέτερο φόντο. Η επιλογή αυτή σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε λεπτομέρειες σε έντονα χρώματα. Μια ιδέα είναι να διαλέξετε το αγαπημένο σας χρώμα, για παράδειγμα το πράσινο της ελιάς, και να επιλέξετε κουρτίνες και χαλί σε αυτήν την απόχρωση.

  • Με τί ύφασμα να ντύσω τις καρέκλες της τραπεζαρίας; Με τί ύφασμα να ντύσω τις καρέκλες της τραπεζαρίας;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    Έχω ενιαίο χώρο τραπεζαρία-σαλόνι-κουζίνα. Tο χρώμα του καναπέ μου είναι πορτοκαλί με μαξιλάρια λαχανί το ίδιο και οι καρέκλες της τραπεζαρίας μου. Tα έπιπλα είναι βέγκε, οι κουρτίνες είναι ανοικτό καφέ με λίγο μπεζ και πορτοκαλί, οι τοίχος είναι μπεζ ανοικτό Τι χρώμα ύφασμα μπορώ να αγοράσω για να ντύσω τις καρέκλες της τραπεζαρίας και να ταιριάζει με το καναπέ?

    Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι:

    Ανάλογα με το ύφος που θέλετε να πετύχετε θα κινηθείτε…. Δηλαδή, σας αρέσουν γενικά τα έντονα χρώματα και θέλετε να τα συνεχίσετε? Τότε θα μπορούσατε να βάλετε κίτρινο, και πράσινο εύκολα.

    Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε τις 4 καρέκλες πιο άτονες και 2 πιο έντονες μέχρι και εμπριμέ. Εάν προτιμάτε κάτι πιο ήσυχο, τότε θα μπορούσαν τα καλύμματα να είναι μπεζ προς ώχρα και τα κορδόνια μόνο να είναι ένα έντονο πορτοκαλί σαν του καναπέ σας.

    Βέβαια υπάρχει πάντα και η ασφαλής επιλογή του σπαγγί ή του γκρί!

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved