Κτήμα Μεϊμαρίδη: πολυχώρος δεξιώσεων και εκδηλώσεων

Φέτος προγραμματίστε το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν σας στο περιβάλλον του κτήματος Μεϊμαρίδη στην περιοχή του Ν. Ρύσιου και γνωρίστε από κοντά τη νέα μας δουλειά, που ολοκληρώθηκε και άρχισε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2015.

Πρόκειται για το κτίριο που άλλοτε στέγαζε το Principal Club Theater και πρόσφερε μια αξιόλογη ζωντανή σκηνή στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Κατά την επίσκεψη μας διαπιστώσαμε υψηλές υποδομές για συναυλίες, παραστάσεις και άλλες ποικίλες εκδηλώσεις.

above Ktima Meimaridi, κάτοψη χώρου δεξιώσεων, δεξιώσεις γάμου

Το κτίριο έχει εξαιρετικά δυναμική κυκλική κάτοψη, εντυπωσιακή ξύλινη θολωτή οροφή και ευρύχωρους εσωτερικούς εξώστες. Το ξύλινο δάπεδο της αίθουσας, οι μαρμάρινες σκάλες ανόδου προς τους εξώστες και οι πλευρικές κιονοστοιχίες που τους στηρίζουν συμπληρώνουν τη μοναδικότητα αυτού του χώρου.

Αποτέλεσε πρόκληση η αποκατάσταση και διαμόρφωση του χώρου σε πολυδιάστατο πυρήνα δεξιώσεων και εκδηλώσεων.

Επιλέχθηκε υπόλευκο χρώμα για τους τοίχους, τα στηθαία των εξωστών και τις ψευδοροφές, ώστε να προβάλλονται και να επιβάλλονται η οροφή και το δάπεδο. Αριστερά και δεξιά πλευρικά πάνελ με κρυφό φωτισμό εναλλάσσονται με λευκές κουρτίνες συμβάλλοντας στη δημιουργία ονειρικής ατμόσφαιρας. Λευκές κουρτίνες στη σκηνή συμπληρώνουν το όνειρο. Ολόλευκες ροτόντες και εντυπωσιακές καρέκλες με εμφανή ξύλινο σκελετό επιβάλλουν την κομψότητα και τη μοναδικότητα στο χώρο.

3, Ktima Meimaridi, αίθουσα δεξιώσεων γάμου

Η αίθουσα με τη σκηνή στο βάθος

6, Ktima Meimaridi, γαμήλιες δεξιώσεις

Άποψη της αίθουσας από τον εξώστη

Υπερσύγχρονα συστήματα φωτισμού και ήχου ενισχύουν την ατμοσφαιρικότητα του χώρου. Στην οροφή αναρτήθηκε ένας κεντρικός και επτά πολυέλαιοι σε νοητό κύκλο. Οι τοξωτές δοκοί της στέγης δίδουν την ψευδαίσθηση ότι “αιωρούνται” χάρις στους προβολείς στη βάση τους που στέλνουν εφαπτομενικές δέσμες φωτός. “Φωτοστέφανα” στην οροφή των εξωστών τονίζουν τη διακριτική παρουσία των κυκλικών υποστυλωμάτων των κιονοστοιχιών. Κρυφοί φωτισμοί οριοθετούν την πίστα και κατά βούληση όλος ο χώρος μπορεί να “χορεύει” αρμονικά στους χρωματικούς ρυθμούς του RGB.

11, Ktima Meimaridi, αίθουσα γαμήλιων δεξιώσεων

Άποψη των εξωστών από την κάτω αίθουσα

14, Ktima Meimaridi, χολ εισόδου χώρου δεξίωσης

Ο χώρος της εισόδου

15, Ktima Meimaridi, νεομπαρόκ WC αίθουσας δεξιώσεων

Ο χώρος των WC στο υπόγειο

Το κτίριο εξωτερικά επενδύθηκε με νέο κέλυφος από πλέγμα λευκών σανίδων σε αποστάσεις, ενώ διατηρήθηκαν τα υπάρχοντα υαλοστάσια της πρόσοψης. Ο μπλε κρυφός φωτισμός μέσα από τα διάκενα της επένδυσης της όψης επιτείνει το κυκλικό σχήμα του κτιρίου και του δίνει χαρακτηριστική υπόσταση.

Γαλήνιος και λειτουργικός είναι ο περιβάλλων χώρος με εκτεταμένη επιφάνεια γκαζόν, δένδρα και κανάλια νερού.

19, Ktima Meimaridi, εξωτερικός χώρος γαμήλιας δεξίωσης, υπαίθρια γαμήλια δεξίωση

Μελέτη / επίβλεψη:

Ιφιγένεια Κωτίτσα - τελειόφοιτος Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Θεσσαλίας

Βασιλική Ασάρογλου - Αρχιτέκτων ΑΠΘ


ΚΤΗΜΑ ΜΕΙΜΑΡΙΔΗ

17 ΧΛΜ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, Θεσσαλονίκη

http://ktimameimaridi.gr/

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved