Τί κουρτίνες να επιλέξω, αν οι μπαλκονόπορτες είναι η μία δίπλα στην άλλη

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Θα ήθελα την συμβουλή σας. Θέλω να πάρω κουρτίνες για το σαλόνι και την κουζίνα όμως δεν εχω ιδέα τι ταιριάζει. Το σαλόνι και η κουζίνα ειναι μαζί και η μια μπαλκονόπορτα ειναι δίπλα στην άλλη. Το σαλόνι ειναι μαύρο μπλε με κόκκινα μαξιλάρια, οι τοίχοι ειναι άσπροι, έχω ενα σύνθετο που είναι μαύρο με γκρι αμμοβολή. Σας ευχαριστώ πολυ."

Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από ‘το εργαστήρι’

Η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση σας είναι κάπως πιο δύσκολη μιας και όχι μόνο η κουζίνα και το σαλόνι είναι μαζί αλλά και τα ανοίγματά τους είναι συνεχόμενα.

Θα ήθελα να έχω περισσότερες πληροφορίες, όπως τα χρώματα της κουζίνας και του πατώματος, μια φωτογραφία δε, για να προσανατολιστώ θα ήταν τέλεια! Όμως θα προσπαθήσω να το πιάσω σφαιρικά για να σας καλύψω όσο το δυνατό καλύτερα.

Αν είναι ευρύχωρα τότε μπορούμε να βάλουμε τις κλασικές κουρτίνες, διπλές ή μονές. Προσοχή! Αν είναι πολύ κοντά οι 2 πόρτες μην ‘μπουκώσει’ από το ύφασμα. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να καταλήξουμε και σε μονή. Αν τώρα δεν είναι και τόσο ευρύχωρα, θα προτιμούσα να μην έχουμε πολλά μέτρα ύφασμα και να πάμε ή σε ρόμαν ή σε ρόμαν με εξωτερικές κουρτίνες ή σε ρόλλερ. (να ξέρετε ότι τα ρόμαν δεν βολεύουν και τόσο στις ανοιγόμενες προς τα μέσα πόρτες). Η κάθε λύση θα δώσει και διαφορετικό στυλ.

Τώρα πάμε στα υφάσματα!!

Μπορούμε να βάλουμε χρώμα αλλά με μέτρο, ή κάποια μικρά σχεδιάκια ή σε ένα μέρος της κουρτίνας. Αν καναπές και σύνθετο βρίσκονται κοντά στις πόρτες τότε θα προτιμήσουμε κάτι πιο ήσυχο και πιο ανοιχτό. Όλα τα χρώματα του καναπέ μπορούν να βρίσκονται στην παλέτα καθώς και το γκρι, το άσπρο θα το αποφύγουμε αφού είναι και ό τοίχος σε άσπρο. Παρακάτω σας παραθέτω κάποια παραδείγματα.

Υφάσματα σαν και το παρακάτω όπου το σχέδιο βρίσκεται από τη μέση και κάτω για να μην είναι πολύ, σε σούρα μόνη της.

Σαν το παρακάτω χωρίς χρώμα

Σε αποχρώσεις του γκρι όπως το παρακάτω. Ωστότο, καλό θα ήταν να έχει κάτι ιδιαίτερο σε ύφανση ή υλικά.

Κάτι τέτοιο θα γινόταν πολύ ωραίο ρόμαν ή εξωτερική κουρτίνα.

Πάρτε και μια ιδέα από ρόλλερ

Και μερικές ιδέες από κουρτίνες που θα ταίριαζαν στο χώρο σας!

Σχετικά Άρθρα

  • Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού

    Νέο μωράκι στην οικογένεια; Είτε μόλις γεννήσατε, είτε ετοιμάζεστε να το φέρετε στον κόσμο, τα βρεφικά σεντόνια και οι βρεφικές κουρτίνες θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στο δωμάτιο του δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να μεγαλώσει σωστά και προστατευμένο.

  • Κουρτίνες, στόρια, πάνελ παραθύρων: Τα μοναδικά πλεονεκτήματα τους Κουρτίνες, στόρια, πάνελ παραθύρων: Τα μοναδικά πλεονεκτήματα τους

    Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες, ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό και τη θέα, συμπληρώνονται συνήθως από τις κουρτίνες, τα στόρια, τα πάνελ κ.ά. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης κουρτινών θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα παρακάτω:

  • Έχω πολλά ετερόκλιτα στοιχεία στο χώρο μου. Τι χρώμα κουρτίνες να επιλέξω; Έχω πολλά ετερόκλιτα στοιχεία στο χώρο μου. Τι χρώμα κουρτίνες να επιλέξω;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    «Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνες να βάλω στο σαλόνι μου. Επειδή έχω πολλά άσχετα χρώματα νομίζω δυσκολεύομαι αρκετά. Έχω 1 γκρι καναπέ, 1 πορτοκαλί καναπέ, 2 βιβλιοθήκες σκούρο καφέ , 1 βιβλιοθήκη λεύκη, 1 τραπεζάκι λευκό και ένα τραπέζι με τζαμί και ινοξ πόδια. Θα ταίριαζαν βυσσινί? Η προτείνετε μου κάποιο χρώμα. Ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων. Θα έστελνα φωτογραφία αλλά τα έπιπλα είναι σε διαφορετικά σπίτια υπό μετακόμιση.»

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved