Πάρκο μοντέρνας γλυπτικής στον Άναυρο στο Βόλο

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες του παραλιακού μετώπου μετά το Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο. Πεζόδρομοι για γαλήνιους περιπάτους κατευθύνουν σε μικρές πλατείες για στάση και αναψυχή.

Εκεί λοιπόν στα όρια στεριάς και θάλασσας διάσπαρτα αναδύονται ενδιαφέροντα λευκά γλυπτά ανοιχτού χώρου σε μάρμαρο δημιουργώντας μια υπαίθρια γλυπτοθήκη, ίσως μοναδική στον ελληνικό χώρο, που εντάσσει την τέχνη στο αστικό τοπίο.

Τα γλυπτά αποτελούν έργα Ευρωπαίων καλλιτεχνών και φιλοτεχνήθηκαν στα πλαίσια του Α΄ Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής στον Άναυρο το 1988.

Νωρίτερα, το 1986 στα πλαίσια ανανέωσης της παραλιακής ζώνης του Άναυρου, ο Έλληνας γλύπτης Φιλόλαος δημιούργησε μια ξεχωριστή γλυπτική σύνθεση με τίτλο “Μορφές” από χαλίκι, σκυρόδεμα και ανοξείδωτο ατσάλι, υλικά που διέπουν αρκετά έργα του καλλιτέχνη.

Η λιτή, συμβολική σύνθεση των τεσσάρων μορφών σε περίοπτη θέση με φυσικό φόντο το γαλάζιο της θάλασσας μαζί με τα υπόλοιπα γλυπτά εμπλουτίζουν το ειδυλλιακό φυσικό τοπίο και καταξιώνουν την παρουσία της Τέχνης σε οποιοδήποτε χώρο με επίσκεψη χωρίς αντίτιμο.

Αποτελούν επίσης ένα πολύ καλό τρόπο για να ενθαρρύνεται η απόλαυση της τέχνης από τα παιδιά, που δύσκολα θα επισκέπτονταν μια γκαλερί. Ωστόσο και οι μεγαλύτεροι έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα έργα όλο τις εποχές του χρόνου, είτε με το φθινοπωρινό φως, ακόμη και με το χιόνι.

Το περιβάλλον και φόντο των έργων

Photo credits: decobook.gr

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved