Tubohotel: ξενοδοχείο ιδιόμορφο και οικολογικό

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Τ3arc κατάφερε να διαμορφώσει ένα μοναδικό ξενοδοχείο το Tubohotel κατασκευασμένο από ανακυκλωμένους σωλήνες σκυροδέματος στην πόλη Tepoztlan του Μεξικό, 45΄λεπτά νότια από την πόλη του Μεξικό.

Οι μελετητές άντλησαν έμπνευση από το Dasparkhotel, δημιουργία του Andreas Strauss, που είναι το πρώτο ξενοδοχείο κατασκευασμένο από σωλήνες μπετόν.

Με εξαιρετική πανοραμική θέα της τοπικής οροσειράς Sierra del Tepozteco, σ΄ ένα κατάφυτο περιβάλλον βρήκαν το ιδανικό φυσικό περιβάλλον για το σκοπό τους.

Tubohotel των T3arc στην Tepoztlan, Μεξικό σε φυσικό περιβάλλον

Τα δωμάτια διαμορφώνονται από σωλήνες διαμέτρου 2,44μ και μήκους 3,50μ, που τοποθετούνται σε σχήμα πυραμίδας ανά 3, ώστε να αφήνουν περισσότερο ελεύθερο χώρο στο οικόπεδο. Οι επάνω σωλήνες είναι προσβάσιμοι με εξωτερική μικρή σκάλα.

Tubohotel των T3arc στην Tepoztlan, Μεξικό

Το πρώτο στάδιο της κατασκευής περιλαμβάνει 20 δωμάτια για τις πρώτες ενότητες σωλήνων. Προβλέπονται επίσης δύο κτίρια για ατομικά μπάνια με τουαλέτα στο οικόπεδο. Η κατασκευή αυτή ολοκληρώθηκε σε 3 μήνες. Η τιμή των δωματίων είναι πολύ οικονομική μόλις 43 δολάρια τη βραδιά για κάθε σωλήνα- δωμάτιο.

Τα δωμάτια διαμορφώνονται από σωλήνες διαμέτρου 2,44μ και μήκους 3,50μ, που τοποθετούνται  σε σχήμα πυραμίδας ανά 3
Τα δωμάτια διαμορφώνονται από σωλήνες διαμέτρου 2,44μ και μήκους 3,50μ

Στοιχεία έργου

  • Κτισμένη επιφάνεια: 220μ2
  • Επιφάνεια οικοπέδου: 1500μ2
  • Τοποθεσία: Tepoztlán Morelos
  • Ομάδα μελέτης: T3arc Εργαστήρι Τέχνης και Αρχιτεκτονικής
  • Κατασκευαστής: Robb Anderson
  • Στατική μελέτη: Tubocretos de Morelos
  • Φωτογραφία: Luis Gordoa
  • Έτος κατασκευής: 2010
Κάτοψη του χώρου του Tubohotel
Τομή και όψη του Tubohotel

Ευχαριστούμε θερμά τον αρχιτέκτονα Alfredo Raymundo Cano Briceño των T3arc για το πληροφοριακό υλικό και τις φωτογραφίες, καθώς και την προθυμία να απαντήσει σε ερωτήματα που του θέσαμε και αφορούν στο σχεδιασμό μικρών χώρων.

Η συνέντευξη

dB: Τι σας ενέπνευσε να σχεδιάσετε το Tubohotel;

Alfredo R. Cano: Η σχέση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου μπορεί να καθορίσει την ανάγκη μετρήσεων του χώρου. Δεν χρειάζεσαι μεγάλο χώρο για να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε μεγάλο χώρο.

dB: Ποιοι, κατά τη γνώμη σας, είναι οι κύριοι παράγοντες στη διαδικασία σχεδιασμού των μικρών χώρων;

Alfredo R. Cano: Κατασκευάζοντας το ελάχιστο μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα να γνωρίσει κανείς ότι το περιβάλλει.

dB: Θεωρείτε την ψυχολογία των ενοίκων σημαντικό παράγοντα, που επηρεάζει το σχεδιασμό των μικρών χώρων και πώς καταφέρατε να τον ξεπεράσετε;

Alfredo R. Cano: Είναι όλα σχετικά με το τι κάνετε στο εσωτερικό του χώρου. Εάν υπάρχει μόνο η ανάγκη ενός κρεβατιού για ύπνο, θα χρειαστείτε μόνο ένα χώρο ύπνου. Τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να είναι η σχέση με τον εξωτερικό χώρο, ή οι εικόνες που θα έχετε αφού κλείσετε τα μάτια σας.

dB: Κατά τη γνώμη σας τι είδους άνθρωποι προτιμούν να ζουν σε μικρούς χώρους και για ποιο λόγο;

Alfredo R. Cano: Άνετοι και έξυπνοι. Είναι θέμα χώρου και ποτέ ο χώρος δεν θα είναι μεγαλύτερος από ότι μπορείτε να φανταστείτε. Κατά συνέπεια ο μικρός χώρος είναι καλύτερος, είναι φιλικότερος προς το περιβάλλον και πραγματικά προσιτός.

{vimeo}20017965{/vimeo}

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved