Πως μπορώ να κάνω το χώρο μου πιο μοντέρνο χωρίς να αλλάξω τα μαρμάρινα δάπεδα;

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Θέλω να ανακαινίσω το σπίτι μου και να το κάνω πιο μοντέρνο και μίνιμαλ. Πως μπορώ να το κάνω, χωρίς να χαλάσω τα δάπεδα που είναι πιο κλασικά; Πως θα πρέπει να χωροθετήσω την τραπεζαρία και το καθιστικό; Τί χρώμα ντουλάπια να επιλέξω στην κουζίνα;"

Οι συμβουλές μας:

Η τραπεζαρία μπορεί να χωροθετηθεί μπροστά από την είσοδο (στο χώλ) και έτσι να βρίσκεται πολύ κοντά στην κουζίνα. Εκτός από το τραπέζι με τα καθίσματα οι διαστάσεις του χώρου επιτρέπουν και την τοποθέτηση μπουφέ. Το τραπέζι μπορεί να είναι στο χρώμα του ξύλου και ο μπουφές σε λευκή λάκα.

Κάτοψη: Χωροθέτηση του καθιστικού και της τραπεζαρίας.

Η τραπεζαρία: Το τραπέζι μπορεί να έχει τη φυσική όψη ξύλου ενώ ο μπουφές να είναι βαμένος με λευκή λάκα.

Στο καθιστικό το τζάκι κυριαρχεί στο χώρο. Τα μαρμάρινα δάπεδα επίσης αποτελούν ένα έντονο στοιχείο. Ως εκ τούτου, τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου (χρώματα, έπιπλα, υφάσματα) πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλά.

Το καθιστικό: Το δάπεδο είναι μαρμάρινο ενώ το τζάκι κυριαρχεί στο χώρο. Τα υπόλοιπα στοιχεία θα πρέπει να είναι απλά.

Για την κουζίνα:

Το δάπεδο είναι επενδυμένο με μάρμαρο τύπου Ερέτριας (μπορντό με λευκά νερα). Τα ντουλάπια της κουζίνας μπορούν να επιλεγούν στους παρακλατω συνδυασμούς:

  • Λευκό - μαύρο
  • Λευκό – φυσικό ξύλο (δρυς sbiancanto),
  • Εξολοκλήρου φυσικό ξύλο,
  • Εξολοκλήρου λευκό.

Χρωματικό σχήμα

Για τους τοίχους και τις οροφές, προτείνουμε φωτεινές, ζεστές αποχρώσεις.

Μερικές ενδιαφέρουσες αποχρώσεις (από χρωματολόγια εταιρειών) είναι:

Kraft: lemon sponge cake, harvest wreath,Julia και

Benjamin Moore: palm coast pale, old straw hat, vanilla cookie

Φωτισμός

Δεν είναι απαραίτητη η κατασκευή ψευδοροφής στο χώρο. Μπορείτε απλά να επιλέξετε κρεμαστά φωτιστικά για το καθιστικό και την τραπεζαρία και ένα φωτιστικό οροφής μπροστά από το σύνθετο ή σποτάκια σε απλό σχηματισμό (4 σε σχήμα μικρού τετραγώνου).

Σχετικά Άρθρα

  • Starlamp: Τα πιο μοντέρνα και εντυπωσιακά φωτιστικά στη Θεσσαλονίκη Starlamp: Τα πιο μοντέρνα και εντυπωσιακά φωτιστικά στη Θεσσαλονίκη

    Ο σωστός φωτισμός είναι κρίσιμης σημασίας για την αισθητική κάθε χώρου και ειδικά τα φωτιστικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γενικότερη διακόσμηση του σαλονιού, της κουζίνας, της κρεβατοκάμαρας, ακόμη και του μπάνιου. 

    Η λειτουργικότητα και η αισθητική του φωτισμού ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο σε οικιακό επίπεδο. Τα μοντέρνα και καλαίσθητα φωτιστικά μπορούν να αποτελέσουν ένα πραγματικό κόσμημα ακόμη και σε χώρους εστίασης και αίθουσες εκδηλώσεων, αυξάνοντας έτσι την προσέλευση του κοινού και εκτοξεύοντας την δημοτικότητα τους στα ύψη.

  • Πώς να διαμορφώσω ένα πατάρι σε στούντιο; Πώς να διαμορφώσω ένα πατάρι σε στούντιο;

    Ερώτηση αναγνώστη

    “Έχω ένα πατάρι πού έχει ύψος 2,40μ και θέλω να το μετατρέψω σε στούντιο. Θα ήθελα τη βοήθεια σας για τη θέση της κουζίνας και πως να βάλω τα έπιπλα. Σας στέλνω μία κάτοψη του χώρου και έχω σημειώσει που υπάρχει πρόβλεψη για αποχέτευση και ύδρευση. Επίσης θα ήθελα να μου προτείνετε υλικά και χρώματα αν είναι δυνατόν. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.” Γιώργος

  • Φωτιστικά από αναγνωρισμένες εταιρείες Φωτιστικά από αναγνωρισμένες εταιρείες

    Σε οποιοδήποτε χώρο και σε οποιοδήποτε μέρος παρατηρούμε φωτιστικά και γενικότερα τον φωτισμό μέσω οποιασδήποτε μορφής κρεμαστού αντικειμένου. Είτε σαν λάμπα είτε σαν λαμπτήρα είτε σαν άλλο αντικείμενο που φωτίζει τον χώρο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved