Τα γραφεία των MOD στη Σιγκαπούρη

Τα νέα γραφεία της εταιρείας σχεδιαστικών μελετών MOD, σχεδιάστηκαν απο τον ίδιο τον επικεφαλή της εταιρείας, τον Colin Seah, και ονομάστηκαν Barcode offices.

Το μελετητικό γραφείο MOD (Ministry of Design) αναζητούσε ένα κατάλληλο χώρο στη Σιγκαπούρη προκειμένου να εγκαταστήσει τα γραφεία του. Ο στόχος, ήταν τα εντοπιστεί ένας αρκετά μεγάλος χώρος, έτσι ώστε όλες οι αναγκαίες λειτουργίες να μπορέσουν να εγκατασταθούν σε έναν και μόνο όροφο. Ο χώρος, που τελικά επέλεξαν βρίσκεται στην συμβολή της ιστορικής Chinatown και στο επιχειρηματικό κέντρο της Σιγκαπούρης (Central Business District).

εισοδος, γραφεια, διαρρυθμιση γραφειου, διακοσμηση γραφειων

Η είσοδος στο εσωτερικό των γραφείων. Η πόρτα είναι κατασκευασμένη απο μαύρο μέταλλο.

Η διαρρύθμιση του χώρου, έγινε με βασικό γνώμονα τη δημιουργία μια ανοιχτής κάτοψης. Η ελεύθερη και ανοιχτή επικοινωνία αποτελεί το βασικό κλειδί που οδηγεί στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Συνεπώς, ο χώρος εργασίας δεν αντικατοπτρίζει κάποια ιεραρχία ανάμεσα στην ομάδα αλλα αντίθετα ενθαρρύνει την επικοινωνία, την ισότιμη συμμετοχή και τη συνεργασία.

ανοιχτη κατοψη, λευκο στους τοιχους

Ο βασικός χώρος εργασίας είναι ανοιχτός και ενθαρρύνει την επικοινωνία

Για τους χώρους εργασίας επιλεχτήκαν εσκεμμένα τα δύο απόλυτα χρώματα: το λευκό και το μαύρο. Με αυτήν την επιλογή, επιδιώχθηκε η δημιουργία ενός ουδέτερου κελύφους μέσα στο οποίο να αναπτύσσονται ελεύθερα οι σχεδιαστικές ιδέες και οι πειραματισμοί της ομάδας.

Η βιβλιοθήκη επενδύθηκε με ανεπεξέργαστη ξυλεία. Ο χώρος είναι ήρεμος, κατάλληλος για συγκέντρωση και μάλλον λειτουργεί ως αντίβαρο στον υπόλοιπο χώρο.

μαυρο γραφειο, διακοσμηση με μαυρο

Ο χώρος συνεδριάσεων όπου κυριαρχεί το μαύρο χρώμα

Η διαρρύθμιση των λειτουργιών και των επίπλων έγινε με γραμμικό τρόπο. Σχεδόν δημιουργείται η ψευδαίσθηση του καθρέφτη και έτσι επιμηκύνεται περισσότερο ο χώρος. Σύμφωνα με τους δημιουργούς ο εσωτερικός χώρος μοιάζει με το Barcode των προϊόντων, καθώς οι λειτουργίες και οι χώροι αναπτύσσονται ο ένας δίπλα στον άλλον.

μαυρο και ασπρο στη διακοσμηση

Μετάβαση απο την είσοδο, σε έναν κατάλευκο χώρο, που ονομάζεται gallery, και στη συνέχεια προς το χώρο των γραφείων.

Έτσι, μετά την κεντρική είσοδο ο επισκέπτης βρίσκεται σε ένα κατάλευκο χώρο με αναβαθμούς, που ονομάστηκε Gallery και στη συνέχεια οδηγείται στα γραφεία, στα σημεία συνάντησης, στους χώρους συνεδριάσεων, κλπ.

Ο χώρος υποδοχής (Gallery) αμέσως μετά την κεντρική είσοδο

Υλικά

  • Πάγκοι γραφείων: Λευκές επιφάνειες στους ανοιχτούς χώρους εργασίας και μαυρες επιφάνειες στα γραφεία συνεδριάσεων.
  • Δάπεδο: Ξύλινο παρκέ μαύρου χρώματος / Μαύρη μοκέτα στα γραφεία και στους χώρους συνεδριάσεων / Κόκκινη μοκέτα στο "κόκκινο" γραφείο συνεδριάσεων / Εποξικό δάπεδο.
κατοψη γραφειων, κατοψη επαγγελματικων χωρων

Μελέτη/ σχεδιασμός: Colin Seah

www.modonline.com

Φωτογραφίες: CI&A Photography; Edward Hendricks, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα

  • H.ONE H.ONE

    H.One:

    των Ανδρέα Πετρά και Φάνη Ρούσσου.

    Συμετοχή στο διαγωνισμό «Αλλάζω αλλά ζω» που διοργάνωσε η Ένωση Διακοσμητών Κεντρικής Ελλάδος. Το έργο πέρασε στη Β' φάση των 15 καλύτερων προτάσεων. Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό περισσότερες από 100 προτάσεις.

  • Διαμέρισμα με θέα, σε ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης Διαμέρισμα με θέα, σε ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης

    Απο τους Hariri & Hariri

    Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 45ο όροφο ενός ουρανοξύστη, στη δυτική πλευρά της Νέας Υόρκης και όπως είναι φυσικό η θέα σου κόβει την ανάσα.

  • Ψαράδικο σπίτι με θέα τον Ατλαντικό Ψαράδικο σπίτι με θέα τον Ατλαντικό

    Η οικογένεια Sooley εγκαταστάθηκε στην μικρή πόλη Heart’s delight το 1860 στην απομακρυσμένη περιοχή Newfoundland στην ανατολική ακτή του Καναδά.

    Ο μακρινός πρόγονος της οικογένειας είχε αγοράσει ένα κομμάτι γης στην παράκτια αυτή περιοχή και το 1930 κτίστηκε το πατρικό σπίτι της οικογένειας. Όμως, κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής ξεκίνησαν να μεταναστεύουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και έτσι η κατοικία σχεδόν εγκαταλείφθηκε.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Crafts Boom
Decosoup.com

Livin

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved