Τα γραφεία της Tribal DDB από τους i29 interior architects

Η Tribal DDB στο Άμστερνταμ είναι μια υψηλού επιπέδου εταιρία ψηφιακού μάρκετινγκ και μέρος του διεθνούς δικτύου DDB, που είναι από τα μεγαλύτερα διαφημιστικά γραφεία σε όλο τον κόσμο. Οι i29 interior architects σχεδίασαν τα νέα γραφεία της, όπου θα εργάζονται περίπου 80 άτομα.

Οι i29 interior architects εξηγούν ότι στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον με δημιουργική αλληλεπίδραση και να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους εργασίας σε μια νέα δομή με ευέλικτα γραφεία και ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο. Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα εργασιακό περιβάλλον που παρακινεί για πολλές ώρες γραφείου και συμπυκνωμένης εργασίας. Καθώς η Tribal DDB είναι μέρος ενός διεθνούς δικτύου ήταν απαραίτητη μια σαφής ταυτότητα, η οποία να ταιριάζει συγχρόνως με τη μητρική εταιρεία DDB. Ο σχεδιασμός έπρεπε να αντικατοπτρίζει μια ταυτότητα που είναι φιλική και παιχνιδιάρικη. αλλά επίσης επαγγελματική και σοβαρή. Οι αντιφάσεις μέσα σε αυτά τα ζητούμενα, απαιτούσαν επιλογές που επιτρέπουν μεγάλη ευελιξία στο σχεδιασμό.

Tribal DDB Office00
Tribal DDB Office04

Τα γραφεία βρίσκονται σε ένα κτίριο όπου κάποια δομικά στοιχεία δεν μπορούσαν να αλλάξουν, και αυτό ήταν μια πρόκληση να ενσωματωθούν αυτά τα στοιχεία στο σχεδιασμό και να γίνουν μια προσθήκη στο σύνολο. Οι i29 αναζήτησαν λύσεις στα διάφορα προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από μία μεγάλη κίνηση στο σχεδιασμό. Καταρχήν αναζήτησαν ένα υλικό το οποίο θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική λύση για την οροφή, αλλά και να καλύψει και να ενσωματώσει δομικά στοιχεία, όπως η μεγάλη κυκλική σκάλα. Πέρα από αυτό, η ακουστική του χώρου ήταν ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, καθώς απαιτούνταν ανοιχτοί χώροι για την τόνωση της δημιουργικής αλληλεπίδρασης και τη βέλτιστη χρήση του χώρου.

Tribal DDB Office06
Tribal DDB Office07

Αυτό οδήγησε τους μελετητές στην χρήση υφασμάτων. Το ύφασμα είναι παιχνιδιάρικο και μπορεί να κάνει μια δυναμική εικόνα σε εννοιολογικό επίπεδο, είναι ιδανικό για την απορρόφηση ήχου και δημιουργεί προστασία της ιδιωτικότητας σε ανοιχτούς χώρους. Επίσης είχαν τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν τα σημάδια των καθαιρέσεων με αποτελεσματικό τρόπο. Μάλλον δεν υπάρχει άλλο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δάπεδα, οροφή, τοίχους και να δημιουργήσει έπιπλα και φωτιστικά από την τσόχα (φελτ). Εκτός από τα προηγούμενα είναι επίσης ανθεκτική, ακουστική, άκαυτη και φιλική προς το περιβάλλον. Παρόλα αυτά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν εύκολο να γίνουν όλα αυτά τα στοιχεία σε ένα υλικό!

Tribal DDB Office01
Tribal DDB Office02

Οι i29 ψάχνουν πάντα για επιλογές που απαντούν σε πολλά ερωτήματα ταυτόχρονα. Λένε μια εννοιολογική ιστορία για την εταιρεία, το χώρο και τους χρήστες του χώρου. Ασχολούνται με συγκεκριμένες πρακτικές και λειτουργικά θέματα και συγχρόνως πρέπει να έχουν κάποια αυτόνομη ποιότητα. Αυτά τα «επίπεδα» είναι συνυφασμένα: το ένα οδηγεί στο άλλο. Αν δείτε πόσο έξυπνα το καθένα εξυπηρετεί το σκοπό του πρακτικά αυτό οδηγεί στην εταιρεία. Αν δείτε την ισχυρή, μη εξαρτώμενη εικόνα, αυτή οδηγεί στην λειτουργικότητα.

Tribal DDB Office03
Tribal DDB Office05

Οι i29 πιστεύουν ότι η απλότητα χτίζει χαρακτήρα: “Συγκρίνετε την με ένα ανθρώπινο ον. Ισχυρά άτομα έχουν πάντα ένα ή λίγα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο μοναδικό πράγμα που είναι πιο σημαντικό για μας. Το ίδιο ισχύει και με το σχεδιασμό. Το αποτέλεσμα του να είναι πολύ επιλεκτικός είναι ότι θα πρέπει να ωθήσει κανείς την μία επιλογή στα όρια. Ο σχεδιασμός παρέχει επίσης ένα πεδίο εντάσεων, και δίνει ενέργεια σε ένα χώρο χωρίς να προκαλεί χάος. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι σας αφήνει με ένα χαρισματικό περιβάλλον”.

Tribal DDB Office09
Tribal DDB Office11
  • πελάτης: Tribal DDB Amsterdam
  • μέγεθος: 650 m2
  • φωτογραφίες: i29 l interior architects
  • κατασκευαστής: Slavenburg
  • εσωτερικός χώρος: Zwartwoud
  • υλικά: λευκό εποξειδικό δάπεδο, τσόχα, HPL, χάλυβας
  • επίπλωση: φωτιστικά και έπιπλα κατά παραγγελία
  • σχεδιασμός: i29 l interior architects

i29 l interior architects

industrieweg 29

NL-1115 AD

Duivendrecht

+31 (0)20 695 61 20

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.i29.nl

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved