Open House Θεσσαλονίκη 2014: ξεναγήσεις αρχιτεκτονικής και διακόσμησης (1ο μέρος)

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 15 & 16 Νοεμβρίου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ξεναγήσεις αρχιτεκτονικής σε μνημεία και δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους από εθελοντές φοιτητές αρχιτεκτονικής και αρχιτέκτονες.

Υπέροχη εμπειρία επίσκεψης σε μνημεία, που ενώ λειτουργούν ολόκληρο το χρόνο, αναβάλουμε συνήθως την επίσκεψη μας, αλλά και σε δημόσιους χώρους που ενδεχόμενα είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό ο αρχιτεκτονικός πλούτος τους.

Ο θεσμός επιπλέον δίνει τη δυνατότητα επίσκεψης/ξενάγησης σε ιδιωτικούς χώρους ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, είτε αυτοί είναι εντυπωσιακές κατοικίες, είτε επαγγελματικοί χώροι εμπνευσμένου design, νεόδμητοι ή ανακαινισμένοι.

Όλη η πόλη ενοποιείται σε ένα απέραντο μουσείο αρχιτεκτονικής και οι επισκέπτες καλούνται σε διαδρομές στα αρχιτεκτονικά μονοπάτια και σε ανταλλαγές απόψεων και ιδεών, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν όχι μόνο την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης, αλλά και τις νέες τάσεις της αρχιτεκτονικής και του design, πολλές φορές και τους ίδιους τους δημιουργούς που παρευρίσκονται στο χώρο αναλύοντας το έργο τους.

Ένα μικρό οδοιπορικό στις κατοικίες (Μέρος 1ο)

Διαμέρισμα στον Αγ. Μηνά

Σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project (2012)

DSC 0976, διαμέρισμα στη θεσσαλονίκη, θέα σαλονιού
DSC 0974, διαμέρισμα ανακαινισμένο, κουζίνα, νησίδα κουζίνας
DSC 0978,απορροφητήρας κουζίνας, βαφή μαυροπίνακα
DSC 0979, λεπτομέρεια ψευδοροφής από γυψοσανίδα
DSC 0980, επένδυση τοίχου με τουβλάκια, βιβλιοθήκη σαλονιού
DSC 0981, καθιστικό διαμερίσματος, σαλόνι διαμερισματος
DSC 0982, τραπεζαρία από καρυδιά, σιδερένοι τζαμωτό διαχωριστικό

Μονοκατοικία στο Επταπύργιο

Σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Ν. Καλογήρου, Γ. Παλάσκα (1987)

DSC 0904, εξωτερικό μονοκατοικίας, επένδυση με τουβλάκια
DSC 0897, καθιστικό με τζάκι, σαλόνι μονοκατοικίας
DSC 0898, καθιστικό, ξύλινη στέγη
DSC 0899, λευκή κουζίνα
DSC 0900, θά των κάστρων από το σαλόνι, χρωματιστοί φεγγίτες, διακόσμηση σπιτιού
DSC 0903, αίθριο κατοικίας, δένδρο στο αίθριο

Πηγή φωτό: αρχείο decobook

Σχετικά Άρθρα

  • Νησίδα κουζίνας: συμβουλές σχεδιασμού Νησίδα κουζίνας: συμβουλές σχεδιασμού

    Ανακαίνιση κουζίνας με νησίδα από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

    Η ανακαίνιση της κουζίνας ενός σπιτιού αποτελεί μια επιλογή που ανανεώνει την όψη και τη λειτουργικότητα του χώρου. Μπορεί να αυξήσει την αξία του σπιτιού στην κτηματαγορά ή να βελτιώσει την καθημερινότητα της οικογένειας. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με ευρύτερη ανακαίνιση σπιτιού, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

  • Πώς να καταλήξετε στον κατάλληλο επαγγελματία που θα αναλάβει τη διακόσμηση του σπιτιού σας Πώς να καταλήξετε στον κατάλληλο επαγγελματία που θα αναλάβει τη διακόσμηση του σπιτιού σας

    Σας εντυπωσιάζουν τα σπίτια που βλέπετε στα περιοδικά και στην τηλεόραση και αναρωτιέστε αν θα μπορούσατε και εσείς να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες ενός διακοσμητή; Η αλήθεια είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες ανησυχούν ότι οι υπηρεσίες του αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων ή του διακοσμητή είναι πολύ ακριβές και απευθύνονται μόνο στα υψηλά οικονομικά στρώματα. Ωστόσο, αυτή η άποψη αποτελεί σε μεγάλο βαθμό μια μεγάλη παρανόηση. Για την ακρίβεια, η συμβολή ενός επαγγελματία στη διακόσμηση ή στην ανακαίνιση του σπιτιού μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα εποικοδομητική τόσο στο αισθητικό αποτέλεσμα όσο και στη μείωση του κόστους.

  • Εξοικονόμηση ενέργειας και έλεγχος του κλίματος στον εσωτερικό χώρο Εξοικονόμηση ενέργειας και έλεγχος του κλίματος στον εσωτερικό χώρο

    Οι εσωτερικοί χώροι των κτιρίων αποτελούν τα καταφύγια των ανθρώπων, δηλαδή χώρους μέσα στους οποίους οι άνθρωποι αισθάνονται προστατευμένοι από τις καιρικές συνθήκες. Τα κτίρια λοιπόν, παρέχουν στον άνθρωπο ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, δηλαδή του εξασφαλίζουν θερμική άνεση, φυσικό και τεχνητό φωτισμό, νερό, πρόσβαση σε ενέργεια και πολλές άλλες ανέσεις.

    Εξοικονόμηση ενέργειας και έλεγχος του κλίματος στους εσωτερικούς χώρους.

    Σήμερα οι άνθρωποι εκτελούν μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων τους σε εσωτερικούς χώρους, είτε πρόκειται για κατοικίες, είτε για γραφεία, εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, χώρους ψυχαγωγίας κ.ά. Ακριβώς λοιπόν, επειδή μεγάλο μέρος των ανθρώπινων δραστηριοτήτων γίνεται στους κλειστούς εσωτερικούς χώρους, αυτοί θα πρέπει να εξασφαλίζουν ένα άνετο και υγιεινό περιβάλλον.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved