Τι χρώματα να συνδυάσω για το τζάκι και τον τοίχο πίσω του;

Τι χρώματα να συνδυάσω για το τζάκι και τον τοίχο πίσω του; https://www.houzz.com/photos/454907/Glamorous-Family-Room-contemporary-family-room-baltimore

Ερώτηση αναγνώστριας

“ Σε λίγο καιρό θα βάλω τζάκι στο σπίτι και σκέπτομαι πως είναι η ευκαιρία να βάλω και λίγο χρώμα, αλλά έχω μπερδευτεί τόσο πολύ που πραγματικά θα χρειαζόμουν τη βοήθεια σας. Τα έπιπλα και οι κουρτίνες είναι σε καφέ σκούρο και μπεζ-ζαχαρί. Οι τοίχοι είναι σε λευκό χρώμα. Η σύνθεση στον τοίχο είναι μαύρα κρεμαστά ράφια και κουτιά στον τοίχο και καφέ χρυσαφί πινάκες στον άλλο τοίχο.

Άσε που δεν έχω αποφασίσει ακόμη πού θα μπει το τζάκι. Αυτό που σκεπτόμουν ήταν να μπει το τζάκι στη μέση του μεγάλου τοίχου με τη σύνθεση, όπου είναι και τα έπιπλα του σαλονιού. Να το βάψω ένα χρώμα της βανίλιας και τους διπλανούς τοίχους ένα σοκολατί μόκα η το αντίθετο? Ένα τοιχάκι που έχει η κουζίνα (ενιαίος χώρος) να βαφτεί ένα κόκκινο καθαρό? Είναι διαμπερές και φωτεινό. Θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας”. Κωνσταντίνα

Η απάντηση μας

Η επιλογή του χρώματος του τζακιού και του πίσω τοίχου εξαρτάται και από το στυλ διακόσμησης του χώρου, εκτός από τις αποχρώσεις των υπολοίπων στοιχείων του χώρου.

Συνήθως όμως με τις αποχρώσεις βανίλιας και σοκολάτας, το τζάκι αναδεικνύεται καλύτερα όταν είναι ανοιχτότερο και προβάλλεται στο σκουρότερο φόντο.

Προτείνουμε λοιπόν να επιλέξετε την σοκολά απόχρωση για τον τοίχο και της απόχρωση της βανίλιας για το τζάκι σας.

Όσο για το τοιχάκι της κουζίνας σας, χωρίς να γνωρίζουμε το χρώμα των ντουλαπιών, αλλά σε συνδυασμό με το καθιστικό σας προτείνουμε εκτός από το καθαρό κόκκινο που αναφέρετε, τρεις αποχρώσεις του κόκκινου που δίνουν μια διαφορετική εκδοχή για την αντίληψη του κόκκινου χρώματος στο χώρο.

Σχετικά Άρθρα

 • Τι χρώμα να συνδυάσω στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα με καρυδί έπιπλα; Τι χρώμα να συνδυάσω στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα με καρυδί έπιπλα;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Η κρεβατοκάμαρα μου είναι κεραμιδί, η κουρτίνα καφέ και τα έπιπλα είναι σε καρυδιά σκούρη. Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους και τι χαλάκια να πάρω? Καθιστικό-σαλόνι-τραπεζαρία ένας ενιαίος αρκετά μεγάλος χώρος με έπιπλα νεοκλασικά σε καρυδί απόχρωση. Κουρτίνες κεραμιδί με ρίγα ήπιο χρυσαφί καθιστικό κεραμιδί και σαλόνι εκρού με λουλουδάκια κεραμιδί. Τζάκι με εκρού μάρμαρο τι χρώμα να το βάψω?” Ιωάννα

 • Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου; Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Θέλω να δώσω χρώμα στο σαλόνι μου και θα ήθελα να μου προτείνετε χρώματα. Το σαλόνι μου είναι εκρού, τα έπιπλα μου βέγκε σκούρο και οι κουρτίνες μου λαδί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.” Βιργινία

  Η άποψη μας

  Επειδή δεν γνωρίζουμε το μέγεθος του χώρου και το υλικό του δαπέδου (μάρμαρο/ πλακάκι ή ξύλο), προτείνουμε δύο εναλλακτικά σχήματα.

  Το εξεζητημένο ανοιχτό σοκολά, εντυπωσιακό και ζεστό συγχρόνως σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμο δάπεδο προβάλλει τα στοιχεία του χώρου και δημιουργεί μία ατμόσφαιρα θαλπωρής.

  Το δροσερό, ζωηρό γαλάζιο σε συνδυασμό με ζεστό ξύλινο δάπεδο αποτελεί την ιδανική απόχρωση για να ανανεώσετε το χώρο σας. Καλή επιτυχία!

 • Τι χρώμα να βάψω το καθιστικό μου με πόρτες σε απόχρωση καρυδιάς; Τι χρώμα να βάψω το καθιστικό μου με πόρτες σε απόχρωση καρυδιάς;

  Ερώτηση αναγνώστη

  “Φτιάχνω καινούργιο σπίτι 55τ.μ. Έχει τοποθετηθεί πλακάκι 45Χ45 cream γυαλιστερό, κάνει σαν μάρμαρο με νερά καφέ σκούρα, όχι έντονα. Η πόρτα εισόδου είναι σε απόχρωση καρυδιάς, όπως κι οι εσωτερικές πόρτες. Το καθιστικό με την κουζίνα είναι ενιαίο και ανατολικό. Το ένα δωμάτιο είναι μεσοτοιχία με την κουζίνα ανατολικά και το άλλο είναι δυτικό. Σε τι απόχρωση θα ταίριαζε να βάψω τους τοίχους και το ταβάνι τόσο στο καθιστικό όσο και στα δωμάτια; Τα ντουλάπια κουζίνας και οι ντουλάπες στα δωμάτια θα πρέπει να είναι στο χρώμα της καρυδιάς όπως και οι πόρτες ή και κάτι άλλο; Ευχαριστώ.” Μηνάς

  Η άποψη μας

  Η επιλογή χρώματος για τους τοίχους εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όπως το μέγεθος του χώρου, η φωτεινότητα, το στυλ διακόσμησης, τα χρώματα των υπόλοιπων στοιχείων του χώρου και οπωσδήποτε οι προτιμήσεις των ενοίκων.

  Η απόχρωση της καρυδιάς είναι μια σκούρη, πλούσια, ζεστή απόχρωση που έρχεται σε αρμονική αντίθεση με απαλά χρώματα, όπως το μπεζ της βανίλιας, το ανοιχτό γκρι, το γκρι-μπλε, το offwhite.

  Σε κλασικό στυλ διακόσμησης και εφόσον το μέγεθος το χώρου είναι αρκετό, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους του καθιστικού κρεμ της βανίλιας με λευκή οροφή και να επιλέξετε ντουλάπια κουζίνας σε απόχρωση καρυδιάς.

  Σε σύγχρονο στυλ διακόσμησης μπορείτε να συνδυάσετε ντουλάπια κουζίνας με κάσωμα σε καρυδιά και πορτάκια σε λευκό ή μπεζ της καραμέλας, ακόμη και ολόλευκα ντουλάπια για πιο μοντέρνο ύφος στο χώρο.

  Στην περίπτωση αυτή οι τοίχοι βάφονται σε γκρι ανοιχτό ή γκρι-σιέλ. Επίσης ο χώρος αναδεικνύεται και με offwhite απόχρωση προς την ανοιχτή μόκα. Η οροφή μπορεί να έχει το ίδιο χρώμα με τους τοίχους ή να είναι λευκή.

  Αν υπάρχει κάποιο στοιχείο που θέλετε να αναδείξετε μπορείτε να βάψετε κάποιο τοίχο ή στοιχεία σε κάποιο σκουρότερο τόνο, αρκεί να μη δημιουργείται αίσθημα στενότητας στο χώρο.

  Με την ίδια λογική επιλέγεται και το χρωματικό σχήμα στα δωμάτια. Η ντουλάπα αποτελεί το ογκωδέστερο έπιπλο του δωματίου, οπότε μπορείτε να διαλέξετε απόχρωση ανοιχτότερη, που συνδυάζεται με την καρυδί πόρτα του δωματίου, όπως μπεζ της καραμέλας.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved