Τα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου

Ανακαίνιση Επιχείρησης Κτήματος Δεξιώσεων από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα Ανακαίνιση Επιχείρησης Κτήματος Δεξιώσεων από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

Κατά την έναρξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι απαραίτητη η ανακαίνιση του χώρου που θα στεγαστεί η επιχείρηση. Ωστόσο και στις ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις έρχεται κάποια χρονική στιγμή που η ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου είναι αναγκαία, καθώς ο χώρος δείχνει σημάδια παλαιότητας και φθορές και παράλληλα είναι ενδεχόμενο να μην ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της επιχείρησης.

Η ανακαίνιση μπορεί να έχει μικρή ή μεγάλη έκταση και να γίνει σε διάφορα επίπεδα. Για παράδειγμα μπορεί να περιοριστεί σε απλό επαναχρωματισμό των χώρων, καθώς τα φωτεινά χρώματα ζωντανεύουν το χώρο σε αντίθεση με τις μουντές αποχρώσεις. Μία εκτεταμένη ανακαίνιση μπορεί να επεκταθεί σε αντικατάσταση φθαρμένων στοιχείων , όπως δαπέδων, ειδών υγιεινής κλπ. Επίσης ένας επαγγελματικός χώρος μπορεί να αναβαθμιστεί ενεργειακά με την αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα θερμομονωτικά, αντικατάσταση των συστημάτων ψύξης, θέρμανσης και αερισμού.

Σε μεγάλης έκτασης ανακαίνιση μπορεί να γίνει επανασχεδιασμός της κάτοψης για καλύτερη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα της επιχείρησης. Η αναδιάταξη της κάτοψης μπορεί να διαμορφώσει καλύτερη χωροθέτηση των χώρων, δημιουργία νέων, π.χ γραφεία για νέους υπαλλήλους, χώρους αρχείου, διαλείμματος κλπ.   

Βέβαια δεν είναι εύκολη απόφαση μία ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου, καθώς απαιτεί κόστος και αναστάτωση στη λειτουργία της επιχείρησης για κάποιο χρονικό διάστημα, ζητήματα που ωστόσο αντιμετωπίζονται. Τα οφέλη από μία ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου είναι πολλαπλά και στις περισσότερες περιπτώσεις αξίζουν τον κόπο. Παραθέτουμε μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου.

Μία εκτεταμένη ανακαίνιση βελτιώνει τη διάταξη των χώρων εργασίας. Οι χώροι με ανοιχτή διάταξη οργανώνονται με κριτήριο την εργονομία αποκτούν ευρυχωρία και λειτουργικότητα, οι εργαζόμενοι κινούνται καλύτερα και μεγιστοποιείται η αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Ο εύχρηστος χώρος διευκολύνει την εργασία, οπότε αυξάνεται η αποδοτικότητα των εργαζομένων, που με τη σειρά της αποφέρει περισσότερα έσοδα στην επιχείρηση. Η ανακαίνιση του χώρου εργασίας είναι αναζωογονητική. Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από την εργασία σε ένα ανανεωμένο και ολοκαίνουργιο χώρο, όπου όλα έχουν σχεδιαστεί με βάσει τις τρέχουσες ανάγκες της επιχείρησης και των εργαζομένων. 

Από την άλλη πλευρά η ανανέωση ενός επαγγελματικού χώρου αποτελεί συναρπαστική εμπειρία για τους πελάτες που τους προκαλεί τον ενθουσιασμό και θα συστήνει σε άλλους πιθανούς νέους πελάτες, ιδιαίτερα αν πρόκειται για επιχείρηση λιανικής πώλησης ή εστίασης, καφέ, εστιατόρια κλπ. Ένας ανανεωμένος χώρος αποτελεί πόλο έλξης για περισσότερους πελάτες και παρέχει μια πρόσθετη ευκαιρία διαφήμισης.

Παράλληλα ενισχύεται η εικόνα της επιχείρησης ταυτόχρονα στους εργαζόμενους και τους πελάτες, καθώς επικοινωνεί το ενδιαφέρον της για επιτυχημένη και ανοδική πορεία.

Επιδίωξη κάθε επιχείρησης είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους χωρίς όμως επιπτώσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες της. Στο πλαίσιο της “πράσινης” ανάπτυξης κυκλοφορούν στην αγορά προϊόντα και λύσεις ενεργειακής αναβάθμισης που μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κόστος ενέργειας της επιχείρησης, όπως π.χ προγραμματιζόμενοι θερμοστάτες, ανιχνευτές κίνησης, αισθητήρες, λαμπτήρες οικονομίας κλπ.

Για μια επιτυχημένη ανακαίνιση καταστήματος αναζητείστε την επαγγελματική άποψη της κατασκευαστικής εταιρίας του Ιωάννη Φούσκα. Εκεί θα ακούσουν τις ανάγκες σας, θα συζητήσουν μαζί σας, θα σας δώσουν λύσεις και θα τις υλοποιήσουν σε απόλυτο βαθμό.

 www.anakainisispitiou.gr

 

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης

    Μια ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά νέα υλικά και να απομακρύνετε όλα τα παλιά. Μπορείτε να ανακυκλώσετε κάποια από τα παλιά υλικά και να τα χρησιμοποιήσετε κατά την ανακαίνιση. Θα προσδώσουν γοητεία στο χώρο και θα μειώσουν τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης.

  • Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της

    Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων σύγχρονης διαβίωσης μέσα σε αυτό. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου με εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

  • Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου

    Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εύκολη και να περιλαμβάνει επιλεγμένες προσθήκες ή στοχευμένες αλλαγές που σκοπό έχουν την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου. Τέτοιες απλές ανακαινίσεις, περιορίζονται συνήθως στην αντικατάσταση του εξοπλισμού (πχ. βρύσες, κρεμάστρες κτλ.) και σε αλλαγές διακοσμητικών στοιχείων. Ωστόσο, η ολική ανακαίνιση του μπάνιου αποτελεί μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία καθώς μπορεί να περιλαμβάνει αποξηλώσεις επενδύσεων (πχ. των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων), αποξηλώσεις των ειδών υγιεινής, επανασχεδιασμό των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ακόμη και καθαιρέσεις τοίχων.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved