Τι ντουλάπια να διαλέξω για επέκταση κουζίνας από σουηδικό ξύλο;

Τι ντουλάπια να διαλέξω για επέκταση κουζίνας από σουηδικό ξύλο; http://www.decobook.gr/www.caesarstone.com/en

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θα ήθελα να επεκτείνω - ανακαινίσω την κουζίνα μου η οποία έχει ντουλάπια με σουηδικό ξύλο. Τι χρώμα και τι υλικό μπορώ να χρησιμοποιήσω σε ντουλάπια, πάγκο κλπ ώστε να συνδυάζονται και ταυτόχρονα να είναι σε μοντέρνο στυλ;” Βάσω

Η άποψη μας

Το σουηδικό ξύλο είναι ένα ανοιχτόχρωμο ξύλο με εμφανή νερά και ρόζους μικρούς ή μεγαλύτερους. Με την πάροδο του χρόνου το χρώμα του σκουραίνει και αποκτά μια γλυκιά κοκκινωπή απόχρωση.

http://www.stassinopoulos-timber.gr/

Για να αποκτήσει η κουζίνα σας μοντέρνο ύφος μπορείτε να συνδυάσετε τα παλιά ντουλάπια με νέα σε λευκό ή κάποιο χρώμα, ανοιχτό ή σκούρο, ανάλογα με το μέγεθος και τη φωτεινότητα της κουζίνας σας.

Ένα σκούρο γκρι-μολυβί ή βαθύ μπλε θα αναδείξει το σουηδικό ξύλο των παλιών ντουλαπιών και θα δώσει σύγχρονο στυλ στην κουζίνα.

http://www.custommade.com/venice-kitchen/by/Farrowwoodworking

Αν επιθυμείτε λιτό ύφος και φωτεινότητα στην κουζίνα διαλέξτε λευκά ντουλάπια, που συνδυάζονται αρμονικά με το σουηδικό ξύλο.

http://www.custommade.com/italian-modern-kitchen/by/marchunterwoodworking

Ο πάγκος της κουζίνας θα επιλεγεί κατά πρίπτωση λευκός ή σκούρου χρώματος ανάλογα με το χρώμα των ντουλαπιών. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία υλικών για τον πάγκο, σε διάφορες τιμές, πχ. corian, χαλαζιακοί, πετρώματα (γρανίτης κλπ).>

http://www.decobook.gr/www.caesarstone.com/en

Σχετικά Άρθρα

 • Τι χρώμα πάγκο κουζίνας να διαλέξω; Τι χρώμα πάγκο κουζίνας να διαλέξω;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Εγώ θέλω να σας ζητήσω τη γνώμη σας για τη δική μου κουζίνα. Είναι καινούργιο σπίτι και η κουζίνα μου είναι ενιαία με την πρόχειρη τραπεζαρία και καθιστικό. Το σπίτι είναι νέο μοντέρνο με γκρίζα χρώματα. Τα ερμαράκια της κουζίνας θα είναι άσπρα λακαριστά και η νησίδα ξύλο καρυδιά και θέλω να μου πείτε τι χρώμα γρανίτη να βάλω” Χριστίνα

 • Τι πάγκο στη νησίδα και τι φωτιστικό να διαλέξω στην κουζίνα μου; Τι πάγκο στη νησίδα και τι φωτιστικό να διαλέξω στην κουζίνα μου;

  Ερώτηση αναγνώστη

  “Έχουμε την κουζίνα που σας έστειλα στη φωτογραφία. Θα θέλαμε μια βοήθεια στην επιλογή υλικού-απόχρωσης για τη νησίδα της κουζίνας στην οποία θα βάλουμε και δύο σκαμπό. Είχαμε σκεφτεί ένα γρανίτη σκούρο (που έχει μέσα τα χρώματα του πάγκου κουζίνας και της ψηφίδας) ή ξύλο σε απόχρωση πεύκου-καρυδιάς με ίδια σκαμπό. Επίσης για φωτιστικό σκεφτόμαστε ένα τρίφωτο σε λευκό-μπεζ ντεκαπέ με ανάλογο κουρτινόξυλο.” Χρήστος

  Η άποψη μας

  Τα χρώματα της κουζίνας δίνουν τη δυνατότητα να κινηθείτε και στις δύο επιλογές (γρανίτη-ξύλου), ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

  Ο σκούρος γρανίτης ενοποιεί οπτικά τον πάγκο της κουζίνας με τη νησίδα, αλλά προσδίδει μια αυστηρότητα στο χώρο. Το ξύλο, το ανοιχτόχρωμο πεύκο ή η σκούρα καρυδιά, με την αντίθεση στο χρώμα και την υφή που δημιουργεί με τον υπάρχοντα γρανίτη, δίνει ένα αίσθημα ζεστασιάς και οικειότητας στο χώρο, που ανταποκρίνεται στη χρήση του (κουζίνα).

  Η απόχρωση για το φωτιστικό και το κουρτινόξυλο που σκέπτεστε συνδυάζεται με τον ξύλινο πάγκο της νησίδας και τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και με inox ανάρτηση και λευκό ή χρωματιστό γυαλί για να δώσει μια πινελιά χρώματος στο χώρο.

 • Επανασχεδιασμός & ανακαίνιση κουζίνας Επανασχεδιασμός & ανακαίνιση κουζίνας

  Πλήρης επανασχεδιασμός και ανακαίνιση κουζίνας από τον Darren Jame

  Το έργο αφορούσε την ανακαίνιση κουζίνας σε υφιστάμενη κατοικία. Η προηγούμενη κουζίνα θεωρούνταν από τους ιδιοκτήτες βαρετή, μη λειτουργική και εντελώς απομονωμένη από την υπόλοιπη κατοικία αλλά και από τις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved