Ανάπλαση του πρώην εργοστασίου της Columbia

Πρόταση ανάπλασης και διαμόρφωσης του πρώην εργοστασίου της δισκογραφικής εταιρίας Columbia, που βρίσκεται στον Περισσό, σε μουσικό πολυχώρο και κατοικίες τύπου loft.

Από την ομάδα fac design (Εγγονοπούλου Σοφία, Μπαμπατζιά Βιολέτα και Νάκου Καλλιρόη)

Πτυχιακή εργασία του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του ΑΤΕΙ Αθήνας.

Βασική αρχή στη σύλληψη της ιδέας και του σχεδιασμού αυτού του project ήταν ο σεβασμός στην ιστορία και την αρχική λειτουργία του κτιρίου. Η επέμβαση έγινε με γνώμονα την διατήρηση του χαρακτήρα των παλιών κτιρίων αλλά και με ταυτόχρονη ανάδειξη της νέας χρήσης ως ικανής να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις του κοινού, εκμεταλλευόμενη στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα όσα προσφέρει η περιοχή και ο συγκεκριμένος χώρος.

Κάτοψη του οικοπέδου 14 στρεμμάτων: Στα δεξιά ο πολυχώρος, αριστερά το κτίριο των κατοικιών loft και μπροστά από το κτίριο, το μουσικό πάρκο.

Τομή Ζ-Ζ'

Τομή E-E'

Εξωτερικός χώρος- Μουσικό πάρκο: Παρατηρούμε το κυκλικό αμφιθέατρο που βυθίζεται μπροστά από τα άλλα δύο κτίρια και σε πρώτο πλάνο ένα μουσικό παιχνίδι (HARP music instrument) και τον ποδηλατόδρομο.

Εξωτερικός χώρος- Μουσικό πάρκο

Βίντεο: Υδραυλόφωνο- βασισμένο στην αρχαία ύδραυλις (ONTARIO- Κέντρο Επιστημών).

Κάτοψη πολυχώρου.

Τομή Α-Α'

Τομή Β-Β'

Τομή Γ'Γ'

Τομή Δ-Δ'

Πολυχώρος: Ο χώρος υποδοχής του κοινού στον πολυχώρο. Χαρακτηριστικό στοιχείο ο κόκκινος σωλήνας που διασχίζει το κτίριο, με διάφορες λειτουργίες (είτε ως κάθισμα, είτε ως φορέας καλωδιώσεων, είτε ως σωλήνας εξαερισμού). Επίσης χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί και το δάπεδο φτιαγμένο από παλιά βινύλια το οποίο και οριοθετεί θα μπορούσαμε να πούμε την πορεία προς την υποδοχή.

Πολυχώρος: Πωλητήριο βινυλίων.

Πολυχώρος: Καφέ-Μπαρ μπροστά απ'το συναυλιακό χώρο.

Πολυχώρος: Καφέ-Μπαρ μπροστά απ'το συναυλιακό χώρο.

Πολυχώρος: Χώρος προβολών και εκθεσιακός χώρος με εκθέματα παλιά μηχανήματα που βρέθηκαν στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο. Στα αριστερά φαίνονται και τα παράθυρα που επιτρέπουν την οπτική επαφή με το στούντιο ηχογραφήσεων και τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Πολυχώρος: Συναυλιακός χώρος-Stage. Στα αριστερά φαίνεται μια από της τρισδιάστατες προβολές και στο βάθος πίσω από τις τζαμαρίες ο Τοίχος Συνεχόμενων Προβολών.

Κατοικίες loft - Κάτοψη Α' ορόφου.

Κατοικίες loft - Κάτοψη B'-Πατάρια.

Κατοικίες loft - Κάτοψη Γ' ορόφου.

Τομή α-α'

Τομή β-β'

Τομή γ-γ'

Κατοικίες-Lofts: Ο χώρος υποδοχής στο κτίριο αυτό έχει κοινή αντιμετώπιση με αυτόν του πολυχώρου.

Κατοικίες-Lofts: Ο χώρος υποδοχής στο κτίριο αυτό έχει κοινή αντιμετώπιση με αυτόν του πολυχώρου. Στο βάθος βλέπουμε το κεντρικό αίθριο.

Κατοικίες-Lofts: Θεματική βιβλιοθήκη. Στο κτίριο αυτό στεγάζεται και βιβλιοθήκη με θεματολογία που αφορά τη μουσική.

Κατοικίες-Lofts: Θεματική βιβλιοθήκη. Στο κτίριο αυτό στεγάζεται και βιβλιοθήκη με θεματολογία που αφορά τη μουσική.

Κατοικίες-Lofts: Χώρος ψυχαγωγίας. Εδώ διοργανώνονται διάφορες μουσικές βραδιές.

Κατοικία τύπου Loft

Κατοικία τύπου Loft.

Κατοικία τύπου Loft- πατάρι.

Η μελέτη ανάπλασης και διαμόρφωσης του πρώην εργοστασίου της δισκογραφικής εταιρίας Columbia, έγινε στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του ΑΤΕΙ Αθηνών από τους:

  • Εγγονοπούλου Σοφία
  • Μπαμπατζιά Βιολέτα
  • Νάκου Καλλιρόη

Oι οποίοι αποτελούν την ομάδα Fac design.

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Crafts Boom
Decosoup.com

Livin

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved